Nyomtatások

Nyomtatások

A fotószekcióban számos különböző terméket talál, például fotónyomatokat, FineArt nyomatokat, útlevélképeket, fotószetteket és még sok mást. Tudja meg, hogyan rendelheti meg ezeket a termékeket nagy tételben vagy egyenként.

Szoftver menü

Miután kiválasztotta a cikket a termékválasztékban, egy ablak nyílik meg három különböző menüvel. A menü méretét úgy változtathatja meg, hogy az egeret a menü széle fölé viszi, és amikor a kurzor kétfejű nyíllá változik, kattintson és tartsa lenyomva az egérgombot. Innen a menü méretét könnyen átméretezheti a menü húzásával, hogy nagyobb vagy kisebb legyen.

Termékrendelési ablak

Képforrások menü

A fényképek hozzáadásához lépjen a bal felső menübe, és válassza ki azt a mappát, ahol a képeket tárolja. Böngészhet a mappák között, vagy megadhatja a konkrét elérési utat. A menüben három gomb is található: Projektek a főmenübe való visszatéréshez, a Mentés a kiválasztott fényképek egyéni névvel történő mentéséhez a Projektek mappába, valamint a Beállítások a testreszabási lehetőségekhez.

Képforrás menü

Források megjelenítése menü

Az általuk kiválasztott fényképeket pipa jelzi. Ha egy fényképet többször is hozzáadtak, akkor a megfelelő szám jelenik meg mellette. Alul található a Kiválasztott képek hozzáadása gomb, amellyel könnyedén hozzáadhatja a forrásmappából kiválasztott képeket egy fotótermékhez. A bal alsó sarokban két gombot talál: Select all (Mindent kijelölni ) és Deselect all (Mindent kijelölés megszüntetése). Ezek a gombok kényelmes módot biztosítanak az összes megjelenített kép egyetlen kattintással történő kijelölésére vagy kijelölésének megszüntetésére. A jobb alsó sarokban felfedezheti a megjelenítési lehetőségeket. A tervezői felülethez hasonlóan a fényképek név, típus, dátum, használat vagy értékelés szerint rendezhetők. Továbbá lehetősége van a fényképek miniatűrjeinek méretének beállítására a Nézet gombra kattintva és a kívánt méret kiválasztásával. Ezen kívül ebben a szakaszban be- és kikapcsolhatja a fájlnév megjelenítése opciót.

A menüben megjelenített képek

A képek nagyított változatát könnyen megtekintheti a nagyító ikonra kattintva, amely akkor jelenik meg, ha az egérrel a miniatűr fölé mozgatja az egérmutatót. Ez a művelet megnyitja a nagyobb képet megjelenítő ablakot. Ebben az ablakban egyszerűen a Vissza és a Tovább gombokra kattintva navigálhat a képek között, így zökkenőmentesen léphet egyik képről a másikra.

Nagyított képnézet

Fotótermékek menü

Az alsó menüben az adott fotótermékként nyomtatásra kiválasztott képek jelennek meg. Minden egyes kiválasztott termékhez és mérethez egy-egy fül jön létre. Ezekre a fülekre kattintva könnyedén megtekintheti a kiválasztott képeket azokon belül. Ha el szeretne távolítani egy lapot és az azon belül kiválasztott képeket, egyszerűen keresse a kereszt ikont a termékleírástól jobbra. Ha erre a kereszt ikonra kattint, azonnal eltávolítja a lapot és a hozzá tartozó képeket, így könnyen kezelheti a kiválasztásokat. A képek a lapok között drag and drop segítségével is áthelyezhetők.

Fotótermékek menü

A jobb alsó sarokban két nézet között válthat: normál képnézet vagy listanézet a képek megjelenítéséhez.
A bal alsó sarokban a következő gombokat találja:
Összes kiválasztása, a cikk összes fotójának kiválasztása.
Deselect, az összes kiválasztott fotó kijelölésének megszüntetése ebben a cikkben.
Remove selected (Kijelöltek eltávolítása), törli az összes kijelölt fényképet ebből a cikkből.
Másolás új cikkbe, átmásolja a kiválasztott fényképeket ebből a cikkből egy új cikkbe, így könnyedén elrendezheti ugyanazokat a képeket különböző cikkekben.
Ha az egérrel egy kép fölé mozgatja az egeret, gombokat láthat a szerkesztéshez vagy törléshez. Ezenkívül az egység mezőben lévő érték megváltoztatásával beállíthatja a képmásolatok számát. Ezek a lehetőségek rugalmasságot és ellenőrzést biztosítanak a képek könnyed kezelésében.

Képek kiválasztása

A nyomtatandó képek kiválasztásakor ne feledje, hogy minden egyes kiválasztás egy adott termékre és méretre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy minden termékhez és mérethez külön-külön kell képeket hozzáadnia. Ha például ugyanazt a képet szeretné kinyomtatni 21 x 30-as fotónyomtatásként és 30 x 45-ös FineArt Baryta méretben is, akkor a képet kétszer kell hozzáadnia, egyszer mindkét termékhez. Képenként annyi egységet választhat, amennyit csak szeretne.

