Professzionális ügyfeleinknek közvetlen fotókönyv feltöltőt biztosítunk.

Profi médiatervezők, grafikusok vagy fotósok számára biztosítjuk Pro-Upload funkciónkat. Fotókönyvét más programokkal is megtervezheti, például InDesign, Photoshop, QuarkXPress programokkal. A termék hibáinak elkerülése érdekében kérjük, hogy az oldaltervet a mi követelményeinknek megfelelően készítse el (lásd alább).

Megjegyzések az adatátvitelhez

Adattovábbítás / megrendelés: A PDF-töltést webshopunkban találja. A feltöltés után szükség esetén módosíthatja az oldalak sorrendjét, és befejezheti a megrendelést.

PDF feltöltés a webshopban

 1. Menjen a Webshopba
 2. A fotókönyv kategórián belül válassza ki a kívánt fotókönyvet, majd kattintson a tervezés gombra.
 3. Válassza a PDF feltöltés opciót.
 4. Kérjük, kövesse ezt az útmutatót a PDF feltöltése előtt:PDF fájljait a fotókönyvek formátumának és oldalszámának megfelelően, valamint az ezen az oldalon kapott információknak megfelelően kell elkészíteni.A tökéletes eredmény érdekében figyelembe kell vennie a megadott méreteket.A borítónak és a belső oldalaknak megfelelő méretekkel kell rendelkezniük, és két külön PDF-fájlban kell megjeleníteni őket.Miután ezt ellenőrizte, folytathatja a PDF-fájlok hozzáadását.
 1. A PDF-fájl feltöltése néhány percet vehet igénybe. A képek feltöltés közben nem a kívánt formátumban jelennek meg. Kérjük, várjon, amíg az összes kép teljesen betöltődik.
 2. A feltöltött képek száma a webshop alján jelenik meg.
 3. Kattintson a "Tovább" gombra a fotókönyv előnézetének megjelenítéséhez.
 4. Minden kép automatikusan elhelyezésre kerül az oldalakon belül.
 5. Tekintse át az összes oldalt, és végezze el a szükséges beállításokat.

Kérjük, figyeljen a következő részletekre:

 • Kérjük, mindig sRGB-t használjon az adatokhoz.
 • PDF vagy jpg fájlokat tölthet fel a webshopban.
 • Kérjük, ne helyezze az elemeket közvetlenül a levágási vonalig. Más szóval, kérjük, fedje le az egész oldalt, vagy tartson kb. 1 cm távolságot a kivágási vonaltól. Ellenkező esetben széleken felhősödések keletkezhetnek, vagy néhány fontos elem levágásra kerülhet.
 • Betűtípusok: Kérjük, vegye figyelembe, hogy az összes betűtípust mindig be kell ágyazni a PDF-fájlba, alternatívaként útvonallá is konvertálhatja őket.
 • Minimális betűméretek: Kérjük, vegye figyelembe, hogy a betűméretek betűtípusonként eltérőek. A sans-serif betűtípusoknak, normál vagy félkövér betűtípusoknak legalább 8 pt-osnak kell lenniük (mérés az Arial betűtípussal), míg a serif betűtípusoknak legalább 10 pt-osnak kell lenniük (mérés a Times New Roman betűtípussal).
  Ha egy betűtípus súlya "Light", akkor a méretnek legalább 12pt-nek kell lennie. Ha világos szöveg áll sötét háttér előtt, a betűméretnek legalább 14pt-nek kell lennie.
 • Vonalszélesség: A vonalak vonalszélessége nem lehet 1 pt alatt.
 • Kérjük, ne hagyjon regiszter- vagy vágásjeleket.
 • A megadott oldalszám nem tartalmazza a borítót (a borító elülső és hátsó oldalát).
 • A kivágási és illesztési távolság értéke mindig egy oldalra vonatkozik, ezért a naptárban és a fotókönyvekben is minden oldalnál figyelembe kell venni (pl. érték x 2 a bal és jobb oldalra).
 • A teljes fotókönyv borítójához (előlap és hátlap) csak egy pdf-fájlra van szükség.
 • Az első és hátsó borító belső oldala is kinyomtatásra kerül. Ha azt szeretné, hogy fehér legyen, kérjük, hagyja üresen az első terjedelem első oldalát és az utolsó terjedelem utolsó oldalát. (A fotókönyv közvetlenül az első szóróanyaggal kezdődik.)
 • A PDF-fájlokat az Adobe Acrobat Pro programban kell optimalizálni (lásd az alábbi utasításokat).
 • Nincs pontos fájlméretkorlátozás. Ha a fájl túl nagy, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.
 • A megrendelés leadása előtt kérjük, gondosan ellenőrizze kétszer is az összes oldalt. Bármilyen probléma esetén kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. Az összes részletet teljes képernyőn vizsgálhatja meg. Nem vállalunk felelősséget a termékben található hibákért, ha azok már az előnézetben is láthatóak.

Szakmai tippek:

Ha a PDF export funkciót használja (ajánlott InDesign és QuarkXPress használatakor), javasoljuk, hogy exportáláskor használja a "Nagyminőségű nyomtatás" opciót, vagy használja az Adobe PDF Saal Digital előbeállításunkat. A "Kimenet" menüpontban a célszínteret módosítsa RGB-színtérre - sRGB IEC61966-2.1 (lásd az alábbi képernyőképet). Ha a "Double Pages" funkciót (fotókönyvek esetében) olyan layout programmal használja, mint a QuarkXPress vagy az InDesign, kérjük, győződjön meg arról, hogy bejelölte a "Print Sheets" (QuarkXPress = Moutning Surfaces) jelölőnégyzetet. Fontos, hogy a PDF-ben minden dupla oldalt egy oldalként kapjunk meg.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a "A dokumentum felületi beállításainak használata" jelölőnégyzet aktiválva van, ha sablonjainkat használja (lásd az alábbi képernyőképet).

