Projektek irányítása

Projektek irányítása

Projektjeit helyileg mentheti az eszközén és a felhőben, ha rendelkezik fiókkal és be van jelentkezve. Ez lehetővé teszi, hogy saját tempójában tervezze meg termékeit, vagy elmentse azokat jövőbeli megrendelésekhez.

Projekt mentése

Fotókönyv tervezve

A tervezőből a felső menüben található Mentés gombra kattintva megjelenik egy ablak, ahol megadhat egy nevet a projektnek. A megírás után a Mentés gombra kattintva a projektet helyileg elmenti a készülékre. Az Online mentés gombra kattintva a projektet a Saal Cloudban menti el, és az Online tervezőn keresztül bármely eszközről elérhetővé teszi. Az online mentéshez fiókkal kell rendelkeznie és be kell jelentkeznie. Vegye figyelembe, hogy az online mentett projektek helyileg is mentésre kerülnek.

Projekt mentése ablak

Ha a projekt már el lett mentve, a Mentés gombra kattintva ugyanez az ablak jelenik meg a projektnek adott névvel. Az elvégzett módosítások mentéséhez kattintson ismét a Mentés gombra. Ha a nevet megváltoztatja, például a 02-es szám hozzáadásával, a projekt másolata az új névvel kerül elmentésre, az eredeti projekt érintetlenül marad.

Minden elmentett projekt, akár online, akár helyi, elérhető a Projektek mappában. Ez a mappa a tervezőből a felső menüben erre a gombra kattintva, vagy a szoftver futtatásakor a jobb oldali menüben a Projects gombra kattintva érhető el.

Projektek mappa

Ebből a mappából kezelhető minden elmentett projekt. Lehetőség van a projektek név szerinti keresésére a tetején található Keresés mező segítségével. Minden projekt a termékinformációkkal és azzal a címmel jelenik meg, amely alatt el lett mentve. Az egyes projektek kezelési lehetőségei a jobb oldalon láthatók.

Ha a projektet elmentette a készülékére, megjelenik az Online mentés gomb. Ha bejelentkezés után erre kattint, a projekt feltöltődik a felhőbe, és a projekt állapota Saal Cloud-ra változik. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy a projekt azon az eszközön lesz elmentve, ahol létrehozták, a projekt a Felhőben is el lesz mentve, abban a fiókban, ahová bejelentkezett.

Több projekt mentése a Projektek menüben

A projekt jobb oldalán található kuka ikonra kattintva a mentett projektet mind helyben, mind online törölni fogja.

Egy projekt megnyitásához a tervezőben kattintson magára a projektre, vagy kattintson a projekt jobb oldalán található csavarkulcs gombra.

Biztonsági mentés

A szoftver lehetővé teszi, hogy szükség esetén hozzáférjen a mentett projektek régebbi verzióihoz. Ehhez kattintson a jobb gombbal egy projektre a Projektek mappában. Megjelenik egy menü, amelyben olyan lehetőségek vannak, mint a Szerkesztés, Exportálás, Törlés és a Biztonsági másolat. A Biztonsági másolat opció fölé mozgatva megjelenik a rendelkezésre álló biztonsági másolatok listája a mentési dátumokkal együtt. Egy biztonsági másolat verzióra kattintva az megnyílik a tervezői felületen. Szerkesztés után ajánlott a módosított verziót más név alatt elmenteni a későbbi hivatkozáshoz.

Megjelenített biztonsági másolat

Projektek exportálása

Lehetőség van a projektet előnézetként exportálni, hogy nyomtatás előtt megoszthassa, vagy a programfájlt exportálni, hogy egy másik eszközön futtathassa. Az asztali szoftverből kattintson a felső menüben a Megosztás gombra, és megjelennek a lehetőségek.

Megosztás gombra kattintva megjelennek az exportálási lehetőségek

PDF előnézet exportálása

Ez az opció lehetővé teszi a projekt PDF-verziójának exportálását, amely előnézetként megosztható. Lehetőség van vízjel hozzáadására a PDF előnézeti fájlhoz. A Beállítások menüben a Vízjel címszó alatt megjelenik egy szövegdoboz. Ha a PDF export: vízjel megjelenítése opció engedélyezve van, a vízjel szövegmezőbe beírt szöveg vízjelként fog szerepelni a PDF előnézeti fájl exportálásakor. Felhívjuk figyelmét, hogy a PDF előnézeti fájl nem teljes felbontású fájl, és csak előnézetként használható.

PDF vízjel opció aktív

Projekt exportálása

Ha ezt az opciót választja, akkor a programnak megfelelő SSWPR fájlt exportálja. Ez a fájl egy másik eszközön is megnyitható az asztali szoftver telepítésével.

Projekt exportálása gomb a Projektek menüben

A Projekt mappából a projekt jobb oldalán található Projekt exportálása gombra kattintva is exportálható az SSWPR fájl. Ekkor megnyílik egy ablak, amelyben kiválaszthatja, hogy hová és milyen néven mentse a projektnek megfelelő SSWPR fájlt.

Projekt importálása

A projekt importálásához kattintson a Projekt mappa jobb felső sarkában található Projekt importálása gombra, és válassza ki az importálandó SSWPR fájlt. Az importálás után a projekt megjelenik a Projektek menüben.