Keretek és maszkok alkalmazása

Keretek és maszkok alkalmazása

Kereteket és maszkokat adhat a képekhez és a kitöltőmezőkhöz. A keretek lehetővé teszik a képdoboz alakjának megváltoztatását és díszítését, ami nagyon hasznos az elemek kiemeléséhez a háttérrel szemben. A maszkok lehetővé teszik a képdoboz szélének elmosását, ami például átmenetek létrehozására használható.

Keretek

Ha keretet szeretne hozzáadni egy kép- vagy kitöltődobozhoz, jelölje ki azt, és kattintson a jobb oldali menü Keret gombjára. A jobb oldali oszlopban több keretbeállítási lehetőség is megjelenik. Ezek egyikére kattintva alkalmazhatja a kiválasztott elemre. A kiválasztott kerettől függően különböző testreszabási lehetőségek jelennek meg a Keret menü tetején. Találhat olyan eszközöket, amelyekkel megváltoztathatja a keret átlátszatlanságát, színét, vonalvastagságát, sugarát vagy igazítását.

Image with a frame applied and frame tools displayed

Maszkok

A Keretek menüben görgessen lefelé az oszlop aljára, hogy megtalálja a maszk lehetőségeket. Kattintson ezek egyikére, hogy alkalmazza azt a képre vagy a kitöltőmezőre. A keretekhez hasonlóan a kiválasztott maszktól függően a Featheringet is szabályozni lehet, szükség szerint növelve vagy csökkentve azt.

Image with a mask applied and mask tools displayed

Keret vagy maszk alkalmazása több elemre

Miután beállította a keretet vagy maszkot egy képen vagy kitöltőmezőn, lehetőség van arra, hogy egyszerre több elemre is alkalmazza azt a beállított paraméterekkel. Válassza ki azt a képet vagy kitöltőmezőt, amelyikben a többi elemre alkalmazni kívánt keret vagy maszk található. A Keret menü tetején megjelenik a Mindenkihez gomb. Erre kattintva választhat, hogy a keretet és maszkot az aktuális oldal összes objektumára vagy a projekt összes objektumára alkalmazza. Az egyik lehetőségre kattintva a keretet vagy maszkot a kiválasztott opció összes képére és kitöltőmezőjére alkalmazza.

To all button shown from right column

Ez a funkció az alkalmazandó keretet vagy maszkot tartalmazó képre vagy kitöltődobozra jobb egérgombbal kattintva is elérhető. Ekkor egy több gombot tartalmazó menü nyílik meg, ki kell választania a Tulajdonság hozzárendelése az összes objektumhoz ezen az oldalon vagy ebben a projektben lehetőséget, majd a Keretre kell kattintania.

Image context menu

Ha ebben a jobbklikkes menüben vagy a jobb oldali oszlop Keret menüjében a Keret eltávolítása gombra kattint, akkor az alkalmazott keretet vagy maszkot eltávolítja a kiválasztott képről vagy kitöltőmezőről.