Háttérképek

Háttér

A fotótermékekhez hátteret adhat, hogy növelje a vizuális vonzerőjüket. A kitöltő dobozokkal ellentétben, amelyek szabadon pozícionálhatók és átméretezhetők, a hátterek a fotótermékben az egész oldalt kitöltik. A jobb oldali menüben található Háttér gombra kattintva különböző háttérbeállításokat érhet el.

Háttér menü a jobb oldali oszlopban

A Háttér menü tetején található a Törlés gomb, amellyel törölheti a hátteret a fotótermékből. Többoldalas termékek, például fotókönyvek esetén az Alkalmazás minden oldalra gombra kattintva a háttér a fotótermék összes oldalára alkalmazza a hátteret. Az Összes törlése gombra kattintva az összes használt hátteret eltávolítja.
Fontos megjegyezni, hogy a hátterek a többoldalas fotótermékek mindkét oldalára alkalmazásra kerülnek. Ha egyetlen oldal hátterét szeretné testreszabni, akkor hozzá kell adnia egy kitöltőmezőt, és azt tetszés szerint kell konfigurálnia.

Kitöltődoboz egyoldalas háttérként

A kitöltődobozokhoz hasonlóan a hátterek is kiválaszthatók és konfigurálhatók szín, színátmenet és textúra formájában. Háttérként képet is választhat. Ha ezt az opciót választja ki a Háttér menüből, megjelenik a Kép hozzáadása gomb. Erre a gombra kattintva megjelenik a helyi eszközről vagy online forrásokból származó kép hozzáadásának lehetősége.

Kép mint háttér menü

A kiválasztás után a kép háttérként kerül elhelyezésre. A Háttér menüben, a Kép lapon található az Átlátszatlanság mező. Itt állíthatja be, hogy a kép mennyire legyen átlátszó vagy átlátszatlan. A háttérképet a kép kiválasztásával és a Kép szerkesztése gombra kattintva lehet beállítani.

Kép mint háttér példa

A többi képhez hasonlóan a képet függőlegesen és vízszintesen megfordíthatja, 90 fokkal elforgathatja, aktiválhatja a képjavítást, átpozícionálhatja a képet, vagy szükség esetén törölheti a képet.

Háttérkép szerkesztése

Alternatív módszer a képek háttérként való használatára

Lehetőség van arra, hogy közvetlenül a bal oldali oszlopból képeket adjon hozzá háttérként. Ha innen húz egy képet, megjelenik a háttérként opció. Ha ide húzza a fényképet, akkor a fényképet a fotótermék háttereként helyezi el.

A háttérként megjelenő kép áthúzása opció