Árlisták

Árlisták

A fotótermékek értékesítéséhez először árlistákat kell létrehoznia, amelyekben meghatározza az eladandó termékek összes kritériumát, jellemzőit és árát. Miután létrehozta ezeket az árlistákat, a Megrendelés engedélyezése opció aktiválásakor ezek az árlisták elérhetővé válnak a galériáiban.
Az összes létrehozott árlista az Értékesítési panelen belül az Árlisták menüben jelenik meg. Ezek bármikor módosíthatók a Szerkesztés gombra kattintva. Annyi árlistát hozhat létre, amennyit csak szeretne.

Árlista panel

Árlista létrehozásához a Hozzáadás gombra kell kattintani. Megjelenik az Új eladási árlista menü.

Új eladási árlista menü

Először az alapbeállításokat kell beállítani. Itt kell megadnia az árlistának egy címet. Ez a név csak az Ön számára lesz látható, és nem kerül megosztásra az ügyfeleivel. Az árlistát beállíthatja alapértelmezett árlistának. Így alapértelmezés szerint aktiválódik, amikor engedélyezi valamelyik galériájának kereskedelmi forgalomba hozatalát. És ha szeretné, aktiválhatja az Árszépítőt, hogy automatikusan kerekítse az árakat.

Árlista alapbeállításai

Termékek konfigurálása

Az Alapbeállítások alatt találja a különböző elérhető fotó termékkategóriákat. Aktiválnia kell azokat, amelyeket be szeretne állítani az árlistájában.

Termékkategória kikapcsolva

Amint egy termékkategória aktiválva van, új opciók jelennek meg. Az egyes kategóriákon belül elérhető termékeket egyenként aktiválhatja és deaktiválhatja.

Termékek a Wall Art kategórián belül

A fotótermékek megjelenési sorrendjét is rendezheti, így az Ön által kiválasztott termék jelenik meg először. Ehhez egyszerűen kattintson az egyes termékek jobb oldalán megjelenő nyilakra, és mozgassa őket tetszés szerint felfelé vagy lefelé.Megváltoztathatja mind a fotótermékek kategóriájának, mind a kategórián belüli fotótermékek megjelenési sorrendjét.

Árak beállítása

Meghatározhatja az egyes termékek felárát. Ez a felár hozzáadódik a termék vételárához, és megfelel az egyes eladott termékek után kapott nyereségnek. Különböző típusú felárakat határozhat meg.
Alapértelmezés szerint a Fix minden termékhez van kiválasztva, így manuálisan állíthatja be az egyes termékek eladási árát. Ha a Konfiguráció gombra kattint, megjelenik az adott termékhez tartozó konfigurációs panel.

Fix minden termékhez konfigurációs menü

Itt konfigurálhat mindent, ami a fotótermékkel kapcsolatos, és részletes információkat láthat az áráról az alábbiak szerint:
Saal Digitális listaár. Megjeleníti az adott termék listaárát a Saal Digitalon.
Vásárlási ár. Megjeleníti azt az önköltségi árat, amelyen az adott terméket Önnek gyártják.
Eladási ár. Tájékoztatja Önt az Ön által az adott termékre meghatározott árról. Ez az az ár, amely a galériában megjelenik ezzel az árlistával.
Nyereség. Megmutatja a nyereséget, amelyet a beállított eladási ár és a beszerzési ár alapján fog keresni.

Az egyes cikkeket igényei szerint aktiválhatja vagy deaktiválhatja. Alapértelmezés szerint a fotótermékben lévő összes cikk előre beállított eladási árral és nyereséggel van kiválasztva. Az első panelen könnyen megváltoztathatja az összes cikk felárát abszolút vagy százalékos típuson.

Felár alkalmazása a kiválasztott cikkek menüjére

Beállíthatja, hogy egy adott konfiguráció alapértelmezés szerint legyen kiválasztva, amikor a Galériában vásárlásra kiválasztják.

