ESG kötelezettségvállalásaink

Sokszínű és multikulturális csapat

Sokszínű és multikulturális csapat

Több mint 20 nemzetiség, egyenlő arányban férfiak és nők között.

Környezetbarát

Környezetbarát

Minden döntésünkben a környezetileg fenntartható megoldást keressük.

Etikus és felelősségteljes munka

Etikus és felelősségteljes munka

Az emberek közötti tisztelet és egyenlő bánásmód nélkülözhetetlen számunkra.

Küldetésünk

Minden nap azon dolgozunk, hogy ügyfeleink emlékei kiváló minőségű fotótermékekre nyomtatva maradjanak, hogy ezek az értékes pillanatok hosszú éveken át megmaradjanak, és az idők során megőrizhetők legyenek.

Víziónk

Felkaroltuk a digitális technika erejét, hogy ügyfeleinknek lehetőséget kínáljunk arra, hogy ne csak kinyomtatva, hanem digitálisan is megőrizzék emlékeiket, biztonságos módon, lehetővé téve számukra, hogy bármilyen eszközről, bárhol hozzáférjenek, és online megosszák ezeket az értékes képeket és fotóprojekteket.

Értékeink

usp-content

Integritás

A Saalnál minden alkalmazott ismeri és követi a társadalmi és személyes eszményeinkkel kapcsolatos magatartási kódexeket és belső irányelveket, mint például az etikus munkavégzés, a pártatlan és egyenlő bánásmód, a sokszínűség, az adatvédelem és a környezet tiszteletben tartása.

Ezeket a kódexeket folyamatosan felülvizsgálják és bővítik, hogy alkalmazkodjanak a társadalom aktuális igényeihez. Anonim kommunikációs rendszert is bevezettünk, hogy a névtelenség szabadsága mellett biztosítsuk magatartási kódexünk hatékony végrehajtását.

usp-content

Kiválóság

A legjobb minőség biztosítása számunkra fontos elkötelezettség. Ennek biztosítása érdekében szigorú minőségellenőrzéseket végzünk, és mindig meghallgatjuk ügyfeleink véleményét. Így tudjuk garantálni és folyamatosan javítani szolgáltatásaink és termékeink minőségét, és megfelelni ügyfeleink elvárásainak.

usp-content

Hatékonyság

Folyamatosan azt a kérdést tesszük fel magunknak, hogyan kerülhetjük el az anyag-, energia- és energiapazarlást anélkül, hogy a minőség és az eddig felsorolt egyéb fontos értékek sérülnének. Ez a megközelítés tartja a Saal csapatát aktívan azon, hogyan lehet folyamatosan javulni minden érdekelt fél számára, miközben fenntarthatóak vagyunk.

usp-content

Egyenlő bánásmód

A Saalnál nincs helye diszkriminációnak. A faji, etnikai származás, nem, vallás, világnézet, fogyatékosság, életkor vagy szexuális identitás alapján történő megkülönböztetés szigorúan tilos szervezetünkben. Ez különösen érvényes a munkavállalókkal, ügyfelekkel, üzleti partnerekkel és szponzorokkal való kapcsolattartás során.

Hogyan gondoskodunk a környezetről

Tisztában vagyunk környezeti felelősségünkkel, és folyamatosan arra ösztönözzük munkatársainkat, ügyfeleinket és partnereinket, hogy a természeti erőforrásokkal való felelősségteljesebb gazdálkodásra törekedjenek, miközben lehetőség szerint csökkentik a környezeti terhelést. Csak a tudatosság növelésével minden érdekelt fél ugyanazon cél felé tud igazodni: azonosítani és mérni a kockázatokat, valamint a környezeti hatások csökkentésének lehetőségeit, miközben hozzájárulunk a fenntartható üzleti fejlődéshez.

Zöld energia

Célunk, hogy a lehető legtöbb energiát zöld, tiszta forrásból állítsuk elő vagy vásároljuk meg. Ez a megközelítés nemcsak a szénlábnyomunk csökkentéséhez járul hozzá, hanem - különösen a napenergia saját termelésű előállítása esetén - autonómabbá tesz minket, és kevésbé függünk harmadik féltől származó energiaszolgáltatóktól.

usp-content

Napelemek

2020 novembere ótatöbb mint 4600 m² napelem (több mint 940 kW beépített teljesítménnyel) csatlakozott a Saal hálózatához. Azóta büszkék vagyunk arra, hogy a termelési energiaszükségletünk jelentős százalékát csak a napelemekkel tudjuk fedezni, sokszor akár az energiaszükségletünk 100%-át is.

usp-content

Átállás az elektromos mobilitásra

Fenntartható mobilitási tervet hajtottunk végre, amely magában foglalja járműveink villamosítását, valamint a lehetséges eszközök rendelkezésre bocsátását, hogy munkatársaink is átállhassanak a CO₂-kibocsátástól mentes elektromos mobilitásra. Ez a mobilitási terv azt eredményezte, hogy számos elektromos vagy hibrid meghajtású járművet szereztünk be a vállalat flottájába.

