E-mail munkafolyamat

E-mail munkafolyamat

Lehetőség van olyan e-mail munkafolyamatok létrehozására, amelyek automatikusan elküldik a kívánt e-maileket / tartalmakat az ügyfélnek. Vannak előre elkészített e-mail sablonjaink, amelyeket használhat, vagy létrehozhatja saját e-mail munkafolyamatait.

Ezek segítségével különböző kiváltó okok esetén küldhet e-mailt, például a galéria közzétételekor, egy promóció bejelentésekor, vagy emlékeztetőt küldhet egy galéria archiválása vagy egy promóció lejárta előtt.

Ez segíthet abban, hogy ügyfelei folyamatosan tájékozottak legyenek, és egyben motiválja is, hogy több eladást bonyolítson.

Használjon e-mail munkafolyamat-sablont

E-mail munkafolyamat menü

Új e-mail munkafolyamat létrehozásához nyissa meg az Email munkafolyamatot az Értékesítési panelen belül. Egy sablon áll rendelkezésére, amelyet használhat. Ha rákattint, akkor az adott munkafolyamaton belüli e-maileket jeleníti meg.

Sablon munkafolyamat

Ha új munkafolyamatot szeretne létrehozni ezt sablonként használva, kattintson a Duplikálás gombra a jobb oldali oszlopban. Ezután a duplikátumnak új címet kell adnia, és a Folytatás gombra kell kattintania. Ezután a sablon másolata, az e-mailekkel együtt megjelenik az Email munkafolyamat menüben, ahol az igényeinek megfelelően szerkesztheti az e-maileket.

E-mail munkafolyamat létrehozása

Új munkafolyamat létrehozásához kattintson az Email munkafolyamat menü Hozzáadás gombjára, és adjon meg egy címet az új e-mail munkafolyamatnak, amely csak Ön számára lesz látható. Ha végzett, kattintson a Folytatás gombra. Megjelenik egy új, üres Email munkafolyamat menü. A jobb oldali oszlopban megjelenik az utolsó mentés dátumára vonatkozó információ, valamint az olyan funkciók, mint a Törlés és az Átnevezés.

Üres e-mail munkafolyamat

E-mail létrehozása egy munkafolyamaton belül

Ha már egy e-mail munkafolyamatban van, kattintson a Hozzáadás gombra az e-mail létrehozásához és konfigurálásához.

Kiváltó ok: Válassza ki, hogy milyen esemény váltja ki az e-mailt. A lehetőségek a következők:

  • Azeladás kezdeti dátuma, az e-mailek a galéria eladásának kezdeti dátuma alapján kerülnek kiküldésre.
  • Eladás vége, az e-mailek a galéria eladásának vége alapján kerülnek kiküldésre.
  • Regisztráció után, az ügyfél regisztrációját követően azonnal email kerül kiküldésre. (ez attól függ, hogyan konfigurálja)
  • Megrendelés után, a beállított szabály és napok szerint a megrendelés leadásakor e-mailek fognak érkezni.
  • Termék hozzáadása a kosárhoz, az e-mailek akkor indulnak el, amikor egy terméket hozzáadnak a kosárhoz, a meghatározott szabályoknak és a beállított napoknak megfelelően.
  • Promóció lejár, a promóció lejárati dátuma alapján email kerül kiküldésre.

Szabály: Döntse el, hogy a kiváltó okhoz képest mikor küldjön e-mailt. Választhat az Azonnali, a Napokkal előtte vagy a Napokkal utána közül.
Napok: Adja meg a napok számát, amelyeken a szabály érvényesülni fog. Például, ha a kiváltó ok az Eladás kezdete, a szabály a Napok után, és 3 napot ad meg, az e-mail az eladás kezdete után 3 nappal fog elküldésre kerülni.
Küldési idő: Adja meg az e-mail küldésének időpontját.

Szűrés címzettje: Itt választhat a következők közül:

  • Mindenki, hogy az összes vásárlónak elküldje az e-mailt, függetlenül a megrendelésüktől.
  • Megrendelve, hogy csak azoknak az ügyfeleknek küldje el az e-mailt, akik megrendelték.
  • Nem megrendelt, hogy elküldje az e-mailt azoknak az ügyfeleknek, akik még nem adtak le rendelést.

Tárgy: Adja meg az e-mail tárgyát.
Üzenet: Hozza létre az e-mail szövegét. Testre szabhatja a szöveg stílusát, szükség szerint bekezdéseket, linkeket és képeket adhat hozzá.
Teszt e-mail küldése: A véglegesítés előtt küldjön egy teszt e-mailt, hogy ellenőrizze a megjelenést, és elvégezze a szükséges módosításokat, hogy az eredmény megfeleljen az elvárásainak.
E-mail munkafolyamat minta

A konfigurálás után kattintson a Mentés gombra. Az új e-mail megjelenik az Ön által létrehozott e-mail munkafolyamat menüben, ahol a gyors áttekintés érdekében megjelennek a fő szabályok. Annyi e-mailt adhat hozzá, amennyire szüksége van.

Iskolai e-mail munkafolyamat

Ha változtatásokat kell végrehajtania az e-mailen, kattintson a villáskulcs ikonra, hogy megnyissa az E-mail szerkesztése menüt. Innen törölheti az e-mailt a jobb felső sarokban található kuka gombra kattintva.

E-mail munkafolyamat használata

Ha e-mail munkafolyamatot szeretne aktiválni egy Galériában vagy QR Galériában, lépjen a Galériák menübe, és lépjen be a kívánt Galéria beállításaiba.

Galéria beállításai

A Galéria beállításain belül keresse meg és válassza ki a kívánt munkafolyamatot az Email munkafolyamat mezőből. Kattintson a Mentés gombra a módosítások mentéséhez. Ennek eredményeképpen az ügyfelek automatikusan megkapják a kiválasztott munkafolyamat sablon e-mailjét a beállított konfigurációnak megfelelően.