Vérző vezeték

Vérző vezeték

A tervezőben minden terméket egy piros vonal vesz körül a széléhez nagyon közel. Ez a kivágási vonal, és ezt figyelembe kell venni az objektumok elhelyezésekor. A képeket és objektumokat soha nem szabad erre a vonalra helyezni, mivel ez a végtermékben fehér szegélyt eredményezhet a kép körül. Minden objektumot és képet úgy kell elhelyezni, hogy elegendő hely maradjon a kivágási vonalhoz képest.

Példák a helyekre:

Példák rossz és helyes elhelyezésre a kivágási vonalhoz képest

  1. A kép közvetlenül a levágási vonalra kerül. Kerülje ezt a pozíciót. A végtermékben fehér szélek jelenhetnek meg.
  2. A kép jóval túl van a kivágási vonalon, és tisztán levágható. Javasoljuk, hogy legalább 10 mm-t (1 cm) hagyjon meg.
  3. A képnek elegendő helye van a kivágáshoz.

Alapértelmezés szerint a kivágási figyelmeztetés aktiválva van, hogy megakadályozza, hogy tárgyak kerüljenek a kivágási vonalra. A kivágási figyelmeztetés opció a Beállítások menüben a Kivágási információk megjelenítése menüpontban található.

Vágási információ megjelenítése a Beállítások menüpontban

Ha ez az opció aktív, akkor ha egy kép, szövegdoboz, clipart vagy kitöltődoboz túl közel kerül a kivágási vonalhoz, akkor egy figyelmeztető üzenet jelenik meg, és a vonal piros színnel van kiemelve.

Példák a kép rossz és jobb pozíciójára a kivágási vonalhoz képest

Még ha a képek jól vannak is elhelyezve, és nem jelenik meg figyelmeztető üzenet, a képek elhelyezésekor ügyelnie kell arra, hogy a fontos motívumokat ne helyezze túl közel a levágási vonalhoz, hogy ne kerüljenek túl közel a végtermék széléhez
Szöveg: A szöveg elhelyezésekor fontos, hogy az soha ne nyúljon túl a kivágási vonalon, hogy a végtermékben ne lehessen levágni. Vegye figyelembe, hogy a szövegre vonatkozó figyelmeztetés az egész szövegdobozra vonatkozik, nem csak a betűkre. Még akkor is kaphat figyelmeztetést, ha a szöveg messze van a levágási vonaltól, ha a szövegdoboz közel van a levágási vonalhoz.

Példák a szöveg helytelen és helyes pozíciójára a kivágási vonalhoz képest