Újrahasznosítás

Mi is tisztában vagyunk a hulladékválogatás és az újrahasznosítás fontosságával. Éppen ezért már évek óta bevezetjük a hulladékok külön kukákba történő válogatásának rendszerét minden irodánkban és létesítményünkben. Ezek az újrahasznosító állomások az utcán található kukáknak megfelelő színekkel, valamint a megfelelő hulladékok listáival és képeivel vannak rendezve.

Az erőforrások optimalizálása

Az erőforrások optimalizálása a környezet iránti elkötelezettségünk egyik legfontosabb szempontja. Így évek óta optimalizáljuk az anyag- és energiafelhasználással kapcsolatos valamennyi folyamatot, hogy a környezeti lábnyomunkat apránként csökkentsük. Ezt a premisszát szem előtt tartva minden folyamatunkat belsőleg igazítjuk ki, mind szervezeti szinten, a munkatársaink személyes tudatosságán keresztül, mind pedig a partnereink gondos kiválasztásával, akikkel együtt dolgozunk.

usp-content

Energiahatékonyság

Optimalizáljuk létesítményeinket a magas energiahatékonyság elérése érdekében. A gyártócsarnokokat, az irodákat és valamennyi gépünket optimalizáljuk az energiafogyasztás csökkentése és a környezetterhelés csökkentése érdekében.

usp-content

Nyersanyag-felhasználás (selejt nélkül)

Igényes gyártási folyamataink célja a nyersanyagok lehető legjobb felhasználása, és ezáltal a lehető legkevesebb hulladék keletkezése. Ennek érdekében univerzális minőségi szabványokat alkalmazunk, a termékek tervezésekor és gyártásakor aprólékos tanulmányt végzünk, speciális gépekkel rendelkezünk, és kimerítő ellenőrzéseket végzünk, hogy mindenféle hibát minimalizáljunk. Mindezek az intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyártás során keletkező hulladékot a lehető legkisebbre csökkentsük.

Gyártás és csomagolás

usp-content

FSC® tanúsított papírok

Termékeink gyártási folyamata során elsősorban FSC® tanúsítvánnyal rendelkező papírokat használunk. Az FSC® (Forest Stewardship Council®) tanúsítás biztosítja, hogy a papírt fenntartható módon, szigorú környezetvédelmi és etikai erdőgazdálkodási protokollok betartásával állították elő. Így világszerte támogatjuk a felelős és fenntartható fejlődést.

usp-content

Kevesebb mint 3 % műanyag felhasználás a csomagolásban

Évek óta célul tűztük ki, hogy csökkentjük a csomagolásainkban felhasznált anyagok mennyiségét. Ez az elkötelezettség azt eredményezte, hogy jelenlegi csomagolásainkban kevesebb mint 3% műanyagot használunk, és 2021 óta mintegy 50%-kal csökkentettük a műanyag felhasználását. Mivel tisztában vagyunk a kérdés fontosságával, továbbra is keressük az alternatívákat, hogy folyamatosan javítsuk csomagolásaink minőségét, és mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a lehető legkörnyezetbarátabb környezetbarát és a biztonságos csomagolás biztosítása között. Célunk, hogy 2023-ra 30%-kal csökkentsük a csomagolásban felhasznált anyagokat, és nem csak a műanyagot, mivel már most is folyamatosan haladunk a csomagolásban felhasznált egyéb anyagok, például a papír vagy a karton csökkentése terén. Meggyőződésünk, hogy ez minden érdekelt fél számára előnyös helyzet: a szervezet, az ügyfelek, a szállítási partnerek és a környezet számára.

A szénlábnyom csökkentése

A Saal célja, hogy az SDG-k 13. célját követve (Éghajlati fellépés) a lehető legnagyobb mértékben csökkentse tevékenységünk CO₂-kibocsátását. Ezért van egy fotovoltaikus projektünk: megújuló forrásokból vásárolunk energiát, és folyamatosan optimalizáljuk a működési folyamatokat, hogy a lehető legkisebb legyen a szénlábnyomunk.

A környezet iránti elkötelezettségünkhöz tartozik az is, hogy a legjobb partnereket választjuk ki, hogy termékeinket eljuttassuk ügyfeleinkhez. Ezért figyelembe vesszük a logisztikai vállalatok fenntarthatósági és CO₂-kibocsátáscsökkentési politikáit is, amelyekkel együtt dolgozunk, mint például a DHL GoGreen kezdeményezését és a Post AT CO₂-semleges tanúsítványát. A CO₂-semleges tanúsítás fontos része ezekkel a szállítmányozási vállalatokkal való munkakapcsolatunknak, mivel osztozunk a klímabarát szállításért viselt felelősségben.