A PDF-eket nem kell egyesítenie (dupla borító és belső oldalak), de 2 PDF-et is feltölthet.

Kérjük, feltöltés előtt mindig optimalizálja a PDF-et, hogy csökkentse az adatmennyiséget, és konvertálja az esetleges maszkokat, fóliákat és metaadatokat, amelyek problémát okozhatnak az importálás során.

Photos
Vágás (PDF-exportáláshoz): A PDF-export mezőben a "Marks and Bleeds" (Jelölések és kivágások) alatt kérjük, használja a "Use interface settings of the document" (A dokumentum interfész beállításainak használata) jelölőnégyzetet, ha korábban meghatározta a dokumentumban a vágást.
Photos

Adobe PDF előbeállítások: Saal Digital Joboptions PDF-exportot is kínálunk Önnek, amelyet ingyenesen letölthet. Ezeket minden InDesign-verzióhoz használhatja. Kérjük, töltse le a jobopciókat innen, és telepítse őket a számítógépére.

A munkaopciók betöltéséhez az InDesignban vagy a Photoshopban kattintson a Fájl gombra, majd az Adobe PDF Presets menüpont alatt válassza a Define (Meghatározás) lehetőséget. Ezután kattintson a Load (Betöltés ) gombra, és válassza ki a Saal Digital.joboptions-t a számítógépen lévő mentett helyről.

Most már kiválaszthatja a Saal Digital profilt az Adobe PDF Presets alatt, majd exportálhatja a PDF-et.

Photos

PDF optimalizáló

Nyissa meg a PDF-et az Adobe Acrobat Pro programban, és válassza a "Fájl -> Mentés másként -> Optimalizált PDF" lehetőséget. Kérjük, állítsa be a következő beállításokat:

Kompatibilitás: "Retain existing"

 • Képek: itt javasoljuk a "Bicubic Downsampling to" 300 vagy 301 ppi a 300 ppi feletti képeknél (JPEG, maximális minőség)
 • Betűtípusok: kérjük, jelölje be a "Do not unembed any font" jelölőnégyzetet
 • Átlátszóság: kérjük, válassza a "High Resolution"
 • Discard Objects: kérjük, jelölje be az összes jelölőnégyzetet kivéve.
  - Sima vonalak görbékké alakítása
  - Képfragmentumok felismerése és egyesítése
 • Felhasználói adatok elvetése: jelölje be az összes jelölőnégyzetet
 • Tisztítás: az objektumok tömörítési beállításait állítsa a "Dokumentumszerkezet tömörítése" opcióra, és jelölje be az összes jelölőnégyzetet, kivéve a következőket.
  - Az LZW kódolást használó adatfolyamokban használja helyette a Flate-et.
  - A nem hivatkozott nevesített célpontok elvetése
  - A PDF optimalizálása a gyors webes megjelenítéshez

Különösen a Photoshophoz
Ha olyan képszerkesztő programokat használ, mint a Photoshop, javasoljuk, hogy a kétoldalas oldalakat jpg formátumban (Quality 10) mentse el. Kérjük, nevezze át a fényképeket sorszámokra (01..., 02..., ...); így a fotókönyv vagy naptár automatikusan feltöltődik.

Többoldalas PDF-fájl exportálása Photoshopból
CS3-ban: A Photoshopban lehetőség van több dokumentumot többoldalas PDF-fájlként elmenteni. Válassza a Fájl -> Automatizálás -> PDF prezentáció menüpontot. Kattintson a "Megnyílt fájlok hozzáadása" gombra a szükséges fájlok megnyitásához, majd válassza a "Többoldalas dokumentum" lehetőséget az összes fájl egy PDF-be történő mentéséhez.
CS4-ben: A CS4-ben ez a funkció az Adobe Bridge-be van integrálva. Kérjük, válassza ki a szükséges fájlokat a mappákból. Ezután lépjen a kimeneti panelre (Ablak -> Munkatér -> Kimenet; a panel a jobb oldalon jelenik meg). Kérjük, válassza ki a "PDF" lehetőséget, és állítsa a "Template" opciót "Custom" (Egyéni) értékre. Most meg kell adnia a pontos oldalméretet. Az "Elrendezés" fülön állítsa nullára a margó (felső, alsó...) értékeit. A "Overlays", "Header", "Footer", "Playback" és "Watermark" lapokat figyelmen kívül hagyhatja, és a végén mentse el a dokumentumot.

Különösen a Scribus esetében
A Scribus 1.4.4 képes betűtípusokat beágyazni a PDF-fájlokba, míg más régi verziók nem támogatják ezt a funkciót. Ezért, ha nem a legújabb verziót használja, akkor az exportálás előtt a betűtípusokat kontúrokká kell alakítani (szintén "convert to paths").

Megjegyzés: Bár a Scribusban a többoldalas fotótermékek szerkezete dupla oldalakkal is lehetséges, a PDF-exportálás során a duplikált oldalakat külön-külön, egyoldalanként exportálja a program. A PDF fájlra a webshopban (fotókönyvekkel), de összefüggő dupla oldalakkal van szükség, hogy ez helyesen értelmezhető legyen. A Scribusban történő létrehozáshoz javasoljuk, hogy a dupla oldal formátumú egyetlen oldalt hozzon létre, és hozza létre a megfelelő jelöléseket és segédvonalakat.

Tervezzen most
Tervezzen most