Értékesítési beállítások

Értékesítési beállítások

Ez a menü lehetővé teszi, hogy képeit termékként vagy digitális fájlként értékesítse. Ezt az opciót mindenképpen aktiválnia kell, ha képeit értékesíteni kívánja. Amikor az Értékesítési beállítások gombra kattint, az első képernyő arra kéri, hogy aktiválja a Megrendelés engedélyezése opciót, hogy engedélyezze a képek megrendelését.

Activate allow ordering

Az aktiválás után számos lehetőség jelenik meg, amelyekkel testre szabhatja képei értékesítését.

Sales settings

Az első, amit találni fog, az az árlista. Az árlisták beállításakor alapértelmezettként kiválasztott árlista van előre kiválasztva. Az árlista menü segítségével választhat egy másikat. Ha pedig szükséges, a Szerkesztés gombra kattintva elvégezheti az árlista végső módosításait.

Select price list

Ezután találja a termékek képarány szerinti szűrésének aktiválási lehetőségét. Ez lehetővé teszi, hogy a kiválasztott árlistából csak azokat a termékeket rendelje meg, amelyek megfelelnek a kép kép képarányának.

Ratio filter sample options

A képszerkesztés/keretezés engedélyezése aktiválásával lehetőséget adhat a vásárlónak a kép kivágására és átkeretezésére. A képszerkesztés gomb elérhetővé válik a megosztott galéria linkjén, ha egy fotótermék van kiválasztva.

Edit button on gallery

Erre kattintva az ügyfél a kiválasztott fotótermék formátumának megfelelően elvégezheti a kép utolsó módosításait.

Crop image

Végül aktiválhatja a Kép cseréje megrendelés előtt opciót. Így a megrendelés után, a megrendelés gyártásba való továbbítása előtt feltöltheti a végleges fájlt.

Árlista alkalmazása egy galériára

Ahhoz, hogy árlistát alkalmazzon egy galériára, először engedélyeznie kell annak megrendelését. A Galériák menüből meg kell nyitnia az alkalmazni kívánt galéria menüjét. Több lehetőség is megjelenik.

Options from the gallery panel

Ezeket a lehetőségeket a galérián belül is megtalálja.

Options within a gallery

Az Értékesítési beállításokra kell kattintania. Ekkor megjelenik az Értékesítési beállítások menü, amelyben a Megrendelések engedélyezése opció aktiválva van.

Gallery Sales settings

Az alapértelmezettként beállított árlista automatikusan kiválasztásra kerül. Ezt megváltoztathatja egy másik, már létrehozott árlistára, ha megnyitja az árlista menüt, és kiválasztja azt. Ebben a menüben aktiválhatja a Termékek szűrése képformátum szerint opciót, aktiválhatja a Képek szerkesztésének és vágásának engedélyezése az ügyfelek számára opciót, és aktiválhatja a Képek cseréje megrendelés előtt opciót. Ha végzett, kattintson a Mentés gombra. Amennyiben galériája még nem került megosztásra, megjelenik a Galéria megosztása menü. A képek értékesítéséhez aktiválnia kell a megosztást. Ha végzett, kattintson a Mentés gombra. Látni fogja, hogy a galéria állapota megváltozott.

Gallery status

Amikor megnyitja a galériát, látni fogja, hogy a galériában most már elérhető a Vásárlás opció.

Buy now button

A képeket a kiválasztott árlistában beállított konfiguráció szerint lehet megvásárolni.

Products to buy

A galériákon kívül az összes fotótermék, például fotókönyvek, naptárak és kártyák is eladásra kerülhetnek.