A képek hozzáadásához egyszerűen válassza ki őket a felső menüből. A kiválasztott fényképeket egy pipa és egy kék keret fogja jelölni. Miután kiválasztotta az összes olyan fényképet, amelyet egy adott termékhez és mérethez szeretne nyomtatni, kattintson a Kiválasztott képek hozzáadása gombra, vagy húzza őket az alsó menübe. Ha korábban már rendezte a képválasztást, és szeretné megtartani ugyanazt a rendet, akkor húzza a képeket ugyanabban a sorrendben.

Kijelölt képek hozzáadása

Megjelenik egy termékválasztó. Alapértelmezés szerint a korábban kiválasztott terméket jeleníti meg. A bal oldali oszlopból azonban más terméket is kiválaszthat. Az összes rendelkezésre álló egy képből álló termék megjelenik. A kiválasztott termék jellemzői a középső oszlopban jelennek meg, ahol olyan opciókat állíthat be, mint a kivitel vagy a formátum.

Termékválasztó menü

A jobb oldali oszlopban az összes kiválasztott és hozzáadott kép látható. Az egyes fényképek példányszámát az alatta lévő érték beállításával növelheti. A nyilakra kattintva vagy kézzel is megadhatja a számot. Ha az összes kiválasztott fényképhez azonos példányszámot szeretne beállítani, adja meg a mennyiséget a menü alján található Mennyiség mezőben. A példányszámot később is módosíthatja.

Minden egyes fotó bal felső sarkában egy színes doboz jelzi a képminőséget a kiválasztott termék alapján.

A termékválasztó menüben kiválasztott kép

Ha az egérrel egy kép fölé mozgatja az egeret, két gomb jelenik meg. A szerkesztés gombra kattintva megnyílik egy ablak, ahol elvégezheti a fotó végső beállításait. A törlés gombra kattintva a képet eltávolítja a kiválasztásból. Mindkét gomb később a Termék lapon is elérhető lesz. Miután befejezte a termék beállítását, kattintson a Beszúrás gombra.

Képek szerkesztése

Miután a képeket termékként hozzáadta, könnyedén elvégezheti a színkorrekciókat és a képkivágást. Ha az egeret egy kép fölé viszi, megjelenik egy villáskulcs ikon. Erre kattintva megnyílik a képbeállítás ablak. A jobb oldalon megjelenik a szerkesztett kép előnézete. A bal oldali oszlopban különböző beállítási eszközöket találsz.

Képbeállítás ablak

A bal oldali oszlop tetején módosíthatja a kosárba helyezendő egységek számát, ellenőrizheti a képminőség állapotát, törölheti a képet, és kiválaszthatja a formátumot. Ha a Tájkép vagy a Portré formátumot választja, a képelőnézet felett megjelenik a fotótermék látható területét jelképező téglalap. Ezt a keretét az egérrel húzva átméretezheti. Újrapozícionálásához kattintson és tartsa lenyomva a négyzet belsejében, majd húzza a kép kívánt részére.

Ha a Vágás nélkül lehetőséget választja, a kép a cikk méretének megfelelő méretre méreteződik, vágás nélkül. Ennek eredményeképpen két oldalon fehér szegélyek jelenhetnek meg, amelyeket szükség esetén kézzel is levághat. További részletekért lásd a Vágási módot.

A bal oldali menüben a Szűrők gombra kattintva egy menü nyílik meg a különböző szűrési lehetőségekkel. Ez hasonlóan működik, mint a Tervező. További információkért lásd a Szűrők alkalmazása című cikket. A Felületek és formátumok gomb megnyomásával megnyílik a menü, ahol a cikk beállításait konfigurálhatja, és aktiválhatja a Képjavítás funkciót. Ha más konfigurációt választ, az új beállításokkal mentett kép az utolsó konfigurációnak megfelelő külön lapon jelenik meg.

Felületek és formátumok lap

A jobb alsó sarokban találja a Tovább és a Vissza gombokat. Ezekkel a szerkesztőablakban a cikk összes kiválasztott képe között navigálhat. Ez a funkció lehetővé teszi az összes kép gyors áttekintését, és a színek és a keretezés szükséges végső beállításait. Ha elégedett, egyszerűen kattintson a Mentés gombra.

Vágási módok

Kérjük, vegye figyelembe, hogy gyártási okokból mindig 2 mm-es vágási távolsággal készítjük a képeket. Ez azt jelenti, hogy a kép egy kis része a kép szélén kívül marad. Ez a terület piros vonalként jelenik meg.

Ha egyetlen képet tartalmazó terméket rendel, mint például Photo Plaque, FineArt Poster vagy Photo Prints, két különböző kivágási mód közül választhat:

1. Standard mód (levágva)

Standard mód

A képét a kiválasztott nyomtatási mérethez vágjuk le. Ha a téma képaránya eltér a nyomtatás méretarányától, a téma egyes részei az új vágás miatt le fognak esni.

2. Egyedi mód (vágás nélkül) / fehér szegélyek

Egyéni mód

Az Egyedi mód kiválasztásakor a szoftver megkísérli a teljes képfájlt a kimeneti formátumra illeszteni (gyártási okokból 2 mm-es kivágással csökkentve). A döntő tényező a fájl hosszabbik oldala, figyelembe véve a képarányt. Ha a 2:3 képfájlt 3:4 kimeneti formátumra szeretné kinyomtatni, akkor a felső és alsó részen fehér margók jelenhetnek meg.