Galéria beállítások

Galéria beállítások

Ebben a menüben konfigurálhatja a galéria megjelenítését.

Galéria beállítások menü

Elsőként az Alapbeállítások menüpontot találja, ahol megváltoztathatja a címet, személyre szabott stílusú leírást adhat hozzá, például félkövér, aláhúzott, dőlt betűkkel, számokkal és gömböcskékkel, valamint kiválaszthatja a galéria fényképezési típusát. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az adatok belső használatra szolgálnak. Alapértelmezés szerint a megosztott link címeként és leírásaként másolódnak, de a megosztott linkjén felülírhatja ezeket az információkat a Megosztás beállításai menüpontban.
Az alábbiakban különböző beállításokat talál a galériájához. Lehetősége van arra, hogy a galéria fejléceként egy képet jelenítsen meg, amely a galéria megosztott linkjének tetején lesz látható.

Galéria

Ha szeretné, aktiválhatja azt a lehetőséget, hogy ezt a fejlécképet kizárólag erre a funkcióra használja, és ne jelenítse meg a galérián belül.

Címkép megjelenítése opció

A galérián belüli fényképek tartalmazhatnak címet és leírást. Ezeket a fotó kiválasztásakor, a jobb oldali oszlopban adhatja hozzá. Aktiválhatja a lehetőséget, hogy a fotó címe és leírása megjelenjen a megosztott galériában.

Fotó címe a galériában opció

Ebben a részben aktiválhatja a Vízjel, a Hozzászólások és a Visszajelzés gomb megjelenítése funkciókat is. Az ezekkel a lehetőségekkel kapcsolatos további részletekért kérjük, olvassa el a megfelelő tartalmakat.
Ezen opciók után találja a galéria megjelenésének módosítására szolgáló eszközöket.

Megjelenítési lehetőségek

Lehetősége van még arra is, hogy mobileszközökön önállóan válassza ki a megjelenítési módot.

Mobil nézet

Miután befejezte a galéria beállításainak konfigurálását, kattintson a Mentés gombra.

Képbeállítások

Amikor kiválaszt egy fényképet a galériában, megjelenik egy jobb oldali oszlop az adott fényképre vonatkozó információkkal és funkciókkal, az alábbiak szerint:

Galéria jobb oldali oszlop

Általános információk: Az oszlop tetején a készítés dátuma, a fájl mérete, a méretek és az utolsó megrendelésre vonatkozó információk jelennek meg. A fénykép fájlnevét a csavarkulcs ikonra kattintva módosíthatja.
Kereskedelmi statisztikák: Megjeleníti a fotó megvásárlásának számát és a bevételt (ha van ilyen), valamint az adott fotó megtekintését.
Megjegyzések: Megnyit egy megjegyzés ablakot a meglévő megjegyzések megtekintéséhez és újak hozzáadásához. A galéria beállításainak engedélyezniük kell a megjegyzéseket, és a galériát meg kell osztani ahhoz, hogy más felhasználók is hozzá tudjanak fűzni megjegyzéseket.
Másolás: Ez a gomb lehetővé teszi a kiválasztott fénykép másolását egy másik, már létrehozott galériába vagy algalériába.
Áthelyezés a következő helyre: Ezzel a funkcióval a kiválasztott képet áthelyezheti egy másik, már létrehozott galériába vagy algalériába, eltávolítva azt az aktuális galériából.
Kép linkjének másolása: Erre a gombra kattintva lemásolhatja az adott fénykép megosztott linkjét, amelyet aztán beilleszthet és megoszthat szükség szerint. Vegye figyelembe, hogy a galériának engedélyeznie kell a megosztást ahhoz, hogy ez a link működjön.
Felirat létrehozása: Ezzel a lehetőséggel létrehozhat egy nyomtatható QR-kártyát, amely beolvasáskor az adott fényképre hivatkozik. Vegye figyelembe, hogy a megosztási beállításoknak engedélyezve kell lenniük ahhoz, hogy ez működjön. Ezenkívül, ha a galéria értékesítésre van beállítva, akkor a beállított beállításoknak megfelelően a fotó közvetlenül elérhetővé tehető a beolvasással történő megvásárlásra.
Törlés: Ezzel eltávolítja a fényképet a galériából.
Eladási árlista: Az árlista használata a galériából opció alapértelmezés szerint be van jelölve. Ez azt jelenti, hogy ha a galéria értékesítésre van beállítva, a fénykép a galéria árlistáját örökli. Ezzel a mezővel azonban egy alternatív árlistát is kiválaszthat az adott fényképhez.
Cím: Ebben a mezőben adhat címet a fényképnek.
Leírás: Ebben a mezőben megadhat egy leírást a fényképéhez.
Ne felejtsen el a módosítások mentése gombra kattintani, ha végzett.

A galéria fő képének konfigurációja

A galérián belül látni fogja, hogy a jobb oldali oszlopban van egy előre kiválasztott kép. Ez a kép alapértelmezés szerint a megosztás után a galéria fejléceként fog működni.

Galéria főképe

A Fő kép módosítása gombra kattintva másik képet is választhat. Megjelenik egy ablak, ahol kiválaszthat egy másik képet a galériából, vagy feltölthet egy másik képet, amely a galéria fő képeként fog működni.

Fő kép fotó beállításai

A kép szerkesztése gombra kattintva a galéria főképe is módosítható.

Galéria főképe szerkesztése

Ha a galériája már meg van osztva, és megnyitja a megosztott linket, akkor a galéria fő képét látja, amely a galéria fejléceként működik.

Galéria a fő képpel

Lehetősége van arra, hogy ha szeretné, eltávolítsa a galériája fejlécét. Ehhez meg kell nyitnia a galériája Galéria beállításait, és ki kell kapcsolnia a Főkép megjelenítése funkciót. A Galéria beállításaiban aktiválhatja a Fő kép csak fejlécként opciót is, így a fő kép csak a galéria fejléceként működik.

Fő kép csak fejlécként opció