Árnyékok hozzáadása

Árnyékok hozzáadása

Lehetőség van árnyékot adni a képekhez, a cliparts-hoz, a kitöltő dobozokhoz és a szöveghez. Ehhez jelölje ki az objektumot, és kattintson a jobb oldali menüben megjelenő Árnyék gombra. Megjelenik egy oszlop az árnyék beállítására szolgáló különböző eszközökkel. Kiválaszthatja az előre beállított árnyékolási lehetőségek egyikét is.

Kép alkalmazott árnyékkal és megjelenített árnyékeszközökkel

A szín mezőre kattintva megjelenik a szín menü, ahol kiválaszthat egy színt a megjelenítettek közül, használhatja a pipetta eszközt, vagy a Színválasztás gombra kattintva kiválaszthat egy adott színt. Az árnyék átlátszatlansága az Opacitás mezőben található értékek változtatásával változtatható. Az árnyék szöge és távolsága a megfelelő mezőkben állítható. Az elmosódás mező értékének beállításával az árnyékra alkalmazott elmosódás effektus intenzitását változtathatja. Az elmosódás értékének növelésével az árnyék elmosódottabbnak tűnik, míg csökkentésével az árnyék élesebb lesz.
A szabályos árnyék létrehozásán túlmenően kreatív lehetőségek világát tárhatja fel, ha ezeket az eszközöket felhasználja az objektumok módosítására. Lehetősége van például arra, hogy egy clipart hátterét egy csipetnyi színnel árnyalja az árnyék színének beállításával és nagyfokú elmosódás bevezetésével. Hasonlóképpen, magával ragadó ragyogási hatást alkalmazhatsz egy tárgyra, fokozva annak vizuális hatását.

Árnyék színnel alkalmazva képre és clipartra

A Knockout opció aktiválásával csak az árnyék lesz látható, a kijelölt objektum láthatatlan marad. Ez eszközként használható, hogy jól látható legyen, hogyan néz ki az árnyék a tárgy nélkül. Használható továbbá kreatív formák létrehozására átlátszósággal, vagy szöveg létrehozására átlátszósággal.

Árnyék aktív kiütéssel

A kiválasztott elem árnyékának kikapcsolásához a jobb oldali menü tetején található Árnyék aktiválása jelölőnégyzetet kell kiiktatni. a szűrőkhöz és a keretekhez hasonlóan lehetőség van arra, hogy a konfigurált árnyékot az oldalon vagy a projektben lévő összes objektumra alkalmazzuk a tetején található Alkalmazás mindenkire gombra kattintva.