Keretek és maszkok alkalmazása

Keretek és maszkok alkalmazása

Kereteket és maszkokat adhat a képekhez és a kitöltőmezőkhöz. A keretek lehetővé teszik a kép alakjának megváltoztatását vagy a doboz kitöltését és díszítőelemek hozzáadását. Ezzel kiemelhet bizonyos elemeket a háttérből. A maszkok lehetővé teszik a kép vagy a kitöltődoboz széleinek elmosását, hogy sima átmeneteket és művészi hatásokat hozzon létre.

Keretek

Ha keretet szeretne hozzáadni egy képhez vagy kitöltőmezőhöz, jelölje ki azt, és kattintson a jobb oldali menü Keret gombjára. A jobb oldali oszlopban számos keretbeállítási lehetőség jelenik meg. Ezek egyikére kattintva alkalmazhatja a kiválasztott elemre. A kiválasztott kerettől függően különböző testreszabási lehetőségek jelennek meg a Keret menü tetején. Találhat olyan eszközöket, amelyekkel megváltoztathatja a keret átlátszatlanságát, színét, vonalvastagságát, sugarát vagy igazítását.

Képek alkalmazott keretekkel és megjelenített kereteszközökkel

Maszkok

A Keretek menüben görgessen lefelé az oszlop aljára, hogy megtalálja a maszk beállításokat. Kattintson egy maszkra a képre vagy a kitöltőmezőre való alkalmazásához. A kiválasztott maszktól függően a Featheringet a kívánt mértékben növelve vagy csökkentve szabályozhatja.

Kép alkalmazott maszkkal és megjelenített maszkeszközökkel

Egy keret vagy maszk eltávolításához kattintson a kiválasztott képhez vagy kitöltőmezőhöz tartozó jobb oldali oszlopban található Keret eltávolítása gombra.