Előre kiválasztott cikk menü

A szűrők és a keresőeszköz segítségével gyorsan megtalálhatja az összes olyan cikket, amelyek rendelkeznek az Ön által megadott jellemzőkkel. Ez megkönnyíti, hogy csak a kívánt funkciókkal rendelkező cikkeket aktiválja.

A konfigurátorban alkalmazott szűrők

Azt is eldöntheti, hogy az egyes cikkek milyen végső áron kerülnek majd eladásra, ha egyszerűen beírja az értéket az Eladási ár oszlopba. Miután elvégezte a beállításokat, kattintson a Mentés gombra.

Az egyes termékekhez tartozó Fix opció mellett választhatja azAbszolút, ahol fix felárat állíthat be, és a Százalékos, ahol százalékos felárat állíthat be. Felártípusoktípusok

Ha ezeket az opciókat kiválasztotta, a Konfiguráció gombra kattintva aktiválhatja vagy deaktiválhatja az egyes termékek különböző konfigurációs lehetőségeit. A konfigurálandó terméktől függően különböző lehetőségeket talál a testreszabáshoz. Miután beállította, el kell mentenie a konfigurációt.

Fénykép egy cserélhető keret konfigurátorban

Árlisták szerkesztése vagy törlése

Az árlisták létrehozása után bármikor szerkesztheti vagy törölheti azokat. Ehhez egyszerűen kattintson a jobb oldalon látható csavarkulcs ikonra.

Szerkesszen bármit, amit szeretne, és ha törölni szeretné, akkor a jobb felső sarokban talál egy kuka ikont.

Pótdíjtípusok

Mikor kell használni a Fixált az egyes termékpótdíjtípusoknál

Akkor fontolja meg a Fix minden termékhez rögzített felár használatát, ha az egyes termékek árképzését pontosan ellenőrizni szeretné egyedi jellemzőik és értékük alapján. Ezt az árképzési módszert akkor választhatja, ha korlátozott példányszámú vagy exkluzív gyűjteménye van, amelynek különleges tulajdonságai megkülönböztetik a többi kínálattól. A termékenkénti fix árképzés lehetővé teszi, hogy bizonyos fotókat stratégiailag prémium áron helyezzen el, miközben portfóliója többi részének egységes árképzési stratégiáját is fenntartja.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Saal Digital Professional fiókok esetében a 35 % kedvezményt a felsorolt árakra alkalmazzák. Következésképpen a Vásárlási ár oszlopban feltüntetett árak már tartalmazzák ezt a kedvezményt, és ezért a Saal Digital listázott árai alatt vannak. Ez a Saal Digital Professional Fiókkal rendelkező felhasználónak rugalmasságot biztosít arra, hogy az egyes cikkek eladási árát a Saal Digital listázott összege alatt állítsa be, bár fontos felismerni, hogy ez alacsonyabb bevételt eredményezhet.

Mikor használja a százalékos felár típust

Fontolja meg a százalékos felár használatát, ha rugalmas árképzést szeretne kínálni a képek értéke vagy mérete alapján. A százalékos pótdíjak lehetővé teszik, hogy a különböző fotótermékek árát arányosan igazítsa a változó gyártási költségek tükrözése érdekében, miközben a haszonkulcs állandó marad. Ez a megközelítés ideális, ha különböző minőségű és méretű termékek széles választékát kínálja, így az ügyfelek szabadon választhatják ki a költségvetésüknek és preferenciáiknak leginkább megfelelő opciót.

Amikor az abszolút pótdíjtípust kell használni

Az abszolút pótdíj akkor működik jól, ha fix alapnyereséget szeretne meghatározni a fotókhoz, és ezzel fedezni szeretné azokat a járulékos költségeket, amelyeket nem befolyásolnak a méret- vagy értékbeli eltérések. Az abszolút pótdíj használatával biztosíthatja, hogy az egyes költségek megfelelő fedezetet kapjanak anélkül, hogy kizárólag a termékjellemzőkre támaszkodna. Az abszolút pótdíjak különösen akkor hasznosak, ha szabványosított, egységes előállítási költségekkel rendelkező termékekkel rendelkezik, és minden listáján egységes haszonkulcsot szeretne fenntartani.

