Háttérképek

Háttérképek

A fotótermékekhez hátterek adhatók. A kitöltődobozokkal ellentétben a hátterek nem mozgatható vagy átméretezhető objektumok, hanem a fotótermék háttereként vannak beágyazva. A háttér beállításának különböző lehetőségei a jobb oldali menü Háttér gombjára kattintva jelennek meg.

Háttér menü a jobb oldali oszlopban

A Háttér menü tetején található a Törlés gomb, amellyel törölheti a hátteret a fotótermékből. Többoldalas termékek, például fotókönyvek esetén az Alkalmazás minden oldalra gombra kattintva a háttér a fotótermék összes oldalára alkalmazza a hátteret. Az Összes törlése gombra kattintva az összes használt hátteret eltávolítja.
Fontos megjegyezni, hogy a hátterek a többoldalas fotótermékek mindkét oldalára alkalmazásra kerülnek. Ha egyetlen oldal hátterét szeretné testreszabni, akkor hozzá kell adnia egy kitöltőmezőt, és azt tetszés szerint kell beállítania.

Kitöltődoboz egyoldalas háttérként

A kitöltődobozokhoz hasonlóan a hátterek is kiválaszthatók és konfigurálhatók Színes színátmenet és Textúra formájában. Háttérként választhat képet is. Ha ezt az opciót választja ki a Háttér menüből, megjelenik a Fotó kiválasztása gomb. Erre a gombra kattintva megnyílik egy mappa a készüléken a háttérkép kiválasztásához.

Kép mint háttér menü

A kiválasztás után a fénykép kerül háttérként elhelyezésre. A Háttér menü Kép lapja lehetőséget biztosít a háttérkép beállítására.

Kép mint háttér példa

Az Opacitás mezővel beállíthatja, hogy a kép mennyire legyen átlátszó vagy átlátszatlan. Ha a Vágás beállítása gombra kattint, megjelenik egy menü a háttérkép vágási eszközeivel. Más képekhez hasonlóan itt is különböző műveleteket végezhet:

  • A kép áthelyezése a kereszttel ellátott gombra kattintva.
  • A kép nagyítása vagy kicsinyítése a nagyító ikonok segítségével.
  • Aktiválhatja vagy deaktiválhatja a képjavítást a varázspálca gomb segítségével.
  • Tükrözze a képet vízszintesen vagy függőlegesen.
  • A kép 90 fokos elforgatása a megfelelő gombokra kattintva.
  • Szükség esetén törölheti a képet.
  • Ebben a menüben ellenőrizheti a képminőség állapotát is. A legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy a képminőséget nagyon jóra állítsa.

Alternatív módszer a képek háttérként való használatára

Lehetőség van arra, hogy közvetlenül a bal oldali oszlopból képeket adjon hozzá háttérként. Ebben a menüben bármelyik képre jobb gombbal kattintva több lehetőség is megjelenik. Az As background (Háttérként ) lehetőségre kattintva a kiválasztott képet háttérként adja hozzá a fotótermékhez.

Kép háttérként történő beillesztése a bal oldali oszlopból

Ha a képet már elhelyeztük a fotótermékben, kattintson rá a jobb gombbal, és megjelenik az összes elérhető lehetőség. Kattintson a Kép háttérként való használata lehetőségre, ha a képet szeretné a fotótermék hátterévé tenni.

Képet háttérként használni a már elhelyezett képből

A képkivágási eszközök menüjének eléréséhez kattintson duplán a háttérképre, vagy nyissa meg a jobb oldali oszlopban a Háttér menüt, válassza a Kép lapot, és kattintson a Kivágás beállítása gombra.

A háttérkép felett megjelenő képi eszközök