Galériák létrehozása

Galériák létrehozása

A galériák lehetővé teszik, hogy egyetlen online tárhelyen tárolja, rendszerezze, megossza és értékesítse képeit.

Galéria létrehozása

Galéria panel

Galéria létrehozásához a Galériák menüpontra kell lépnie, és a Hozzáadás gombra kell kattintania. Megjelenik egy felugró menü, amelyben megírhatja a címet, a leírást és kiválaszthatja a Fotótípust. Miután kitöltötte, a Létrehozás gombra kell kattintania.

Új galéria menü hozzáadása

Egy új galéria fog megjelenni a Galériák között.

Új galéria a Galéria panelen

Az új galériát a galériára kattintva nyithatja meg. Látni fogja, hogy az új galéria üres.

Üres galéria

A képek hozzáadásához a Hozzáadás, Képek hozzáadása gombra kell kattintanod, és ki kell választanod azt a helyet, ahol a fotóidat tárolod. Vagy közvetlenül is hozzáadhatja a képeket, ha egy mappából áthúzza őket, és a galériába helyezi.

Képek hozzáadásának lehetőségei

A galéria jobb oldali oszlopában fontos információk jelennek meg, például a galéria állapota, a létrehozás dátuma, az utolsó mentés dátuma és a teljes galéria teljes fájlmérete. Tartalmazza továbbá a galéria Főképe, a Beállítások és a Funkciók gombokat, a Termék létrehozása a galéria képeiből és a Főkép lehetőségét. Az ebben az oszlopban található opciók és információk minden egyes módosításkor frissülnek, így teljes áttekintést és ellenőrzést biztosít a galéria tartalma felett.

Galéria képekkel

Algaléria létrehozása

A galériákon kívül lehetősége van arra is, hogy a galérián belül algalériákat hozzon létre. Ez nagyon hasznos a fényképek rendszerezéséhez vagy a fényképek kiválasztásához, hogy elküldhesse azokat bizonyos embercsoportoknak. Algalériák létrehozásához a Hozzáadás gombra kell kattintania, majd az Új algaléria hozzáadása lehetőséget kell kiválasztania.

Algaléria hozzáadása gomb

Megjelenik egy felugró menü, amelyben megírhatja a címet, a leírást és kiválaszthatja a fényképezés típusát. Itt aktiválhatja vagy deaktiválhatja azt a lehetőséget is, hogy a fő galéria megosztásakor automatikusan megossza az algalériát. Miután kitöltötte, a Létrehozás gombra kell kattintania.

Új algaléria menü

A galérián belül megjelenik egy új algaléria. Az új algalériát az algalériára kattintva nyithatja meg. Látni fogja, hogy ez az új algaléria üres. A galériákhoz hasonlóan a Hozzáadás gombra kattintva adhat hozzá fotókat.

Új algaléria létrehozása

És kiválaszthatja a fényképeket a fő galériából, hogy elhelyezze őket az algalériában. Csak vissza kell térnie a főgalériába, ha rákattint.

Galéria felső menü

És válassza ki az algalériába áthelyezni kívánt fényképeket. Több fotó kiválasztásához a Több fotó kiválasztása jelölőnégyzetre kell kattintania, majd ki kell választania a fotókat. Ha egy kép ki van jelölve, a jobb oldali menüben megjelenik a másolás, a mozgatás és a törlés lehetősége. A kiválasztott fényképek algalériába való felvételéhez válassza a másolást vagy az áthelyezést, az Ön igényeitől függően.

Képek és galériák rendezése

Miután feltöltötte a képeket egy galériába, a kívánt sorrendbe rendezheti őket. Egyszerűen húzza a fényképet a kívánt pozícióba. Az ügyfél azt a sorrendet fogja látni, amelyikbe Ön a megosztott galériában elrendezte a fényképeket.

A galériák és algalériák is ugyanígy rendezhetők. A Galériák menüből ragadjon ki egy galériát, és húzza a kívánt pozícióba. Ha rendelkezik profiloldallal, és a galériák megosztását a Profiloldalon való közzététel opció engedélyezésével választja, az itt beállított sorrend határozza meg, hogy a galériák hogyan jelennek meg a profilján.

Használhatja a jobb felső sarokban található Rendezés gombot is. Ha rákattint, különböző rendezési lehetőségek jelennek meg a galériái és képei számára:
Létrehozás dátuma: Ez a lehetőség a képeket a készítésük dátuma szerint rendezi.
Név: A képeket név szerint, ábécé szerinti sorrendbe rendezi.
Rendezés index szerint: Minden képhez a feltöltés során növekvő indexszámot rendel, az új képek a következő legmagasabb számot kapják. Ha a képeket kézzel húzza át, ez az indexszám ennek megfelelően módosul.
Azt is megadhatja, hogy a rendezési sorrend növekvő vagy csökkenő legyen.

Galéria állapota

A galériák egy informatív címkét jelenítenek meg, amely lehetővé teszi, hogy egy pillantással ellenőrizze állapotukat.
Az érvényesítésben: Ez azt jelzi, hogy a galériába feltöltött fényképek jelenleg felülvizsgálat alatt állnak. A galéria állapota automatikusan megváltozik, amint a fényképek felülvizsgálata és jóváhagyása megtörtént.
Privát: Ez azt jelenti, hogy a galéria és a benne lévő fényképek csak Ön, a galéria tulajdonosa számára láthatók, és mások számára nem hozzáférhetőek.
Megosztott: Ez azt jelenti, hogy a galéria mások számára is elérhető a Megosztási beállításokban megadott konfiguráció alapján. A megosztott link elérhető, hogy mások is hozzáférhessenek a galériához és megtekinthessék azt. A fényképek nincsenek értékesítésre beállítva.
Kereskedelmi: Ez azt jelzi, hogy a megrendelés engedélyezése opció engedélyezve van. Ez azt jelenti, hogy a galériában található fényképek megvásárolhatók az Értékesítési beállításokban beállított árlista és konfiguráció szerint.
Kikapcsolva: Ez azt jelzi, hogy a galéria már nincs megosztva, és ezért már nem kereskedelmi (még akkor sem, ha az volt). A galéria gyakorlatilag el van rejtve a nyilvánosság elől.

Galériák állapota

 

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki:

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki: