Interfész

Interfész

Egy fiókkal és az Online Designer használatával rugalmasan hozzáférhet, megtervezheti és kinyomtathatja fotótermékeit, amikor és ahol csak akarja. A fiók létrehozása nemcsak ingyenes tárhelyet biztosít fotóinak és projektjeinek, hanem a lehetőségek világát is megnyitja - a tervezéstől és a megrendeléstől kezdve a megosztáson és a visszajelzésen át egészen a fotókkal való pénzkeresésig. Egyszerűen hozzon létre egy fiókot a weboldalon, és fedezze fel a Photo Portal tartalmát, hogy ízelítőt kapjon a végtelen lehetőségekből.

Miután kiválasztott egy terméket a tervezéshez, és megnyitott egy projektet az online tervezőben, számos eszközhöz férhet hozzá, amelyek az alábbiak szerint vannak elrendezve.

Online tervező felület

Felső menü

A felső menüben a következő eszközök találhatók:

Online tervező felső menü

 • A Mentés gomb elmenti a tervezendő cikket. A mentéshez be kell jelentkeznie.
 • A Projektek gomb megnyitja a Projektek mappát, amely az összes elmentett fotótermékét tartalmazza (bejelentkezés szükséges).
 • A Megosztás gomb lehetővé teszi a megosztás aktiválását. Be kell jelentkeznie, és a projektjét el kell menteni. Az aktiválás után számos lehetőség jelenik meg, amelyekkel testre szabhatja a projekt megosztásának módját. Megvédheti jelszóval, másolhatja a megosztott linket, megnyithatja, elküldheti e-mailben, vagy megoszthatja meglévő kapcsolatai között. A Megosztott link a projekt előnézetéhez vezet. További információkért lásd a Photo Portal kapcsolódó cikkét.
 • A Visszavonás és az Újraindítás gombok segítségével visszavonhatja vagy újra elvégezheti az elvégzett módosításokat.
 • Az Előnézet gomb lehetővé teszi a projekt előnézetének megtekintését, ami fontos a nyomtatás előtti ellenőrzéshez. Ebből az üzemmódból a jobb felső sarokban található kereszt ikonra kattintva léphet ki.
 • Ezután következnek a tervező fő objektumainak hozzáadására szolgáló eszközök. Ezek a Szöveg, a Kép és a Kitöltődoboz. Ezek egyikére kattintva létrehozza az objektumot a projektben.

Kép menü

A bal oldali menü lehetővé teszi, hogy képeket adjon hozzá és tekintsen meg a fotótermékhez. A galériákban tárolt képekhez a Galériák fülre kattintva férhet hozzá.

Online tervező képmenüje

Jobb oldali menü

A jobb oldali menü a fotótermék testreszabásához szükséges eszközöket tartalmazza. Kattintson a gombokra a megfelelő menük megnyitásához. Ezt az oszlopot a tetején lévő nyílra kattintva zárhatja be.

Online tervező jobb oldali menü

 • A Cikk gomb a tervezendő terméktől függően kínál lehetőségeket a fotócikk módosítására. Lehetőség van arra is, hogy a cikket egy másik cikké alakítsa át.
 • Az Oldal gomb megjeleníti a projektben elhelyezett összes elemet, beleértve a Rács és a Snap eszközöket is.
 • A Clipart gomb hozzáférést biztosít a projektben használható clipartok széles választékához. Szűrhet kategóriák szerint, vagy használhatja a keresőt.
 • A Háttér gomb segítségével különböző háttereket választhat a projektjéhez.
 • A Layouts gomb az Ön által kiválasztott tervezési vonal alapján számos előre megtervezett sablont kínál. Az elrendezéseket a képek száma szerint szűrheti, elmentheti kedvenceit, és szükség szerint válthat a tervezési vonalak között.
 • A Support chat gomb megnyitja az élő chat támogatási ablakot, ahol választ kaphat kérdéseire. Az ablakot a nyíl ikonra kattintva minimalizálhatja, vagy a jobb felső sarokban található kereszt ikonra kattintva bezárhatja a csevegést.

Alsó menü

Többoldalas termékek, például fotókönyvek és naptárak esetén alul megjelenik egy oldalinformációs menü. Ezzel a menüvel navigálhat az oldalak között, oldalakat adhat hozzá vagy törölhet, valamint húzással és ejtéssel átrendezheti az oldalak sorrendjét.

Online tervező alsó menü

Objektum menü

Ha kiválaszt egy objektumot, például egy képet, szöveget, kitöltőmezőt vagy clipartot, a jobb oldalon megjelenik egy további eszközökből álló menü. Ez a menü csak akkor jelenik meg, ha az objektum ki van jelölve, és lehetővé teszi az objektum több aspektusának beállítását.

Objektum menü pozíció lap kiválasztásával

Munkaterület

A projekt munkaterülete középen jelenik meg. Ez a tervezendő terméktől függően változik. A munkaterület maximalizálásához a jobb és bal oldali oszlopokat a keresztre kattintva összecsukhatja.

Fotókönyv munkaterület példa

Az összes termék munkaterületét egy piros vonal veszi körül, amely nagyon közel van a széléhez. Ez a kivágási vonal, és az objektumok elhelyezésekor figyelembe veendő biztonsági zónát jelöli. Soha ne helyezzen el tárgyakat e vonal közelében, mert a végtermékben fehér szegélyek jelenhetnek meg a kép körül. A képeket és tárgyakat ettől a vonaltól megfelelő távolságra kell elhelyezni.

Példák a kivágási vonal helytelen és helyes pozíciójára