Árlisták

Árlisták

A fotótermékek értékesítéséhez először árlistákat kell létrehoznia, amelyekben meghatározza az eladandó termékek összes kritériumát, jellemzőit és árát. Miután létrehozta ezeket az árlistákat, a Megrendelés engedélyezése opció aktiválásakor ezek az árlisták elérhetővé válnak a galériáiban.
Az összes létrehozott árlista az Értékesítési panelen belül az Árlisták menüben jelenik meg. Ezek bármikor módosíthatók a Szerkesztés gombra kattintva. Annyi árlistát hozhat létre, amennyit csak szeretne.

Price list panel

Egy árlista létrehozásához a Hozzáadás gombra kell kattintania. Megjelenik az Új eladási árlista menü.

New selling price list menu

Először az Alapbeállításokat kell beállítani. Itt kell megadnia az árlistának egy címet. Ez a név csak az Ön számára lesz látható, és nem kerül megosztásra az ügyfeleivel. Az árlistát beállíthatja alapértelmezett árlistának. Így alapértelmezés szerint aktiválódik, amikor engedélyezi valamelyik galériájának kereskedelmi forgalomba hozatalát. És ha szeretné, aktiválhatja az Árszépítőt, hogy automatikusan kerekítse az árakat.

Price list basic settings

Termékek konfigurálása

Az Alapbeállítások alatt találja a különböző elérhető fotótermék-kategóriákat. Aktiválnia kell azokat, amelyeket be szeretne állítani az árlistájában.

Products category deactivated

Amint egy termékkategória aktiválásra kerül, új opciók jelennek meg. Az egyes kategóriákon belül elérhető termékeket egyenként aktiválhatja és deaktiválhatja.

Products within Wall Decor category

Ezenkívül a Konfigurációra kattintva aktiválhatja és deaktiválhatja az egyes termékek különböző konfigurációs lehetőségeit. A konfigurálandó terméktől függően különböző beállítási lehetőségeket talál a termék testreszabásához. Miután beállította, el kell mentenie a konfigurációt.

Photo in a Changeable Frame configurator

A fotótermékek megjelenési sorrendjét is rendezheti, így az Ön által kiválasztott termék jelenik meg először. Ehhez egyszerűen kattintson az egyes termékek jobb oldalán megjelenő nyilakra, és helyezze őket tetszés szerint felfelé vagy lefelé.

Rearranged products in price list

Megváltoztathatja a fotótermékek kategóriájának és a kategórián belüli fotótermékek megjelenési sorrendjét is.

Árak beállítása

Meghatározhatja az egyes termékek felárát. Ez a felár hozzáadódik a termék vételárához, és megfelel az egyes eladott termékek után kapott nyereségnek. Különböző típusú pótdíjakat határozhat meg: Abszolút, ahol fix felárat állíthat be. Százalékos, ahol százalékos felárat állíthat be. Fix termékenként, amely lehetővé teszi, hogy manuálisan határozza meg az egyes termékek eladási árát.

Surcharge types

Ha a Konfiguráció gombra kattint, amikor a Fix minden termékre vonatkozóan van kiválasztva, akkor megjelenik az adott termék konfigurációs panelje.

Fixed for each product configuration menu

Itt konfigurálhat mindent, ami a fotótermékkel kapcsolatos, és információkat talál a beszerzési áráról, az eladási áráról és az elért nyereségéről. Az egyes cikkeket igényei szerint aktiválhatja vagy deaktiválhatja. Alapértelmezés szerint a fotótermékben lévő összes cikk előre beállított eladási árral és nyereséggel van kiválasztva. Az első panelen könnyen megváltoztathatja az összes cikk felárát abszolút vagy százalékos típuson.

Apply surcharge to selected articles menu

Beállíthatja, hogy egy adott konfiguráció alapértelmezés szerint legyen kiválasztva, amikor a Galériában vásárlásra kiválasztják. Ez előnyben részesíti a kívánt konfigurációt, és megkönnyíti a vásárló számára a választást.

Preselected article menu

A szűrők és a keresőeszköz segítségével gyorsan megtalálhatja az összes olyan cikket, amely rendelkezik az Ön által megadott jellemzőkkel. Ez megkönnyíti, hogy csak a kívánt funkciókkal rendelkező cikkeket aktiválja.

Filters applied in configurator

Azt is eldöntheti, hogy az egyes cikkek milyen végső áron kerülnek majd eladásra, egyszerűen megadva az értéket az Eladási ár oszlopban. Miután elvégezte a beállításokat, kattintson a Mentés gombra.

Digitális fájlok

A fotótermékek mellett a képeinek digitális fájljait is értékesítheti. Az árlistában különböző felbontási opciókat talál, amelyeket aktiválhat. Aktiválnia kell azokat, amelyeket értékesíteni szeretne, és be kell állítania az abszolút árat.

Digital files activated

Ha szeretné, akár ingyenesen is kínálhatja digitális fájljait, ha az árlistában az árat 0-ra állítja. Ügyfelei ezután kiválaszthatják a digitális fájlt a galériában, 0-ért a kosárba tehetik, befejezhetik a megrendelést, és ingyenesen megkapják a digitális fájlokat.

Digital files in gallery

Shopping basket with digital files

A digitális fájlok megrendelésekor a felhasználó a fizetés beérkezése után gyorsan és kényelmesen megkapja a fényképek letöltési linkjét e-mailben, anélkül, hogy várnia kellene a gyártási időre. A letöltési link legfeljebb 30 napig érvényes. A letöltési linket szükség esetén újra elküldheti a megrendelőnek, ha kiválasztja a megrendelést a letöltésekkel együtt a Megrendeléskezelő panelen, és a Letöltési linkek újra küldése a megrendelőnek gombra kattint.

Resend download links button

Árlista egy adott képhez

Egy adott képhez egyedi árlistát állíthat be. Ez akkor hasznos, ha például egy csoportképet egy bizonyos formátumban, egy bizonyos áron szeretne értékesíteni. Ehhez nyissa meg a galériát, és válasszon ki egy fényképet. A fotóval kapcsolatos összes információ megjelenik a jobb oldali menüben. Itt található az árlista legördülő menüje.

Image selected in gallery

Alapértelmezés szerint az Árlista használata a galériából van kiválasztva. Önnek csak ki kell választania azt az árlistát, amelyet az adott fényképhez aktiválni szeretne. A kiválasztás után kattintson a Módosítások mentése gombra.

Image price list options

Amikor megnyitja a galériát, látni fogja, hogy a kiválasztott fotó az adott fotóhoz megadott árlistában szereplő termékeket és árakat kínálja.