Fájlok létrehozása Photoshopban

Fájlok létrehozása Photoshopban

A fotótermékek Photoshopban történő megtervezéséhez letölthet kifejezetten az egyes termékekhez készített Photoshop-sablonokat. Ezek a sablonok a fotótermék pontos méreteivel készültek, és tartalmazzák a tervezési folyamatot segítő iránymutatásokat. Az egyes termékekhez tartozó PDF-fájlokat az adott kategória Professional zónájában találja. Először válassza ki az adott kategórián belül a tervezni kívánt terméket, és megjelenik a rendelkezésre álló formátumok listája. Ezután letöltheti a kívánt sablont, hogy elkezdhesse a tervezést.

Hardcover Photo Book PSD in website

PSD fájlok

Minden PSD-fájl tartalmazza az elvágási irányelveket, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor elemeket helyez el a tervében. Ügyeljen arra, hogy az elemeket megfelelő távolságra helyezze el a levágási területtől. A többoldalas termékek, például a Fotókönyv esetében olyan irányelveket találsz, amelyek a könyv különböző részeit jelölik. A borító PSD három területre van felosztva:

 1. Hátsó borító
 2. Elülső borító
 3. Gerinc
  A gerinc mérete az oldalak számától függ, és középen két vonal jelzi, míg a környező vonalak a hajtás kiterjedését jelzik.
 4. Vágási vonal
  Ne helyezzen képeket vagy tárgyakat erre a vonalra.

Cover PSD in Photoshop

A belső oldalak PSD-sablona két részre van osztva:

 1. A középső hajtás
  A dupla oldal behajtott közepe.
 2. Vágási vonal
  Kerülje a képek vagy objektumok elhelyezését ezen a vonalon.

Spreads PSD in Photoshop

Többoldalas fájlok elnevezése

Többoldalas termék, például fotókönyv vagy naptár készítésekor fontos odafigyelni a fájlok elnevezésére. A megfelelő oldalsorrend biztosítása érdekében a feltöltéskor elengedhetetlen, hogy az oldalakat sorszámok segítségével nevezze át (01, 02 stb.). Ez automatikusan elrendezi a többoldalas termék oldalainak sorrendjét.

JPG fájl

A JPG fájlokat a PDF feltöltési mód segítségével töltheti fel. Az optimális eredmény érdekében javasoljuk, hogy a fájlokat JPG formátumban, a lehető legjobb minőségben mentse el, és jelölje be az sRGB IEC61966-2.1 ICC-profil jelölőnégyzetet.

PDF fájl

Tervének optimális eredményekkel járó PDF-ként történő exportálásához javasoljuk a Saal digitális előbeállítás használatát. A munkaopciók fájlját itt töltheti le. A fájl letöltése és kicsomagolása után nyissa meg a Photoshopot, és a felső menüben válassza a Szerkesztés menüpontot, majd kattintson az Adobe PDF presetre. Megnyílik egy új ablak, ahol a Load (Betöltés ) gombra kattintva kiválaszthatja a letöltött előbeállítás-fájlt. Ha kiválasztotta, kattintson a Mentés másként... gombra, és adjon neki egy nevet a mentéshez.

Adobe PDF Preset window

Amikor PDF-ként menti a fájlokat, válassza ki a Saal Digital Preset-et, amelyet az Adobe PDF mentése ablakban mentett el.

Save Adobe PDF with preset

Ha nem a Saal digitális előbeállítást használja, akkor az Adobe PDF-beállításokban biztosítson néhány részletet. Állítsa be a tömörítést JPEG-re Maximális minőséggel. A Kimenet szakaszban állítsa a színkonvertálást a Convert to Destination (Konvertálás a célhoz ) értékre, és válassza az RGB színtér - sRGB IEC61966-2.1 lehetőséget a Destination (Cél ) mezőben.

Többoldalas PDF-fájl

Több dokumentumot egyetlen többoldalas PDF-fájlként menthet. Válassza a Fájl > Automatizálás > PDF-bemutatás menüpontot. A Kimeneti beállítások párbeszédpanelen jelölje be a Többoldalas dokumentum jelölőnégyzetet. A Forrásfájlok szakaszban adja hozzá a többoldalas PDF-be felvenni kívánt fájlokat. A Megnyílt fájlok hozzáadása választása esetén a Photoshopban jelenleg megnyitott összes fájl bekerül a dokumentumba. A Tallózás gombot is használhatja a mentett fájlok hozzáadásához. Rendezze az oldalakat a kívánt sorrendbe, ügyelve arra, hogy a borító legyen az első helyen. Végül kattintson a Mentés gombra a többoldalas PDF létrehozásához.

PDF Presentation window