Optimalizálja a PDF-et

Optimalizálja a PDF-et

A PDF létrehozása után nyissa meg a PDF-et az Adobe Acrobat Pro programban, és válassza a "Fájl -> Mentés másként -> Optimalizált PDF" lehetőséget. Állítsa be a következő beállításokat:

Kompatibilitás: "Megmarad a meglévő"

 • Képek: itt javasoljuk a "Bicubic Downsampling to" 300 vagy 301 ppi a 300 ppi feletti képeknél (JPEG, maximális minőség).
 • Betűtípusok: kérjük, jelölje be a "Do not unembed any font" jelölőnégyzetet.
 • Átlátszóság: kérjük, válassza a "Nagy felbontás" lehetőséget.
 • Objektumok elvetése: kérjük, jelölje be az összes jelölőnégyzetet, kivéve a következőket
  - Sima vonalak görbékké alakítása
  - Képdarabok felismerése és egyesítése
 • Felhasználói adatok elvetése: kérjük, jelölje be az összes jelölőnégyzetet.
 • Tisztítás: kérjük, állítsa az objektum tömörítési beállításokat a "Dokumentumszerkezet tömörítése" opcióra, és jelölje be az összes jelölőnégyzetet, kivéve a következőket
  - Az LZW kódolást használó adatfolyamokban használja helyette a Flate-et.
  - A nem hivatkozott nevesített célpontok elvetése
  - A PDF optimalizálása a gyors webes megjelenítéshez

Különösen a Photoshop számára
Ha olyan képszerkesztő programokat használ, mint a Photoshop, javasoljuk, hogy a kétoldalas oldalakat jpg formátumban (10-es minőség) mentse el. Kérjük, nevezze át a fényképeket sorszámokra (01..., 02..., ...); így a fotókönyv vagy naptár automatikusan feltöltődik.

Többoldalas PDF-fájl exportálása Photoshopból
CS3-ban: A Photoshopban lehetőség van több dokumentumot többoldalas PDF-fájlként elmenteni. Válassza a Fájl -> Automatizálás -> PDF prezentáció menüpontot. Kattintson a "Megnyílt fájlok hozzáadása" gombra a szükséges fájlok megnyitásához, majd válassza a "Többoldalas dokumentum" lehetőséget az összes fájl egy PDF-be történő mentéséhez.
CS4-ben: A CS4-ben ez a funkció az Adobe Bridge-be van integrálva. Kérjük, válassza ki a szükséges fájlokat a mappákból. Ezután lépjen a kimeneti panelre (Ablak -> Munkatér -> Kimenet; a panel a jobb oldalon jelenik meg). Kérjük, válassza ki a "PDF" lehetőséget, és állítsa a "Template" opciót "Custom" (Egyéni) értékre. Most meg kell adnia a pontos oldalméretet. Az "Elrendezés" fülön állítsa nullára a margó (felső, alsó...) értékeit. A "Overlays", "Header", "Footer", "Playback" és "Watermark" lapokat figyelmen kívül hagyhatja, és a végén mentse el a dokumentumot.

Különösen a Scribus esetében
A Scribus 1.4.4 képes betűtípusokat beágyazni a PDF-fájlokba, míg más régi verziók nem támogatják ezt a funkciót. Ezért ha nem a legújabb verziót használja, akkor az exportálás előtt a betűtípusokat kontúrokká kell alakítani (szintén "convert to paths").

Megjegyzés: Bár a Scribusban a többoldalas fotótermékek szerkezete dupla oldalakkal is lehetséges, a PDF-exportálás során a duplikált oldalakat külön-külön, egyoldalanként exportálja a program. A PDF fájlra a webshopban (fotókönyvekkel), de összefüggő dupla oldalakkal van szükség, hogy ez helyesen értelmezhető legyen. A Scribusban történő létrehozáshoz javasoljuk, hogy a dupla oldal formátumú egyetlen oldalt hozzon létre, és hozza létre a megfelelő jelöléseket és segédvonalakat.