Projektek irányítása

Projektek irányítása

Ha rendelkezik fiókkal és be van jelentkezve, projektjeit elmentheti a Saal Cloudba, és az Online tervezőn keresztül bármilyen eszközről elérheti azokat. Ez lehetővé teszi, hogy a saját tempójában dolgozhasson a tervein, és elmenthesse azokat későbbi felhasználásra.

Projekt mentése

Fotókönyv tervezve

Projektje elmentéséhez egyszerűen kattintson az Online Designer felső menüjének Mentés gombjára. Megjelenik egy ablak, amely arra kéri, hogy adjon meg egy nevet a projektjének. Miután megadta a kívánt nevet, kattintson a Mentés gombra. Ha a projektje már el lett mentve, a Mentés gombra kattintva ugyanez az ablak nyílik meg a meglévő projektnévvel. A Mentés gombra kattintva ismét elmentheti az elvégzett módosításokat. Ha megváltoztatja a nevet, például egy szám, például 02 hozzáadásával, a projekt másolata az új névvel jön létre, az eredeti projektet nem érintve.

Projekt mentése ablak

Projektek menü

Az összes elmentett projektet könnyen kezelheti a Projektek menüben. Ezt a menüt az Online Designer felső menüjének megfelelő gombjára kattintva, vagy bejelentkezés után a bal oldali menüből érheti el.

Projektek mappa

Minden egyes projekt a státuszát, a termékinformációkat és az elmentett címét tartalmazó adatokkal szerepel. Egy projekt kiválasztásával a jobb oldalon megjelenik egy oszlop, amely különböző kezelési lehetőségeket biztosít. A Projekt szerkesztése gombra kattintva megnyithatja a projektet az Online tervezőben. A projektet a kosárhoz is hozzáadhatja, megváltoztathatja a beállításait, megduplázhatja, más cikké alakíthatja, törölheti és még sok minden mást is tehet. Ezek a funkciók és még sok más is elérhető egy Photo Portal fiókkal. Lehetővé teszi az ingyenes tárhely elérését, a projektek és fotók megosztását, visszajelzéseket kaphat, létrehozhat egy profiloldalt, és még arra is van lehetősége, hogy pénzt keressen a fotózással kapcsolatos munkájával. Ha szeretné megismerni az összes számlaopciót és a rendelkezésére álló előnyöket, javasoljuk, hogy látogasson el a Saal Photo Portal oldalára.

Megjelenített beállítások és funkciók

Az egyes projektek egyszerű megtalálásához használhatja a tetején található keresőmezőt, és a keresőmező melletti szűrő ikonra kattintva szűrőket és rendezési lehetőségeket alkalmazhat.

Keresőmező és szűrési lehetőségek

Projektek mappák

Munkája hatékony rendszerezése érdekében kategorizálhatja projektjeit mappákba. Új mappa létrehozásához kattintson a Hozzáadás gombra, majd válassza az Új mappa lehetőséget. Adjon meg egy tetszőleges nevet, majd kattintson a Létrehozás gombra. A mappa megjelenik a Projektek menüben. Ha egy projektet egy mappába szeretne áthelyezni, egyszerűen kattintson a projekt melletti hárompontos ikonra a lehetőségek megjelenítéséhez, vagy válassza ki a projektet, hogy a jobb oldali oszlopban megjelenjenek a projekt adatai és funkciói. A Funkciók részben talál egy Áthelyezés a következő helyre gombot. Erre kattintva megjelennek a létrehozott mappák, így a projektet áthelyezheti valamelyikbe.

Egy mappába áthelyezendő projekt kiválasztása

Egy mappa kiválasztásával megjelennek a benne található projektek. Egy mappán belül a Hozzáadás gomb segítségével almappákat hozhat létre a szervezeti struktúra javítása érdekében.

Egy mappán belül a mappák beállításainak megjelenítésével

A mappa melletti hárompontos gombra kattintva megjelenik egy menü, amely lehetővé teszi a Más helyre történő áthelyezést, a mappa átnevezését vagy a törlését.

Projektek megosztása

Az Online Designer használatának és a fiók meglétének egyik előnye, hogy megoszthatja fotóprojektjeit másokkal. Ez lehetővé teszi, hogy visszajelzést kapjon. Egy projekt megosztásához lépjen a projektmappájába, és válassza ki a megosztani kívánt projektet. A jobb oldali oszlopban kattintson a Megosztási beállítások gombra a megosztási lehetőségek eléréséhez.

A projektmappában kiválasztott projekt

Az Online tervezőből a felső menüben megtalálja a Megosztás gombot. Ez megnyitja a Projekt mentése ablakot, majd a megosztás aktiválásához a Megosztási beállítások ablakot.

Megosztási beállítások ablak kikapcsolva

A megosztás aktiválása után különböző opciók jelennek meg, amelyekkel testre szabhatja a projekt megosztásának módját.

Megosztási beállítások

A megosztott projektet jelszóval védheti. A jelszót manuálisan kell megosztania a felhasználókkal, hogy hozzáférést biztosítson számukra. Itt elérhető a projektje megosztott linkje, amely lehetővé teszi a projekt másolását, megnyitását vagy elküldését e-mailben. Ha vannak kapcsolatai a fiókjában, akkor a projektet közvetlenül megoszthatja velük a Megosztás a kapcsolatokkal gombra kattintva. Megosztható címet és leírást is megadhatsz, fordításokat adhatsz hozzá, és ha szeretnéd, akár a profiloldaladon is közzéteheted a projektet.

Megosztott projekt

A megosztási beállítások konfigurálása után kattintson a Mentés gombra. A projekt státusza Megosztottra frissül a projektmappában. A projekt megosztását bármikor leállíthatja a Megosztási beállítások elérésével és a Megosztás aktiválása kijelölésének megszüntetésével.

Törölt projektek visszaállítása a papírkosárból

Ha az elmúlt 30 napban törölt egy online projektet, akkor visszaállíthatja azt. Ehhez be kell jelentkeznie. Ha bejelentkezett, lépjen a Projektek mappába. Kattintson a jobb felső sarokban lévő szűrő gombra, és válassza a Töröltek megjelenítése lehetőséget.

Szűrési lehetőségek

Megnyílik a szemétkosár, amely az elmúlt 30 nap összes törölt projektjét tartalmazza. Kattintson a visszaállítani kívánt projektre. Amikor egy projektet kiválaszt, a jobb oldalon megjelenik egy két funkcióval ellátott oszlop:
Elemek visszaállítása a kiválasztott projektet visszahelyezi a Projektek menübe.
Törlés visszavonhatatlanul véglegesen törli a kiválasztott projektet a papírkosárból, és felszabadítja a megfelelő tárhelyet.

A szemétkosár mappa és a visszaállítási lehetőség

Ezen kívül a Kukák mappájának kiürítése gombra kattintva véglegesen törli a kukában lévő összes projektet.
A Projektek mappába való visszatéréshez kattintson a Szűrő keresztre: Töröltek megjelenítése.

 

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki:

Az Ön nyelvi beállításai nem egyeznek meg a weboldal nyelvével. Kérjük, válassza ki: