Szűrők alkalmazása

Szűrők alkalmazása

A fotótermékben lévő képek és objektumok színének módosításához szűrőket alkalmazhat. Ezek a szűrők lehetővé teszik a kontraszt, a szín és a telítettség beállítását az objektumok elhelyezése után. A szűrők alkalmazásához jelölje ki az objektumot, majd kattintson a jobb oldali Szűrők gombra, amely megnyitja a Szűrők menüt.

A Fényerősség beállításával növelheti azt a 100 (maximális fehér pont) értékig, vagy csökkentheti -100 (maximális fekete pont) értékig. Ez a sokoldalú beállítás nem csak képeknél, hanem klipeknél is hasznos. Például egy fekete clipartot fehérré változtathat a fényerő maximalizálásával, vagy fordítva, egy fehér clipartot feketévé változtathat a fényerő csökkentésével.

Klipartra alkalmazott szűrő, a fényerő növelése

A kontrasztérték beállításával növelheti vagy csökkentheti az objektum kontrasztját, 0-tól (nincs változás) a minimális -200 és a maximális 500-as értékig.
A telítettség értékének módosítása a színintenzitást befolyásolja. A 100-as alapértelmezett értékkel 0-ra állítva a kép vagy a tárgy fekete-fehér lesz, míg növelésével a színtelítettség 300-ig növelhető.

A képre alkalmazott szűrők

A Hue érték beállítása a kép árnyalatát változtatja meg, lehetővé téve a kép tónusának beállítását vagy művészi eredmény létrehozását. A Szín mezőn belül kiválaszthat egy árnyalatot a kiválasztott objektum színezéséhez, amelynek intenzitása a Színezés (Opacitás ) mezővel szabályozható. A cliparts vagy a textúra kitöltőmezők színárnyalat és színezés mezőinek módosításával könnyen elérheti a színharmóniát a fotótermék-tervezésben.

Színezés szűrő clipartra alkalmazva

Ezenkívül az eszközök alatt megjelenik néhány szűrősablon beállítása. A tetején található Visszaállítás gomb megnyomásával az objektum visszaállítható az eredeti értékekre.