Elemek hozzáadása a fotótermékhez

Elemek hozzáadása

Egy fotótermékbe különböző elemeket lehet beépíteni, hogy személyre szabott dizájnt hozzon létre, például képeket, szöveget, kitöltőmezőket és clipartokat.

Képek hozzáadása

A fotótermékhez különböző módon lehet képeket hozzáadni:

1. A bal oldali oszlopban található menüből a kép kiválasztásával és a munkaterületre történő húzásával.

Dragging images from left column

2. A képek közvetlen áthúzásával a mappa áttekintéséből a tervezőbe. Az így hozzáadott képek a tervező bal oldali oszlopában jelennek meg a többi képpel együtt.

3. A Kép hozzáadása gombra kattintva egy képmező jelenik meg a fotótermékben. Ebbe a képdobozba húzhat egy képet a bal oldali oszlopból, vagy kijelölheti a képdobozt, és a doboz tetején található Fotó kiválasztása gombra kattintva. Erre a gombra kattintva megnyílik a böngészője, és kiválaszthat egy képet a készülékéről, amelyet a fotótermékbe szeretne felvenni. A képdobozokat az elrendezéseken használják.

Insert image and Replace image options on a layout

Ha egy képet már elhelyezett a fotótermékben, és egy másik képet húz a bal oldali oszlopból a fotótermékbe, megjelenik a Kép cseréje opció. Ha a húzott képet erre az opcióra ejti, a fotótermékben már elhelyezett kép helyébe az új kép lép.

4. A bal oldali oszlopban található menüben lévő képre jobb gombbal kattintva egy menü jelenik meg. A Kép beillesztése választása automatikusan elhelyezi a képet a fotótermékben.

Insert image button from left column

Szöveg hozzáadása

Szöveget a Designer felső menüjének Add text (Szöveg hozzáadása ) gombjára kattintva lehet hozzáadni a fotótermékhez.

New Text Box added

Ha rákattint, a fotótermék közepén megjelenik egy szövegdoboz, amelyet személyre szabhat. Kétféleképpen írhatja a szöveget ebbe a mezőbe:

1. A szövegdoboz kiválasztásával és a felette lévő Szövegszerkesztő gombra kattintva. Ekkor megnyílik egy szövegszerkesztő ablak, ahol beírhatja a kívánt szöveget. Ez a szövegszerkesztő ablak tartalmazza az összes szövegkonfiguráló eszközt is. Innen közvetlenül módosíthatja a szöveget. A szövegszerkesztőben írt szöveget ebben a szerkesztőben az OK gomb megnyomásával hozzáadhatja a fotótermékhez.

Text Editor window

2. A tervezőből az egérrel a szövegdobozon való dupla kattintással engedélyezi a billentyűzetet a szöveg hozzáadásához. A jobb oldali oszlopban a szöveg konfigurálásának eszközei is elérhetőek a szöveg kiválasztásával és a Szövegdoboz gombra kattintva. Itt többek között a szöveg betűtípusa, mérete, igazítása és színe testre szabható.

Kitöltőmező hozzáadása

A kitöltődobozok a tervező felső menüjének kitöltés hozzáadása gombjára kattintva adhatók hozzá a fotótermékhez. Alapértelmezés szerint egy színes téglalap jön létre.

New Fill Box added

A kitöltődoboz méretének megváltoztatásához kattintson a keretére, és az egérgombot lenyomva tartva mozgassa a kurzort a kívánt méretre és alakra. Ily módon például egy fotókönyv egyetlen oldalára is alkalmazhat textúrát.

A kitöltődoboz konfigurációs menüje a kijelöléskor felül megjelenő Kitöltés szerkesztése gombra, vagy a jobb oldali menü Kitöltődoboz gombjára kattintva jelenik meg.
A jobb felső menüben különböző kitöltési típusok állnak rendelkezésre: Színes, gradiens vagy textúrás. Mindegyik típushoz különböző testreszabási lehetőségek tartoznak.

Klipszek hozzáadása

A cliparts a jobb oldali menü Cliparts gombjára kattintva adhatók hozzá a fotótermékhez. A clipartok széles választéka jelenik meg. Ezeket kategóriák szerint vagy a Keresés mezőbe beírt kulcsszó alapján lehet szűrni, hogy gyorsan megtaláljuk az adott témához tartozó clipartsot.

Clipart added

A clipartok fotótermékhez való hozzáadásához válassza ki a clipartot ebből a menüből az egérgomb lenyomva tartásával, és húzza be a fotótermékbe. A clipart hozzáadásának másik módja, hogy jobb egérgombbal rákattint, és a Klipart beillesztése parancsra kattint.
A hozzáadott clipart alapértelmezett méretben jelenik meg a fotótermékben. A méretet a tervezési igényeinek megfelelően kell beállítania.