Photoproduct

A CO₂ kompenzációt a TÜV Rheinland hitelesítette

2021-ben a TÜV Rheinland által kiszámíttattuk a CCF-ünket az 1. és 2. hatókörre vonatkozóan, az GHG Protocol szabványai szerint. Az eredmény 442,37 t CO₂-egyenérték volt, ami majdnem a felére csökkentette a 2020 szénlábnyomunkat (846,54 t). Úgy döntöttünk, hogy lépéseket teszünk, és ellensúlyozzuk CO₂-kibocsátásunkat egy szélenergiaprojektben való részvétellel a mexikói Oaxacában. Ezt a CO₂-kompenzációs intézkedést a TÜV Rheinland hitelesítette, ami azt jelenti, hogy a Saal Digital tanúsítottan szén-dioxid-semleges vállalat.

Felelősség a beszállítókkal szemben

Felelősség a beszállítókkal szemben

Beszállítóinknak el kell fogadniuk és be kell tartaniuk a magatartási kódexünkben foglalt valamennyi politikát és alapelvet. E megfelelés biztosítása érdekében a Saal elkéri tőlük az ennek igazolásához szükséges információkat.

Ahhoz, hogy velünk dolgozhassanak, el kell fogadniuk az etikus munkavégzéssel és a környezet tiszteletben tartásával kapcsolatos magatartási kódexünket.

Adományok és szponzorációk

Adományok és szponzorációk

Az adományozási és szponzorálási kezdeményezések támogatása fontos számunkra, és a kiválasztott kezdeményezéseknek és partnereknek összhangban kell lenniük vállalati értékeinkkel, a CSR-rel kapcsolatos nyilatkozatokkal és magatartási kódexünkkel. Ezen túlmenően konkrét irányelvek szerint választjuk ki azokat a kezdeményezéseket, amelyeket támogatni szeretnénk.

Ha szponzorálási vagy adományozási kérelmet szeretne küldeni nekünk, kérjük, írjon nekünk egy e-mailt a initiatives@saal-digital.com címre. Szívesen hallanánk többet az Ön projektjéről.

Tudjon meg többet adományozási projektjeinkről

8.000.000 Ft Adomány az Alzheimer Forschung Initiative e.V. civil szervezetnek.

Nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy az emlékek nagyon fontos részét képezik az emberi tapasztalatnak. Ezért döntöttünk úgy, hogy hozzájárulunk az Alzheimer-kór kutatásához, azzal a végső céllal, hogy lelassítsuk vagy megállítsuk a betegség előrehaladását. Az Alzheimer Forschung Initiative e.V. 1995 óta független kutatásfinanszírozás révén elkötelezett az Alzheimer-kór gyógyíthatóvá tételében.

Kezdeményezésünk: Egy konkrét projekt támogatása (pénzadománnyal), amelynek célja, hogy többet tudjunk meg arról, hogy az Alzheimer-kórban milyen sejtmechanizmusok vezetnek a káros tau lerakódások terjedéséhez.

Fotókönyvek az oktatási közösség számára

A Saal Digital évek óta támogatja az óvodákat és iskolákat ingyenes vagy kedvezményes fotótermékekkel. A cél mindig is az volt, hogy segítsünk a gyerekeknek megőrizni az iskolai évről és az osztálytársaikról szóló csodálatos emlékeket, és abban is, hogy ezeket a különleges pillanatokat megoszthassák szeretteikkel.

Kezdeményezésünk: Lehetőséget kínálni az oktatási közösségeknek, hogy megtervezzék az osztályok fotókönyvét, és ingyenes példányokat rendeljenek belőle az összes osztály tanulója számára.

A családok támogatása terhesség elvesztése vagy csecsemőhalál esetén

A terhesség elvesztése vagy a csecsemő halála nagyon nehéz lehet egy család számára. Tudjuk, hogy az emlékek és a fényképek milyen erősek lehetnek, ezért döntöttünk úgy, hogy egy olyan szervezetet támogatunk, amely az ilyen nehéz időszakot átélő családok gondozására szakosodott.

Kezdeményezésünk: Nyomatok felajánlása termékadományként, hogy azok a szervezet által kínált terápiás szolgáltatások részévé válhassanak, amelyek segítik a családok gyógyulását.

Együttműködés a Make-A-Wish Németországgal

A Make-A-Wish Germany egy nonprofit szervezet, amely 3 és 18 év közötti súlyosan beteg gyermekeknek segít abban, hogy teljesüljön leghőbb vágyuk. A szervezet szenvedélye és felelősségvállalása egybeesik a mi értékeinkkel, ezért szeretnénk támogatni őket munkájukban.

Kezdeményezésünk: a Make-A-Wish-szel közösen szeretnénk mosolyt csalni a gyerekek arcára azzal, hogy egy szeretettel megtervezett fotókönyvet ajándékozunk nekik, amely fizikai emlékként szolgál, hogy visszatekinthessenek a választott élményükre, mint kívánságra.