Képek hozzáadása és szerkesztése

Képek hozzáadása és szerkesztése

Az online tervező lehetővé teszi, hogy különböző forrásokból képeket válasszon ki, és azokat beépítse a fotótermékébe.

Képek kiválasztása

A bal oldali oszlopban találja a Képek menüt, amely két lapot tartalmaz. A Projekt lapon a fotótermékhez hozzáadni kívánt képek jelennek meg. A képek hozzáadásához itt kattintson a Képek hozzáadása gombra, és válasszon a képek eszközéről történő kiválasztása, online források használata vagy okostelefonról történő feltöltés között.
Ha a Feltöltés okostelefonról opciót választja, akkor be kell olvasnia a mellékelt QR-kódot egy telefonnal, és követnie kell az utasításokat, hogy a telefonról származó képeket hozzáadhassa a projektjéhez. Ezek a képek megjelennek a bal oldali oszlopban, hogy kiválaszthassa és hozzáadhassa őket a fotótermékéhez. A QR-kódot megoszthatja másokkal is, hogy ők is feltölthessék a telefonjukról készült képeiket a projektbe.

Képek hozzáadásának lehetőségei

A kiválasztás után a projekt lapon megjelennek a miniatűr képek. Rendezheti őket név, dátum vagy felhasználás szerint. A miniatűrképek méretének megváltoztatásához kattintson a Nézet gombra, és válassza ki a kívánt méretet. Be- vagy kikapcsolhatja a Fájlnevek megjelenítése opciót is.

Megtekintési lehetőségek a Projekt lapon

A duplikációk elkerülése érdekében aktiválhatja a Használt képek elrejtése opciót. Ez elrejti a projekthez már hozzáadott képeket, megakadályozva, hogy újra hozzáadják őket. Ha kikapcsolja, a hozzáadott fotók egy számmal lesznek jelölve, amely jelzi, hogy hányszor használták őket.

Miniatűr a felhasznált képek számával

Ha kiválaszt egy fényképet ebben az oszlopban, alul megjelenik egy menü. A menüben lévő gombok a kiválasztott fényképek számának megfelelően frissülnek. Ebből a menüből könnyedén beillesztheti a kiválasztást a fotótermékbe, megszüntetheti az aktuális kiválasztást, kiválaszthatja az összes fotót ebben az oszlopban, és eltávolíthatja az aktuálisan kiválasztott képeket.

Két kiválasztott kép

Ha be van jelentkezve, és vannak fotói a galériáiban, akkor azokat hozzáadhatja a fotótermékekhez. Kattintson a Galériák fülre a galériák megtekintéséhez. Az oszlop tetején megjelenik a létrehozott galériáinak listája. Ha kiválaszt egy galériát, megjelennek a benne található fényképek. Felhívjuk figyelmét, hogy amikor egy galériából képet ad hozzá a fotótermékéhez, az automatikusan hozzáadódik és megjelenik a Projektek lapon.

Galériák lap

Képek hozzáadása a fotótermékhez

Többféleképpen is hozzáadhat képeket a fotótermékéhez:

1. Kiválasztja a kívánt fényképeket a bal oldali oszlopból, majd kattintson a Képek beillesztése gombra. Egyszerre több fényképet is kiválaszthat, és egyszerre illesztheti be őket.

Több fénykép beszúrása

2. Egy kép kiválasztása a bal oldali oszlopból, és a munkaterületre történő húzása. Ha már van kép a fotótermékben, és egy másik képet húz rá, akkor megjelenik a Kép cseréje lehetőség. Ha erre az opcióra húzza a húzott képet, a meglévő képet az új képre cseréli.

Képek húzása és a Kép cseréje opció

3. A kép hozzáadása gombra kattintva a tetején megjelenik egy menü, amelyben az eszközről vagy online forrásokból származó képek hozzáadásának lehetőségei szerepelnek. Egy kép kiválasztása hozzáadja azt a munkaterülethez és a Képek oszlophoz is hozzáadja.

Képek hozzáadása felső menü

4. Ha korábban kiválasztott egy elrendezést a jobb oldali oszlopból, akkor a képdoboz a fotótermékre kerül. Ezekre a képdobozokra húzhatja a fényképeket a bal oldali oszlopból, vagy a Képet ide húzni ikonra kattintva kiválaszthat egy másik fényképet az eszközéről vagy egy másik online forrásból.

