Alaprajzok

Alaprajzok

Az elrendezések előre megtervezett sablonok, amelyek megkönnyítik a képek, szövegek és dekoratív elemek elrendezését a fotótermékben. Úgy tervezték őket, hogy egyszerűsítsék a tervezési folyamatot, és az Ön igényeihez igazíthatók. A választott tervezési vonaltól függően az elrendezések tartalmazhatnak háttereket és előképeket. Az Elrendezések menü eléréséhez kattintson a jobb oldali Elrendezés gombra.

Layoutok menü a jobb oldali oszlopban

Tervezési sorok

Az Elrendezés menü a fotótermékben már elhelyezett képek száma alapján választhat az elrendezések közül. A Design Line gombra kattintva egy menü jelenik meg, amelyben több design vonal lehetőség közül választhat. Ezeket kategóriánként lehet szűrni a bal felső sarokban található mező segítségével. Miután kiválasztott egyet, kattintson a Folytatás gombra. A többoldalas termékek esetében lehetőség van arra, hogy a dizájnvonalat az összes oldalra alkalmazza a To all pages (Minden oldalra ) gomb segítségével. A Layout menü ezután számos, különböző dizájnelemeket tartalmazó elrendezést mutat be. A dizájnvonalat bármikor rugalmasan megváltoztathatja.

A dizájnvonalak beállításai

Az elrendezések használata

A különböző számú képet tartalmazó elrendezések felfedezéséhez görgessen lefelé a jobb oldali menüben. Az elrendezéseket a képek száma szerint is szűrheti, ha megnyitja a Képek oldalanként menüt, és kiválasztja a kívánt számot. Ha kiválasztott egy elrendezést, az üres képdobozokkal kerül hozzá a fotótermékhez. A képek hozzáadásához húzza őket a bal oldali menüből, vagy kattintson egy képdobozra, és válasszon ki egy fényképet az eszközéről vagy online forrásokból. A fotótermékben már elhelyezett fényképek automatikusan az elrendezéshez igazodnak.

Kijelölt képdobozzal használt elrendezés

Alapértelmezés szerint a jobb oldali oszlopban látható első elrendezési lehetőségek a fotótermékben már elhelyezett fényképek számán alapulnak, ha a Kép oldalanként opció változóra van állítva. Ha például három kép van a fotótermékben, a jobb oldali menüben először a három képet tartalmazó elrendezések jelennek meg. Ha a képek száma alapján szeretné szűrni az elrendezéseket, nyissa meg a Kép oldalanként mezőt, és válassza ki a kívánt számot. Az elhelyezés után az elrendezések vízszintesen tükrözhetők az Elrendezések menü tetején található Elrendezés tükrözése gombra kattintva.

A használt elrendezés és egyéb lehetőségek a jobb oldali oszlopban láthatóak

Szöveggel ellátott elrendezések

Ezt az Online tervező felső menüjében vagy az Elrendezés menü tetején található Szöveg hozzáadása gombra kattintva teheti meg. Miután szöveget adott hozzá, az elrendezési lehetőségek között megjelenik egy szövegdoboz. Kattintson arra az elrendezésre, amelyet alkalmazni szeretne a fotótermékre.

A jobb oldali oszlopban lévő szöveges opciókkal ellátott elrendezések

Ha egy második szöveget is hozzáad a Szöveg hozzáadása gombra kattintva, az Elrendezés menü két szövegdobozzal ellátott opciókat fog megjeleníteni. Válassza ki a tervéhez legjobban illeszkedő elrendezést.

Elrendezések két szövegdobozzal

A szöveg testreszabásához jelölje ki a szövegdobozt, és kattintson a Szövegszerkesztő gombra. További információkért lásd a Szöveg című cikket.

Kedvenc elrendezések

Minden elrendezés alatt egy szív ikon található. A szív ikonra kattintva az szürkévé válik, jelezve, hogy az elrendezést kedvencnek jelölte meg. A kedvenc elrendezések akkor jelennek meg kényelmesen az Elrendezés oszlop tetején, ha a fotótermékben elhelyezett fényképek száma egyenlő vagy kevesebb, mint a kedvenc elrendezésen belüli képdobozok száma. Így gyorsan hozzáférhet kedvenc elrendezéseihez. Ha szeretne eltávolítani egy elrendezést a kedvencek közül, egyszerűen kattintson újra a szív ikonra.

A szív ikon által kiválasztott kedvenc elrendezések

Elrendezések módosítása

Egy elrendezés kiválasztása a jobb oldali menüből a kiválasztott elrendezés objektumait helyezi el a fotótermékben. Ezeket az objektumokat könnyen át lehet helyezni és az Ön igényeihez igazítani. Ha például meg szeretné változtatni a kiválasztott elrendezéshez tartozó clipartot, egyszerűen törölje azt, és válasszon egy másikat a clipart menüből. Emellett rugalmasan hozzáadhat kereteket a képekhez, vagy további objektumokat, például kitöltő dobozokat is felvehet, amelyek egy-egy oldal háttereként szolgálnak.