Könnyű színkezelés

A Saal Digital ICC-kompatibilis színkezelő rendszert használ. Az Ön fájljaiba beágyazott színprofilokat a rendszer felismeri és figyelembe veszi a gyártás során. Soha nem változtatunk az Ön fájljain, és nem végzünk szükségtelen optimalizálást. Így biztosíthatjuk, hogy fájljait pontosan az Ön igényeinek megfelelően dolgozzuk fel.

Fontos: Kalibrálja a monitorát, és kapcsolja ki a képjavítást, ha az engedélyezve van.

A fotónyomatok optimális előfeltételei
Csak a monitor kalibrálásával és profilozásával érheti el a legjobb színeket. Az eredményt már láthatja a monitoron.

Milyen előnye van a színkezelésnek?

Az optimális nyomtatási előnézet az Ön előre beállított monitora és színkezelésünk segítségével érhető el - "Amit lát, azt kapja". Ideális esetben ez a kombináció olyan jól működik, hogy szinte semmi különbséget nem vesz észre a monitoron megjelenített és a valódi fotótermék között.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a képreprodukciós folyamat során minden szabványnak megfelelünk.

Mit tehet a Saal Digital az Ön számára?

 • A mindennap ismételt kalibrálással biztosítjuk, hogy a profilozott gépek kis tűréshatáron belül működjenek.
 • A fotokémiai folyamat állapotát naponta ellenőrizzük, hogy az ingadozásokat még a fotók minőségének romlása előtt kompenzálni tudjuk.
 • Minden általunk kínált papírtípushoz készen áll egy ICC-profil.
 • Színkezelő szoftver alkalmazása, amely képes a beágyazott színprofilok olvasására és a képadatok konvertálására a megfelelő színvisszaadás érdekében a gépeinken. A beágyazott profilok nélküli fájlok esetében az sRGB-t alkalmazzuk standard színtérként.

Figyelem! Kérjük, hogy a fájlokat mindig jpg formátumban küldje el nekünk a tiff helyett, hogy a színprofilokat megfelelően felismerhessük!

Mit kell tennie?

Világítás
Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a szobában elegendő fény legyen. A fényerő és a színhőmérséklet lehetőleg állandó és reprodukálható legyen. Ideális esetben vakításmentes és redőnyös helyiség legyen, amelyet nem befolyásol a változó napfény.

Monitor
A monitor helyes előbeállítása a színkezelés legfontosabb előfeltétele:

 • A monitor fényerejének 90 és
  120 cd/qm között
  kell lennie.
 • A színhőmérsékletet 5.000 Kelvinre (D50) kell beállítani.
 • A monitor gammaértékét 2,2-re kell beállítani.

A monitort kalibrálni kell a megfelelő szín és fényerő megjelenítéséhez.

A monitor kalibrálása színmérővel
A professzionális színkezelés magas szinten nem lehetséges a megfelelő hardver nélkül. Körülbelül 200 fontért rengeteg megoldás kapható. Egyes szolgáltatóktól színmérő készüléket kaphat egy kiegészítő szoftverrel együtt, amellyel létrehozhatja a monitor ICC-profilját. Egy ilyen eszköz jó alternatívája lehet egy új és drága monitornak.

Tervezzen most
Tervezzen most