Üres elrendezés elhelyezve

Képek elhelyezése és kivágása

Amikor kiválaszt egy képet a fotótermékben, egy menü jelenik meg a tetején. Ez tartalmazza a kép nevét, a kép szerkesztésére, a termékből való törlésére, valamint a képjavítás engedélyezésére vagy letiltására szolgáló gombokat. A szürke hátterű varázspálca ikon jelzi, hogy a képjavítás aktív. További részletekért lásd a Képjavítás cikket. A menüben megjelenik a képminőség is, amely a termék méretétől és felbontásától függ. A legjobb eredmény eléréséhez a nagyon jónak feltüntetett Képminőséget javasoljuk.

Kijelölt kép, felső menü

A Kép szerkesztése gombra kattintva megjelenik egy ablak a fénykép szerkesztéséhez szükséges információkkal és eszközökkel. Bal oldalon a megfelelő eszközöket tartalmazó gombok találhatók, jobb oldalon pedig a kép előnézete látható a képkivágási kerettel, amely a képkeretet szemlélteti. A képkeret módosításához a kék keretben lévő kis négyzetek fölé kell mozgatni a gépet, és a kurzor kettős nyíllá változik. Tartsa lenyomva az egérgombot, és mozgassa a kurzort oldalirányban a doboz méretének megváltoztatásához. A képdoboz áthelyezéséhez vigye az egeret fölé, amíg a kurzor keresztté nem változik, majd tartsa lenyomva az egérgombot, és húzza a képet az új pozícióba.

Képablak szerkesztése aranymetszéssel

Alap: A képkereten belül a kép átállítását segítő feltáró eszközöket jeleníti meg a következők szerint:

  • Rács: A Rács opcióval választhat a Harmadolás szabálya, az Arany metszet vagy a rács nélkül lehetőség közül. A kiválasztott rács jelenik meg a jobb oldali képmezőben.
  • Forgatás 90º: A képet 90 fokkal elforgatja. Két kattintással megfordítja a képet, három kattintással pedig elforgatja 180 fokban az eredeti tájolástól.
  • Függőlegesen tükrözni: Függőlegesen megfordítja a képet.
  • Vízszintes tükrözés: Vízszintesen megfordítja a képet.

Szűrők: Erre a gombra kattintva a szűrőeszközök teljes készlete jelenik meg, ugyanúgy, mint az Online tervezőben, miután kiválasztott egy fényképet, és rákattintott a Szűrő gombra. Itt beállíthatja a fényerőt, a kontrasztot, a telítettséget, az árnyalatot, és még a színezést is kiválaszthatja.

Pro: Erre kattintva megjelenik a kép összes részlete és a hisztogram. A Képjavítás funkciót is aktiválhatja vagy deaktiválhatja a jelölőnégyzet bejelölésével, és ellenőrizheti a képminőséget.

Képszerkesztő ablak négyzet alakú képmezővel

Ha végzett, kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez, vagy a Mégse gombra a módosítások elvetéséhez.

A Kép szerkesztése ablakhoz hasonlóan, amikor a fotótermékben egy fényképet választ ki, a kép körül egy kék keret jelenik meg, amelynek sarkaiban és oldalain kis téglalapok vannak. Ha az egérgombot az egyik téglalap fölött lenyomva tartja, és a kurzort oldalirányban mozgatja, növelheti vagy csökkentheti a kép méretét. A kép manuális áthelyezéséhez helyezze az egeret a kép fölé, amíg az egy szálkeresztté nem válik. Tartsa lenyomva az egérgombot, és húzza a képet a kívánt pozícióba.

Az Online Designerben kiválasztott kép

Képek cseréje

Ha már két vagy több kép van elhelyezve egy fotótermékben, felcserélheti a pozíciójukat. Válassza ki a kicserélni kívánt fényképet, ha egyszer rákattint. A kiválasztott fénykép körül egy kék keret jelenik meg. Ezután kattintson ismét a kiválasztott fényképre, és tartsa lenyomva az egérgombot. A fotóterméken elhelyezett többi fényképen megjelenik a Képcsere gomb. A lenyomva tartott fényképet a kicserélni kívánt fotó fölé kell ejtenie.