Megrendelések blokkolása és képek cseréje

Megrendelések blokkolása és képek cseréje

A Photo Portal számos lehetőséget kínál ügyfelei megrendeléseinek ellenőrzésére. A megrendelések vagy automatikusan átkerülhetnek a rendszerünkbe, vagy manuálisan is kiadhatja őket.

Ha nem változtatja meg a képeket a megrendelés előtt, akkor az eredeti, Ön által feltöltött felbontás kerül felhasználásra a gyártáshoz. Alternatívaként két lehetősége van a megrendelések blokkolására. Megrendelés előtt kicserélheti a képeket nagy felbontású képekre, vagy kézzel jóváhagyhat minden egyes megrendelést a képek cseréje nélkül. A két lehetőséget akár kombinálhatja is.

A Photo Portal rugalmasságot biztosít Önnek ahhoz, hogy megrendeléseit az Ön által kívánt módon ellenőrizze, és biztosítsa a legjobb eredményeket.

Képek cseréje megrendelés előtt

Ezzel az opcióval időt takaríthat meg a képek szerkesztésével és helyet a fájlok feltöltésével. Lehetővé teszi, hogy képeit szerkesztetlenül és alacsony felbontásban töltse fel előnézetként. A megrendelés létrehozása után a megrendelés jóváhagyása előtt feltöltheti a végleges képeket szerkesztve és nagy minőségben. Ezt a lehetőséget a választott galéria értékesítési beállításaiban találja.

Opciók és információk a galérián belül

Aktiválnia kell a Képek cseréje megrendelés előtt opciót. Így a megrendelés létrehozásakor értesítést kap a kép cseréjéről. Az aktiválás után a Mentés gombra kell kattintania.

Galéria értékesítési beállításai

Amikor egy vásárló befejezi a vásárlást ebben a galériában, Ön kap egy e-mailt, amely értesíti Önt a megrendelésről. A feldolgozáshoz kattinthat a megadott linkre, vagy bejelentkezhet a Photo Portalba, és az Értékesítésen belül a Rendeléskezelésre léphet.

Megrendelés kezelése panel

Itt találja meg az ügyfél által leadott megrendelést a gyártásra váró kép státusszal. Ha rákattint, akkor a megrendelés minden részletét láthatja.

Gyártásra váró képre váró megrendelés

Itt kell feltöltenie a szerkesztett, jó minőségű fájlokat a nyomtatáshoz. Ha még nincsenek retusálva, akkor letöltheti a CSV fájlt, amely tartalmazza a képek fájlneveit. Ezt be kell majd másolnia és beillesztenie abba a szoftverbe, amelyet a fotók retusálásához választott, például a Lightroomba. Vegye figyelembe, hogy a Lightroom esetében a szűrőmezőbe vesszővel elválasztva kell beírnia a fájlneveket. Például a következő példában: wedding_01.jpg, wedding_04.jpg, wedding_02.jpg, wedding_05.jpg, wedding_03.jpg. Ezáltal csak az ügyfél által kiválasztott képek nyílnak meg, így sok időt takaríthat meg a fájlok keresésével.

Szűrők használata Lightroomban

Ha már retusálta a képeket, már csak fel kell töltenie őket. Egyenként is feltöltheti őket, ha mindegyiknél a Kép feltöltése gombra kattint. Abban az esetben, ha a feltöltendő végleges fájljaidnak ugyanaz a neve, mint a kicserélendő fájloknak, akkor egyszerre is feltöltheted őket, ha a Mass upload all images gombra kattintasz.

Az összes kép tömeges feltöltése gomb

A feltöltés után a képek állapota ennek megfelelően változik.

Sorrend a feltöltött képekkel

A Szerkesztés eszközre kattintva megtekintheti az eredeti és a feltöltött kép összehasonlítását.

Kivágott kép

A megrendelés befejezéséhez már csak a Megrendelés kiadása a gyártásba gombra kell kattintania. Amikor visszatér a Megrendeléskezelésbe, látni fogja, hogy a megrendelés állapota frissült.

A megrendelést gyártásra bocsátották

Megrendelések manuálisan történő felszabadítása

Ha az összes galériájába feltöltött képek a végleges, retusált, jó minőségű fájlok, és minden egyes megrendelést kézzel szeretne jóváhagyni, akkor ezt a lehetőséget is könnyen aktiválhatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy az Értékesítéseken belül az Értékesítések és számlák beállításaihoz lép, és aktiválja a Megrendelések kézi felszabadítása opciót.

Értékesítési és számlabeállítások panel

Az aktiválás után az ügyfelei által leadott összes megrendelést kézzel kell jóváhagynia Önnek a Megrendeléskezelésben, mielőtt a gyártásba kerülne.