Szűrők alkalmazása

Szűrők alkalmazása

A fotótermékben lévő képek és tárgyak színének módosítására szűrők alkalmazásával van lehetőség. Így a Saal Digital szoftverből való kilépés nélkül elvégezhető a tárgyak kontrasztjának, színének és telítettségének végső beállítása, miután elhelyeztük őket.

Ahhoz, hogy szűrőket alkalmazzon egy objektumra, ki kell jelölni azt, majd a jobb oldalon megjelenő Filters gombra kell kattintani, amely megnyitja a különböző eszközöket tartalmazó menüt.

A Brightness (Fényerősség ) értékének megváltoztatásával a fényerő 100-ig növelhető, ami a maximális fehér pont, vagy -100-ig csökkenthető, ami a maximális fekete pont. Amellett, hogy képekre is alkalmazható, ez nagyon hasznos lehet például egy fekete clipart fehérré alakításához a fényerő maximális értékére való növelésével, és fordítva, egy fehér clipart feketévé alakításához a fényerő csökkentésével.

Filter applied to clipart, brightness increased

A kontraszt értékének módosítása növeli vagy csökkenti az objektum kontrasztját, 0-tól kezdve, minimális értéke -200 , maximális értéke pedig 500. A telítettség értékének módosítása a színintenzitást változtatja meg. Az érték 0-ra való csökkentése a képet vagy a tárgyat fekete-fehérré teszi. A telítettség 300-ig növelhető.

Filters applied to image

A Hue érték megváltoztatása a kép tónusát változtatja meg. Ez lehetővé teszi, hogy szükség esetén kissé korrigálja a kép tónusát, vagy művészi tónust hozzon létre a fényképen. A Szín mezőben kiválaszthat egy színt a kiválasztott objektum színezéséhez. A szín intenzitása a Színezés (Opacitás) mező értékeinek módosításával állítható be. A Hue (Színárnyalat) és a Colourization (Színezés ) mezők módosításával megváltoztathatja a clipart és a textúra kitöltő mezők színárnyalatát, hogy a fotótermék kialakításában színharmóniát érjen el.

Colourization filter applied to clipart

Alapértelmezés szerint néhány szűrősablon beállítása az eszközök alatt jelenik meg. Ha rájuk kattint, automatikusan alkalmazza őket a kiválasztott objektumra. Ha a felső menüben a Véletlen gombra kattint, az összes paraméter véletlenszerűen kerül kiválasztásra. Ez nagyon hasznos a kreatív eredmény eléréséhez vagy a szerkesztés inspirálásához. Mindkét esetben lehetőség van az automatikusan beállított paraméterek módosítására. A Reset gomb megnyomásával az objektum visszaáll az eredeti értékekre.

A keretekhez, maszkokhoz és árnyékokhoz hasonlóan a szűrők a beállítás után egyszerre több objektumra is alkalmazhatók. Az Összeshez gombra kattintva alkalmazhatja őket az aktuális oldal összes objektumára vagy a projekt összes elemére.