Cliparts

Cliparts

A cliparts széles választéka áll rendelkezésre, hogy felhasználhassa a terveiben. Ezeket a jobb oldali menü Cliparts gombjára kattintva tekintheti meg.

Cliparts menu in right column

A Cliparts kategóriák szerint szűrhetők a kategória mező lefelé görgetésével és a felkínált kategóriák egyikének kiválasztásával. A keresés mezőben egy kulcsszó megadásával is lehet szűrni.

Cliparts Category and Search Box

Az egyes clipartok alján található szív ikonra kattintva elmentheti azokat kedvenceként. A szív aktiválásakor a clipart a menü tetején jelenik meg. Ezzel kiválaszthatja a leggyakrabban használt clipartokat, így azok gyorsan megtalálhatók.

Favourite Cliparts selected by heart icon

A clipart fotótermékhez való hozzáadásához jelölje ki a clipartot az egérgomb lenyomva tartásával és húzza rá a fotótermékre. A clipart az alapértelmezett beállításokkal kerül a termékre. A méretét és a pozícióját a tervezési igényeinek megfelelően kell majd beállítania.

Ha a clipart ki van jelölve, megjelenik fölötte egy menü a lapozáshoz szükséges eszközökkel. A Vízszintes tükrözés vagy a Függőleges tükrözés gombra kattintva a clipartot ennek megfelelően megfordítja.

Clipart selected with tools on top and right column

A többi objektumhoz hasonlóan a clipart kijelölésekor a clipart eszközeivel ellátott gombok jelennek meg a jobb oldalon. A clipart színei szűrők alkalmazásával módosíthatók. További információért lásd a Szűrők alkalmazása című cikket. Ne feledje, hogy a Pozíció menü tartalmazza az igazítás, a réteg és az átlátszatlanság eszközeit.