Galéria beállítások

Galéria beállítások

Ebben a menüben konfigurálhatja a galéria megjelenítését.
Elsőként az Alapbeállításokat találja, ahol megváltoztathatja a címet, hozzáadhat egy leírást olyan személyre szabott stílusokkal, mint a félkövér, aláhúzás, dőlt betűk és gömböcskék, és kiválaszthatja a galéria fotótípusát. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az adatok belső használatra szolgálnak. Alapértelmezés szerint az információk a megosztott link címeként és leírásaként kerülnek átadásra, de a Megosztás beállításai menübenfelülírhatja ezeket az információkat a megosztott linkben.
További információkért olvassa el a Megosztási beállítások cikket.

Fényképezés típusa: Válassza ki a galériában lévő fényképek típusát.
A fotózás időpontja: Megadhatja a fényképek készítésének dátumát.
Kezdje el a publikálást: Megadhatja, hogy mikor szeretné elkezdeni a galéria megosztását.
Vége a közzétételnek: Megadhatja, hogy mikor szeretné, hogy a galéria megosztása befejeződjön.
E-mail munkafolyamat: Kiválaszthat egy korábban beállított e-mail munkafolyamatot. További információért lásd az Email munkafolyamat cikket.

Galéria beállítások menü

Az alábbiakban a galéria különböző beállításait találja. Lehetősége van arra, hogy a galériája fejléceként egy képet jelenítsen meg, amely a galéria megosztott linkjének tetején lesz látható.

Galéria

Ha szeretné, aktiválhatja azt a lehetőséget, hogy ezt a fejlécképet kizárólag erre a funkcióra használja, és ne jelenítse meg a galérián belül.

Címkép megjelenítése opció

A galérián belüli fényképek tartalmazhatnak címet és leírást. Ezeket az információkat a fotó kiválasztásakor, a jobb oldali oszlopban adhatja meg. Aktiválhatja a lehetőséget, hogy a fotó címe és leírása megjelenjen a megosztott galériában.

Fotó címe a galériában opció

Ebben a részben aktiválhatja a Vízjel, a Hozzászólások és a Visszajelzés gomb megjelenítése funkciókat is. Az ezekkel a lehetőségekkel kapcsolatos további részletekért kérjük, olvassa el a megfelelő tartalmakat.
Ezen opciók után találja a galéria megjelenésének módosítására szolgáló eszközöket.

Megjelenítési lehetőségek

Lehetősége van még arra is, hogy mobileszközökön önállóan válassza ki a megjelenítési módot.

Mobil nézet

Miután befejezte a galéria beállításainak konfigurálását, kattintson a Mentés gombra.

Beállítások importálása

Ha ugyanazokat a beállításokat egy másik galériából szeretné átmásolni, akkor ezt a galérián belül a Beállítások cím mellett a jobb oldali oszlopban található Import gombra kattintva teheti meg.

Beállítások importálása gomb

Az Importálás gombra kattintva megjelenik egy menü, amely a már meglévő galériákat jeleníti meg. Ki kell választania azt a galériát, amelyből a beállításokat importálni szeretné, majd a Import gombra kell kattintania.

A galéria beállításai az importált beállításoknak megfelelően módosulnak.

Képbeállítások

Amikor kiválaszt egy fényképet egy galériában, megjelenik egy jobb oldali oszlop az adott fényképre vonatkozó információkkal és funkciókkal, amelyek a következőképpen vannak lapokra osztva:

Képbeállítások a jobb oldali oszlopban

Funkciók
Megjegyzések: Megnyílik egy megjegyzés ablak a meglévő megjegyzések megtekintéséhez és újak hozzáadásához. A galéria beállításainak engedélyezniük kell a megjegyzéseket, és a galériát meg kell osztani ahhoz, hogy más felhasználók is hozzá tudjanak fűzni megjegyzéseket.
Másolás: Ez a gomb lehetővé teszi a kiválasztott fénykép duplikálását egy másik, már létrehozott galériában vagy algalériában.
Mozgás a: Ezzel a funkcióval a kiválasztott képet áthelyezheti egy másik, már létrehozott galériába vagy algalériába, eltávolítva azt az aktuális galériából.
Kép linkjének másolása: Erre a gombra kattintva az adott fénykép megosztott linkjét másolja, amelyet aztán beilleszthet és megoszthat szükség szerint. Vegye figyelembe, hogy a galériának engedélyeznie kell a megosztást ahhoz, hogy ez a link működjön.
Felirat létrehozása (kiállításokhoz): Ezzel a lehetőséggel egy nyomtatható QR-kártyát hozhat létre, amely beolvasáskor az adott fényképre mutat linket. Vegye figyelembe, hogy a megosztási beállításoknak engedélyezve kell lenniük ahhoz, hogy ez működjön. Ezenkívül, ha a galéria értékesítésre van beállítva, a beállított konfigurációnak megfelelően a fotó közvetlenül elérhetővé tehető beolvasással történő megvásárlásra.
Törölje: Ezzel a fényképet eltávolítja a galériából.

Részletek
Általános információk: A létrehozás dátuma, a fájl mérete, a méretek és az utolsó megrendelésre vonatkozó információk az oszlop tetején jelennek meg. A fénykép fájlnevét a csavarkulcs ikonra kattintva módosíthatja. Vegye figyelembe, hogy a fájlnévben nem engedélyezett a pontok használata.
Cím: Ebben a mezőben címet adhat a fényképnek.
Leírás: Ebben a mezőben megadhat egy leírást a fényképéhez.

Értékesítés
Kereskedelmi statisztikák: Megjeleníti a fotó megvásárlásának számát és a bevételt (ha van ilyen).
Eladási árlista: Az árlista használata a galériából opció alapértelmezés szerint be van jelölve. Ez azt jelenti, hogy ha a galéria értékesítésre van beállítva, akkor a fénykép a galéria árlistáját örökli. Ezzel a mezővel azonban egy alternatív árlistát is kiválaszthat az adott fényképhez.

Ne felejtsen el a módosítások mentése gombra kattintani, ha végzett.

A galéria fő képének konfigurálása

A galérián belül látni fogja, hogy a jobb oldali oszlopban van egy előre kiválasztott kép. Ez a kép alapértelmezés szerint a megosztás után a galéria fejléceként fog működni.

Galéria főképe

A Fő kép módosítása gombra kattintva másik képet választhat. Megjelenik egy ablak, ahol kiválaszthat egy másik képet a galériából, vagy feltölthet egy másik képet, amely a galéria fő képeként fog működni.

Fő kép fotó beállításai

A kép szerkesztése gombra kattintva a galéria főképe is módosítható.

Galéria főképe szerkesztése

Ha a galériája már meg van osztva, és megnyitja a megosztott linket, akkor a galéria fő képét látja, amely a galéria fejléceként működik.

Galéria a fő képpel

Lehetősége van arra, hogy ha szeretné, eltávolítsa a galériája fejlécét. Ehhez meg kell nyitnia a galériája Galéria beállításait, és ki kell kapcsolnia a Főkép megjelenítése funkciót. A Galéria beállításaiban aktiválhatja a Fő kép csak fejlécként opciót is, így a fő kép csak a galéria fejléceként működik.

Fő kép csak fejlécként opció

 

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki:

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki: