Töltse ki a mezőt

Töltse ki a mezőt

A fotótermék összes kitöltődobozát testre szabhatja, hogy megfeleljen a designnak. Ehhez kattintson a kitöltés hozzáadása gombra a Tervező felső menüjében, vagy használjon egy már meglévő elrendezést. Ha már kiválasztott egy kitöltődobozt, a beállításait a felette lévő Kitöltés szerkesztése gombra kattintva vagy a jobb oldali menü Kitöltődoboz gombjával módosíthatja. Ezek a lehetőségek lehetővé teszik, hogy a kitöltőmezőt a saját preferenciái szerint személyre szabja.

Fill box added and tools displayed in right menu

A kitöltődoboz konfigurációs menüjének megjelenése után választhat a szín, a színátmenet vagy a textúra között.

Színes

A kitöltődobozhoz többféleképpen választhat egyszínű színt:

1. Kattintson a menüben látható színek egyikére.

2. A Szín gombra kattintva egy további színeket és különböző eszközöket tartalmazó menü jelenik meg. Itt található a pipetta eszköz. Erre az ikonra kattintva az egér pipettává változik. Bármelyik színre kattintva azt fogja kiválasztani a kitöltőmező színének. Ez nagyon hasznos, ha egy színt szeretne kiválasztani egy fotóról, és beállítani azt a kitöltőmező színének.

Fill box colour options

3. A Szín gombra kattintás után a pipetta eszköz mellett a Szín kiválasztása gombot találja. Itt kiválaszthatja a kívánt színt a felkínált színpalettáról, megadhatja annak HSB-, RGB- vagy kódértékét. A kitöltőmező a kiválasztott színnel fog kitöltődni.

Colour selection tool

A legutóbb használt 4 szín az első sorban a Legutóbb használt színek címszó alatt jelenik meg. Ezek könnyen megtalálhatók és kiválaszthatók a következő létrehozott kitöltőmezőkben.

Fill box Most recently used colour

A Szín gombtól jobbra található az Átlátszatlanság mező. Értékének megváltoztatása a kitöltőmező átlátszóságát változtatja meg.

Gradiens

Ha ebben a menüben a gradiens lehetőségek valamelyikére kattint, akkor automatikusan kitölti vele a kitöltőmezőt.

Fill box gradient options

A színátmenet színeit a Szín 1 és Szín 2 mezőkben lehet kiválasztani. A színmezők egyikére kattintva megjelenik egy menü, ahol kiválaszthat egy színt a megjelenítettek közül, a pipetta eszközzel kiválaszthat egy színt, vagy a Színválasztás gombra kattintva kiválaszthat egy adott színt ebből a menüből.

Gradient colour selection

A Forgatás mezőben beállíthatja a színátmenet elforgatásának mértékét úgy, hogy az egyik szín az egyik végén, a másik pedig az ellenkező végén legyen. Az Átlátszóság mezőben beállíthatja a gradiens kitöltésének átlátszósági fokát.

Rotated gradient fill box

A színek részhez hasonlóan az első sorban a Legutóbb használt gradiensek címszó alatt a legutoljára használt 4 gradiens lesz látható.

Textúra

Ebben a menüben többféle textúra közül választhat a kitöltőmezőhöz. Az egyikre kattintva az adott textúra lesz a kitöltés.

Fill box texture options

Az átlátszatlanság az Opacity (Átlátszatlanság ) mezőben állítható be. A Színezés eszköz a kiválasztott textúra tónusait az ebben a mezőben kiválasztott színnel színezi. Az intenzitása a Színezés (Opacitás) gombban állítható. A Reset gombra kattintva visszaállíthatók az alapértelmezett értékek.

Fill box with colourized texture

A legutóbb használt 3 textúra a Legutóbb használtak címszó alatt jelenik meg.