Objektumok rögzítése, igazítása és rögzítése

Objektumok pattintása, rács és rögzítése

Ha a jobb oldali Oldal gombra kattint, megjelenik egy menü, amely lehetővé teszi az oldalon lévő összes objektum zárolását és megtekintését, a rács engedélyezését, valamint az objektumok elhelyezését segítő pattintott objektumok használatát.

Pattintás

Alapértelmezés szerint a szoftverben engedélyezve van a pattintás, amely segít az objektumok egyszerű elhelyezésében az oldalakon. Az objektumok élekhez való automatikus illesztését (Snap objects automatically to edges ) a Beállítások menüben, a Tervezés menüpontban aktiválhatja vagy deaktiválhatja.

Snapping option in the Settings menu

Ha ez az opció be van kapcsolva, ha egy objektumot egy másik objektum közelébe mozgat, akkor az automatikusan az adott objektum éléhez vagy középpontjához igazodik. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha egy objektum a fotótermék széléhez közelít. Az igazítást és az objektumok közötti távolságot iránymutatások jelzik. Ez különösen hasznos az objektumok egymáshoz viszonyított pontos pozicionálásához.

Moving the image with snapping guides

Beállíthat egy adott távolságot, amelyet a pattintás figyelembe vesz. Az Oldal menüben, a Snap-to distance between page elements (Az oldal elemei közötti távolság ) szakasz alatt három bemenetet talál, amelyek segítségével meghatározhatja a különböző elemekhez közelítő objektumoknál figyelembe veendő távolságokat:

  • Távolság: Más objektumok megközelítésénél figyelembe vett távolság.
  • Távolság oldal margó: Az oldal szélének megközelítésénél figyelembe vett távolság.
  • Távolság oldal közepe: Az oldal közepéhez való közelítéskor figyelembe vett távolság.

Snapping to objects at 2 cm

Rács

Alapértelmezés szerint a Rács mezőben nincs kijelölve a rács. A mezőre kattintva lehetőség van 0,5 cm-es, 1 cm-es vagy 2 cm-es rács aktiválására. Ezen opciók egyikének kiválasztásával egy kék rács jelenik meg a kiválasztott méretű fotóterméken, amely segíti az objektumok elhelyezését. A beviteli mezőbe saját értékeket is beírhat a saját rácsméretének meghatározásához. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a rács csak tájékoztató jellegű, és nem kerül nyomtatásra a végleges termékre.

0.5 cm grid

A Snap to grid (Rácsra kattintás ) jelölőnégyzet engedélyezése lehetővé teszi, hogy az objektumok mozgatáskor vagy méretváltoztatáskor rácsra kattintsanak.

Rétegek

Ebben a szakaszban találja az oldalon elhelyezett összes objektumot. Lehetősége van az objektumok zárolására, ami megakadályozza, hogy kijelöléskor elmozduljanak. Ez akkor hasznos, ha még dolgozik az objektumok elhelyezésén, de bizonyos objektumokat fixen a helyükön szeretne tartani. A zárolással biztosíthatja, hogy ezek az objektumok a kijelölt pozíciójukban maradjanak, miközben más objektumokat szabadon mozgathat. Egy objektum zárolásához vagy feloldásához kattintson az objektum jobb oldalán található zárolás ikonra.

Layers in Page menu