Könnyű színkezelés

A Saal Digital ICC-kompatibilis színkezelő rendszert használ. Az Ön fájljaiba beágyazott színprofilokat a rendszer felismeri és figyelembe veszi a gyártás során. Soha nem változtatjuk meg a fájljait, és nem végzünk szükségtelen optimalizálásokat. Ez biztosítja, hogy fájljai pontosan az Ön által kívánt módon kerülnek feldolgozásra.

Fontos: Kalibrálja a monitorát, és kapcsolja ki a képjavítást, ha az engedélyezve van.

A fotónyomatok optimális előfeltételei
Csak a monitor kalibrálásával és profilozásával érheti el a legjobb színeket. Az eredményt már láthatja a monitoron.

Milyen előnye van a színkezelésnek?

Az optimális nyomtatási előnézet az Ön előre beállított monitorának és színkezelésünknek a használatával érhető el - "Amit lát, azt kapja". Ideális esetben ez a kombináció olyan jól működik, hogy szinte semmi különbséget nem vesz észre a monitoron látottak és a valódi fotótermék között.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a képreprodukciós folyamat során minden szabványnak megfelelünk.

Mit tehet a Saal Digital az Ön számára?

 • A napi többszöri kalibrálás biztosítja, hogy a profilozott gépek kis tűréshatáron belül működjenek.
 • A fotokémiai folyamat állapotát naponta ellenőrizzük, hogy az ingadozásokat még azelőtt kiegyenlítsük, mielőtt azok befolyásolnák a fényképek minőségét.
 • Minden általunk szállított papírtípushoz rendelkezünk ICC-profillal.
 • Olyan színkezelő szoftvert használunk, amely képes a beágyazott színprofilok olvasására és a képadatok konvertálására, hogy a gépeinken megfelelő színreprodukciót érjen el. A beágyazott profilok nélküli fájlok esetében az sRGB színteret használjuk alapértelmezett színtérként.

Figyelem! Kérjük, hogy a fájlokat TIFF helyett mindig JPG formátumban küldje el nekünk, hogy a színprofilok helyesen felismerhetők legyenek!

Mit kell tennie?

Világítás
Kérjük, gondoskodjon arról, hogy elegendő fény legyen a szobában. A fényerőt és a színhőmérsékletet a lehető legállandóbb és legjobban reprodukálható módon kell tartani. Ideális esetben ez egy vakításmentes, zárt helyiség, amelyet nem befolyásolnak a napfény változásai.

Monitor
A monitor helyes előbeállítása a színkezelés legfontosabb előfeltétele:

 • A monitor fényerejének 90 és
  120 cd/qm között
  kell lennie.
 • A színhőmérsékletet 5.000 Kelvinre (D50) kell beállítani.
 • A monitor gammaértékét 2,2-re kell beállítani.

A monitort kalibrálni kell a megfelelő szín és fényerő megjelenítéséhez.

Monitor kalibrálása színmérővel
A magas szintű professzionális színkezelés nem lehetséges a megfelelő hardver nélkül. A piacon számos megfizethető árú színmérő van, amelyek jó munkát végeznek. Egyes gyártók olyan kiegészítő szoftverrel ellátott színmérőt kínálnak, amely lehetővé teszi a monitor ICC-profiljának létrehozását. Ez jó alternatívája lehet egy új és drága monitor vásárlásának.

Tervezzen most
Tervezzen most