Megrendelések blokkolása és képek cseréje

Megrendelések blokkolása és képek cseréje

A Photo Portal különböző lehetőségeket kínál ügyfelei megrendeléseinek ellenőrzésére, lehetővé téve, hogy manuálisan feloldja a megrendelések blokkolását, ha szeretné, így teljes ellenőrzést gyakorolhat képei felett. A megrendelések letiltásának két módja van.

Képek cseréje a megrendelés előtt

Ezzel a lehetőséggel időt takaríthat meg a képek szerkesztésével és helyet a fájlok feltöltésével. Lehetővé teszi, hogy képeit szerkesztetlenül és alacsony felbontásban töltse fel előnézetként. A megrendelés létrehozása után a megrendelés jóváhagyása előtt feltöltheti a végleges képeket szerkesztve és nagy minőségben. Ezt a lehetőséget a választott galéria értékesítési beállításaiban találja.

Options and information within a gallery

Aktiválnia kell a Képek cseréje a megrendelés előtt opciót. Így a megrendelés létrehozásakor értesítést kap a kép cseréjéről. Az aktiválás után a Mentés gombra kell kattintania.

Gallery sales settings

Amikor egy vásárló befejezi a vásárlást ebből a galériából, kap egy e-mailt, amely értesíti Önt a megrendelésről. A feldolgozáshoz kattinthat a megadott linkre, vagy bejelentkezhet a Photo Portalba, és az Értékesítésen belül a Rendeléskezelésre léphet.

Order management panel

Itt megtalálja az ügyfél által leadott megrendelést a gyártásra váró kép státusszal. Ha rákattint, láthatja a megrendelés minden részletét.

Order waiting for production image

Itt kell majd feltöltenie a szerkesztett, kiváló minőségű fájlokat a nyomtatáshoz. Abban az esetben, ha még nincsenek retusálva, letöltheti a CSV fájlt. Ezzel a fájllal a fotók retusálásához választott szoftver, például a Lightroom, csak azokat a képeket fogja megnyitni, amelyeket az ügyfél kiválasztott, így sok időt takaríthat meg a fájlok keresésével. Ha már retusálta őket, csak fel kell töltenie őket. Egyenként is feltöltheti őket, ha mindegyiknél a Kép feltöltése gombra kattint. Abban az esetben, ha a feltöltendő végleges fájloknak ugyanaz a neve, mint a kicserélendő fájloknak, akkor az Összes kép tömeges feltöltése gombra kattintva egyszerre is feltöltheti őket.

Mass upload all images button

A feltöltés után a képek állapota ennek megfelelően változik.

Order with uploaded images

A kép szerkesztése ikonra kattintva még egy utolsó vágást is végezhet a végleges képen a megrendelésen kért aránynak megfelelően.

Cropped photo

A megrendelés befejezéséhez csak a Megrendelés kiadása a gyártáshoz gombra kell kattintania. Amikor visszatér a megrendeléskezeléshez, látni fogja, hogy a megrendelés állapota frissült.

Order released for production

Megrendelések manuális felszabadítása

Ha az összes galériájába feltöltött képek a végleges, retusált, jó minőségű fájlok, és minden egyes megrendelést kézzel szeretne jóváhagyni, akkor ezt a lehetőséget is könnyen aktiválhatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy az Értékesítések és számlák beállításai között az Értékesítéseken belül belép az Értékesítések és számlák beállításaiba, és aktiválja a Megrendelések kézi kiadása opciót.

Sales and bill settings panel

Az aktiválás után az ügyfelei által leadott összes megrendelést kézzel kell jóváhagynia Önnek a Megrendeléskezelésben, mielőtt a gyártásba kerülne.