Képjavítás

Képjavítás

Az automatikus képjavítás a képadatokon különböző kiigazításokat végez a kép megjelenésének javítása céljából. A legfontosabb képjavítási lépések az expozíciókorrekció és a színtévesztés korrekciója, amelyek a teljes kép fényerejét és színét változtatják meg. Az expozíciókorrekció például az alulexponált képek felderítésére szolgál, hogy több részletet fedjen fel. A színárnyalat-korrekciót akkor alkalmazzuk, ha például egy kép mesterséges fényben készült, és erősen sárgás színárnyalatú. A jól exponált, jó fehéregyensúlyú képek kevesebb korrekciót igényelnek.

Ezeket a globális korrekciókat helyi képbeállítások követik. Például a kép sötét területei és árnyékai világosabbá válnak, hogy az alulexponált arcok jobban látszódjanak az ellenfényben. Hasonlóképpen, a kép nagyon világos területeit, például a fehér felhőket kissé sötétíti a részletgazdagság javítása érdekében. A helyi beállítások kisebb mértékben a különböző színterületeken is elvégezhetők, például a különböző arcok bőrszínének kellemesebbé tétele érdekében. Végül a kép élessége is módosítható kissé a kép területétől függően.

A kép osztályától függően egyéb képjavítások is alkalmazhatók, például automatikus vörösszem-csökkentés vagy zajcsökkentés a nagy érzékenységű képek esetében.

Bár sok korrekció személyes ízlés kérdése, például az expozíció, a színtévesztés és az árnyékok korrigálása a legtöbb esetben jelentősen javít számos olyan képen, amely eredeti állapotában nem lenne kielégítő.

Képjavítás engedélyezése vagy letiltása?

Ha a képeket saját maga szerkesztette egy képszerkesztő alkalmazásban, javasoljuk, hogy kapcsolja ki a képjavítást. Ha nem végzett képjavítást, és a képek egyenesen a mobiltelefonjáról vagy fényképezőgépéről származnak, mindig javasoljuk, hogy engedélyezze a képjavítást.

Saját készítésű PNG-k és átlátszó PNG-k

Ha olyan PNG-ket használ, amelyeket saját maga készített és illesztett be a szoftverbe, és amelyek átlátszóak, javasoljuk, hogy mindig kapcsolja ki a képjavítást, különben a PNG-fájl nem kívánt módosításaihoz vezethet.

 

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki:

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki: