Képek és objektumok méretezése és pozicionálása

Képek és objektumok méretezése és pozicionálása

A fotótermék összes objektuma, beleértve a képeket, clipartokat, szöveget és kitöltőmezőt, átméretezhető és áthelyezhető az Ön igényeinek megfelelően.

Pozicionálás az egérrel

Amikor kijelöl egy objektumot, azt egy kék keret veszi körül, amelynek sarkaiban és oldalain kis négyzetek vannak. Ezekre a négyzetekre kattintva és azokat húzva könnyen átméretezheti az objektumot és a tárolóját. Képek esetében a képkeret és maga a kép is átméretezhető. Szöveg esetén a szöveg mérete a doboz méretének megfelelően módosul, különösen, ha a Szövegszerkesztő menü Automatikus betűméret opciója be van kapcsolva.

A kép ki van választva

Egy objektum áthelyezéséhez kattintson és tartsa lenyomva az egérgombot, miközben az objektumot a kívánt helyre húzza. Engedje fel az egérgombot, amikor az objektum a kívánt pozícióban van.

Pozícionáló eszközök

Az objektumok a Pozíció eszközökkel is elhelyezhetők és átméretezhetők a fotótermékben. Ezeket az eszközöket egy objektum kiválasztásával és a jobb oldali Pozíció menü megnyitásával érheti el.
A szélesség és magasság mezőkkel beállíthatja az objektum méreteit. Ha szeretné megtartani az objektum eredeti arányait, egyszerűen kattintson a lakat ikonra. Ez biztosítja, hogy az objektum torzítás nélkül megtartja arányait, még akkor is, ha az egyik dimenzió megváltozik.
A pontos elhelyezéshez állítsa be az X és Y pozíciókat, hogy az objektumot meghatározott koordinátákra mozgatja. Ezenkívül a forgatás mező lehetővé teszi a kiválasztott objektum elforgatását a kívánt elforgatási fok megadásával.

Az eszközök elhelyezése az oszlopban

Eszközök igazítása

A Pozíció menüben található Igazítási eszközök segítenek az objektumok függőleges és vízszintes igazításában a fotótermékben. Az objektumokat a termék méreteit figyelembe véve a szélekhez vagy a középponthoz igazíthatja.

Igazítási eszközök a Pozíció menüben

Ha fotókönyvet tervez, akkor az objektumokat egyetlen oldalhoz képest igazíthatja az Egy oldal opció engedélyezésével, vagy mindkét oldalhoz képest, ha letiltja azt.
A Távolság használata opció engedélyezésével a Távolság mezőben megadhat egy távolságot. Ezt a távolságot veszi figyelembe a rendszer a fotótermék elemeinek igazításakor. Ha például 3 cm-re állítja a távolságot, és egy objektumot a jobb széléhez igazít, akkor az 3 cm-re lesz pozícionálva a szélétől.

Rétegkészítő eszközök

A rétegeszközök szabályozzák az objektumok egymásra helyezésének sorrendjét. A Küldés hátra gomb a kiválasztott objektumot a többi, korábban elhelyezett objektum mögé helyezi. Ez azt jelenti, hogy ha vannak rajta objektumok, a kiválasztott objektum azok mögött lesz látható. A Hozd előre gombra kattintva a kiválasztott objektumot előre, a többi objektum fölé helyezi, és eltakarja az alatta korábban elhelyezett elemeket.

Rétegeszközök a Pozíció menüben példával

Ezen kívül ebben a menüben beállíthatja az objektum átlátszatlanságát is, amely alapértelmezés szerint 100%-ra van beállítva. Az objektumnak nevet is adhat.