Digitális fájlok

A fotótermékek mellett digitális fájljait is értékesítheti vagy ingyenesen elérhetővé teheti. További információkért lásd a Fájlok letöltése című cikket.

Árlista egy adott képhez

Egyedi árlistát állíthat be egy adott képhez. Ez akkor hasznos, ha például egy csoportképet szeretne eladni egy bizonyos formátumban, egy bizonyos áron. Ehhez nyissa meg a galériát, és válasszon ki egy fényképet. A fotóval kapcsolatos összes információ megjelenik a jobb oldali menüben. Kattintson a Értékesítés fülre, ha szeretné megtekinteni az összes értékesítési információt. Itt található az árlista legördülő menüje.

A galériában kiválasztott kép

Alapértelmezés szerint az Árlista használata a galériából van kiválasztva. Önnek csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja az adott fényképhez aktiválni kívánt árlistát. A kiválasztás után kattintson a Módosítások mentése gombra.

Kép árlista beállításai

A galéria megnyitásakor látni fogja, hogy a kiválasztott fényképen az adott fényképhez megadott árlista termékei és árai szerepelnek.

Árképzési stratégia: Általános tippek

Ezen kívül íme néhány általános tipp, amely segíthet a fényképek hatékony árazásában:

  1. Számítsa ki az előállítási költségeket: Kezdje az egyes fotótermékek előállításával kapcsolatos költségek meghatározásával, figyelembe véve a vállalkozásának egyéb kiadásait. Vegye figyelembe ezeket a költségeket az árképzési stratégiájában.
  2. Vizsgálja meg a piacot: Elemezze a hasonló fotók és termékek árait az Ön piaci résében. Így képet kaphat arról, hogy a vásárlók milyen árkategóriát hajlandóak fizetni.
  3. Értékelje munkáját: Beárazza munkáját annak művészi értéke és vonzereje alapján, és vegye figyelembe a fényképek elkészítésével és szerkesztésével járó időt és erőfeszítést. Hagyjon ésszerű árrést a kreatív munkájára.
  4. Kínáljon különböző árválasztékokat: Kínáljon különböző méretű vagy formátumú árképzési lehetőségeket a különböző költségvetéseknek megfelelően.
  5. Minőség kontra mennyiség: Találjon egyensúlyt aközött, hogy több fényképet adjon el alacsonyabb áron, illetve kevesebbet adjon el magasabb áron. Fontolja meg, hogy az egyes megközelítések hogyan illeszkednek üzleti céljaihoz.
  6. Kínáljon promóciókat: Teremtse meg az exkluzivitás érzetét azzal, hogy korlátozott ideig tartó promóciókat kínál legjobb fotóiból prémium áron.
  7. Utalványok: Kínáljon kedvezményeket, ha az ügyfelek több nyomatot vagy terméket vásárolnak együtt.
  8. Tesztelje és igazítsa ki: Kezdje versenyképes árakkal, és ahogy betekintést nyer a vásárlói preferenciákba és az értékesítési trendekbe, igazítsa az árakat ennek megfelelően. Figyelje versenytársai árazását, és biztosítsa, hogy árai versenyképesek legyenek a piacon, miközben fenntartja a nyereségességet.
  9. Figyelje a jövedelmezőséget: Rendszeresen vizsgálja felül az értékesítési adatokat és a költségeket, hogy biztosítsa, hogy minden eladásból profitot termel.
  10. Márka megítélése: Árazza a fényképeit úgy, hogy az tükrözze a márka értékét. Kerülje a túl alacsony árak megállapítását, mivel ez alááshatja márkája érzékelt minőségét.

Ne feledje, hogy az árképzés az üzleti tevékenység dinamikus aspektusa, és fontos, hogy rendszeresen felülvizsgálja és frissítse árképzési stratégiáját a változó piaci feltételek, az ügyfelek visszajelzései és az üzleti célok alapján.

 

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki:

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki: