Szöveg

Minden, a fotótermékhez hozzáadott szöveg, akár a Tervező felső menüjének Szöveg hozzáadása gombjára kattintva, akár a kiválasztott elrendezésben már szerepel, testre szabható. A szöveg megjelenésének konfigurálásához kattintson a kiválasztott szöveg tetején található Szövegszerkesztő gombra.

Szövegszerkesztő gomb

A Szövegszerkesztő felül a rendelkezésre álló eszközöket, alul pedig a szöveg tartalmát jeleníti meg. Itt szerkesztheti és módosíthatja a szöveget igény szerint.
Betűtípus: A Betűtípus mezőben a rendelkezésre álló betűtípusok közül választhat a fotótermékhez. Kattintson a kívánt betűtípusra annak kiválasztásához.
Betűméret: A Betűméret mezőben a szövegméretek listáját találja. Kattintson egy méretre a szövegre való alkalmazásához. Alternatívaként közvetlenül a Betűméret mezőbe is beírhatja a kívánt méretet, majd megnyomhatja az Enter billentyűt. E mező mellett gombokat talál, amelyekkel pontról pontra növelheti vagy csökkentheti a betűméretet. Vegye figyelembe, hogy egyes betűtípusok mérete a kiválasztott felülettől függően korlátozott lehet.
Vonalmagasság: A szövegmezőben a sortávolság alapértelmezés szerint automatikus, a szövegmérettől függően. A sortávolság testreszabásához nyissa meg a Sormagasság mezőt, és válasszon ki egy adott értéket. Alternatív megoldásként közvetlenül ugyanebbe a mezőbe is beírhatja a kívánt sortávolságot, majd megnyomhatja az Enter billentyűt.

Szövegszerkesztő

Karakterstílusok: A szöveg kiemeléséhez olyan stilizálási lehetőségek állnak rendelkezésre, mint a Bold, Italic és Underline. Felhívjuk figyelmét, hogy egyes betűtípusok nem támogatják a félkövér vagy dőlt betűket. Ez magából a betűtípusból adódik, és nem a szoftver hibája. Ha vastag vagy dőlt betűs szöveget szeretne kapni, akkor olyan betűtípusokat kell választania, amelyek ezeket a stílusokat kínálják.
Igazítás: A szöveget vízszintesen (balra, középre, jobbra vagy igazítva) és függőlegesen (felül, középen vagy alul) igazíthatja a szövegdobozon belül.

Szöveg aktivált stílusokkal

Szöveg színe: A szöveg színének megváltoztatásához kattintson a Szöveg színe mezőre. Ekkor megjelenik a szín menü több lehetőséggel. Szélesebb színválasztékhoz kattintson a Színválasztás gombra, amely megnyit egy ablakot egy kibővített színpalettával és egy mezőt egy adott HEX-érték megadására. Vegye figyelembe, hogy a szöveg színének kiválasztása csak magát a szöveget érinti, a háttér vagy a kiemelés színét nem.
Háttérszín : Ez a mező lehetővé teszi, hogy a teljes szövegmezőt egy adott színnel töltse ki.
Kiemelő szín : Ez a mező a szöveg mögé egy háttérszínt alkalmaz. A kiemelési szín a háttérszín fölé kerül, ha mindkettő be van jelölve.

Színes szöveg kiemeléssel és háttérszínnel

Automatikus betűméret: Ezt a funkciót a szövegszerkesztő ablak alján találja. Ha engedélyezve van, ha a szövegdobozt az eredeti szövegméretnél kisebbre méretezi át, a szöveg mérete automatikusan beáll, hogy a szövegdobozon belül látható legyen. Miután beállította a szöveget, kattintson az OK gombra a módosítások alkalmazásához a fotótermékre.

Színes szöveg elhelyezése a fotókönyvben

A szövegkonfigurációt tetszőlegesen sokszor módosíthatja, ha ismét a Szövegszerkesztő gombra kattint.

Szöveg a fotókönyv gerincén

Fotókönyv létrehozásakor szöveget adhat a gerincre. Írja meg és szabja testre a szöveget a borítón, majd jelölje ki, és kattintson a jobb oldali Elhelyezés gombra. Az Igazítás szakasz alatt találja a Könyv gerincén gombot. Erre kattintva a szöveg automatikusan a borító gerincére kerül. Kérjük, ezt tartsa szem előtt a helyes megjelenítés érdekében:

  • Használja a Könyvgerincen gombot, hogy elkerülje a kézi pozicionálást.
  • Soha ne helyezze a szövegdobozt a gerinc belső hajtásvonalain kívülre. Vegye figyelembe azonban, hogy az előnézetben a gerinc hajtásvonalai tájékozódási segédletek, nem pedig pontos referenciák.
  • A szövegszerkesztőben a szöveget úgy kell központosítani, hogy az a gerincen középre kerüljön.

Szöveg a fotókönyv gerincén

 

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki:

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki: