Fájlok létrehozása az InDesignban

Fájlok létrehozása az InDesignban

A Professional Zone-ban letölthet InDesign sablonokat különböző, Ön által választott fotótermékekhez. A sablonok a fotótermék pontos méretein alapulnak, és számos iránymutatást tartalmaznak, amelyeket az alábbiakban egy fotókönyv sablonjának segítségével ismertetünk.

Borító

 1. Ez az oldalak nyers formátuma, beleértve a levágást is. Az 1 és 2 közötti terület a kivágás, és nem lesz látható a végtermékben.
 2. Korlátozza a tervezési területet, és ez a végleges formátum.
 3. Ezen a vonalon kívül nem kerülhetnek fontos képrészletek vagy szövegek.
 4. Ez a borító hajtogatási területe.
 5. Ez a könyv gerince.

A borítóra vonatkozó útmutatók

Különleges borítók

A fényes, matt és fehér műbőr borítókat képek, cliparts és szöveg hozzáadásával javíthatja. Az anyagkorlátozások miatt azonban egyes speciális borítókon csak szöveg és clipartok használhatók, képfájlok nem. Alternatívaként, ha még személyesebb hatást szeretne elérni, fedezze fel a Professional Line fotókönyvet akril vagy szálcsiszolt fém nyomtatott borítóval.

Belső oldalak

 1. Ez a belső oldalak nyers formátuma, beleértve a kivágást is. Az 1 és 2 közötti terület a kivágás, és nem lesz látható a végtermékben.
 2. Korlátozza a tervezési területet, és ez a végleges formátum.
 3. Ezen a vonalon kívül nem kerülhetnek fontos képrészletek vagy szövegek.

Belső oldalak útmutatói

Kérjük, figyeljen a következő részletekre:

 • Színtér: Mindig az sRGB-t használja az adatokhoz.
 • Minimális távolság: Ne helyezze az elemeket közvetlenül a kivágási vonalhoz. Más szóval, kérjük, fedje le az egész oldalt, vagy hagyjon kb. 1 cm távolságot a kivágási vonaltól. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy peremfelhők keletkeznek, vagy fontos elemeket vághat le a képéről.
 • Betűtípusok: Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden betűtípust mindig be kell ágyazni a PDF-fájlba; alternatívaként útvonallá is konvertálhatja őket.
 • Minimális betűméretek: Kérjük, vegye figyelembe, hogy a betűméretek betűtípusonként eltérőek. A sans-serif betűtípusoknak, normál vagy félkövér betűtípusoknak legalább 8 pt-osnak kell lenniük (mérés az Arial betűtípussal), míg a serif betűtípusoknak legalább 10 pt-osnak kell lenniük (mérés a Times New Roman betűtípussal).
 • Világos betűtípusok: Ha a betűtípus súlya Light, a betűméretnek legalább 12 pt-nak kell lennie. Ha a világos szöveg sötét háttér előtt van, a betűméretnek legalább 14 pt-nak kell lennie.
 • Vonalszélesség: A vonalak vonalszélessége nem lehet 1 pt alatt.
 • Vágás: A kivágás és a fugahézag értéke mindig egy oldalra vonatkozik, ezért a naptárban és a fotókönyvekben is minden oldalra figyelembe kell venni (pl. x 2 érték a bal és jobb oldalra).
 • A megrendelés leadása előtt kérjük, gondosan ellenőrizze kétszer az összes oldalt. Ha bármilyen probléma merülne fel, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Az összes részletet teljes képernyőn vizsgálhatja meg. Nem vállalunk felelősséget a termékben található hibákért, ha azok az előnézetben láthatóak voltak.
 • PDF exportálás: Kérjük, ne használjon regisztert vagy vágási jeleket
 • A PDF-fájlokat az Adobe Acrobat Pro programban kell optimalizálni.
 • PDF- vagy JPG-fájljait az online áruházban töltheti fel.

Fotókönyv:

 • A megadott oldalszám nem tartalmazza a borítót.
 • A teljes fotókönyv borítójához (előlap és hátlap) csak egy PDF-fájlra van szükség.
 • Az első és hátsó borító belső oldala is kinyomtatásra kerül. Ha azt szeretné, hogy fehér legyen, kérjük, hagyja üresen az első terjedelem első oldalát és az utolsó terjedelem utolsó oldalát (a Fotókönyv rögtön az első terjedelemmel kezdődik).

PDF-exportálás

A PDF exportálás funkció használata esetén (InDesign és QuarkXPress használatakor ajánlott), javasoljuk, hogy exportáláskor használja a Nagyminőségű nyomtatás funkciót, vagy használja az Adobe PDF Saal Digital előbeállításunkat. A Kimenet menüpontban a célszínteret állítsa át RGB színtérre - sRGB IEC61966-2.1 (lásd az alábbi képernyőképet). Ha a Double Pages funkciót (fotókönyvekhez) olyan layout programmal használja, mint a QuarkXPress vagy az InDesign, kérjük, győződjön meg arról, hogy bejelölte a Print Sheets (QuarkXPress = Mounting Surfaces) jelölőnégyzetet. Fontos, hogy minden egyes dupla oldalt egy oldalként kapjunk meg a PDF-ben.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a dokumentum felületi beállításainak használata jelölőnégyzet akkor aktiválódik, ha sablonjainkat használja (lásd az alábbi képernyőképet ).

A PDF-eket nem kell egyesítenie (dupla borító és belső oldalak), de 2 PDF-et is feltölthet.

Kérjük, feltöltés előtt mindig optimalizálja a PDF-et, hogy csökkentse az adatmennyiséget, és konvertálja az importálás során problémákat okozó maszkokat, fóliákat és metaadatokat.

Adobe PDF exportálása menü

Vágás (PDF-exportáláshoz): A PDF-export mezőben a Marks and Bleeds (Jelölések és kivágások ) alatt kérjük, használja a Use interface settings of the document(A dokumentum felületi beállításainak használata) jelölőnégyzetet, ha korábban meghatározta a dokumentumban a vágást.

Adobe PDF exportálása menü

Adobe PDF előbeállítások: A nyomtatható adatok előállításával kapcsolatos problémák elkerülése érdekében a Saal Digital munkaopcióink PDF exportálását is ingyenesen letölthetővé tesszük. Ezeket minden InDesign-verzióhoz használhatja. Kérjük, töltse le a munkaopciókat innen, és telepítse őket a számítógépére.

A munkaopciók betöltéséhez az InDesignban vagy a Photoshopban kattintson a Fájl gombra, majd az Adobe PDF Presets menüpont alatt válassza a Define (Meghatározás) lehetőséget. Ezután kattintson a Load (Betöltés ) gombra, és válassza ki a Saal Digital.joboptions-t a számítógépen lévő mentett helyről.

Most már kiválaszthatja a Saal Digital profilt az Adobe PDF Presets alatt, majd exportálhatja a PDF-et.

InDesign Adobe PDF előbeállítások