Naptár

Többféle naptár létezik, amelyek mindegyike személyre szabható. Kiválaszthatja a naptár dizájnját, hozzáadhat ünnepeket és fontos dátumokat, valamint képeket választhat, hogy egyedi terméket hozzon létre.

A termék testreszabása

A többi fotótermékhez hasonlóan, miután kiválasztott egy naptárat a termékválasztó ablakban, megadhatja annak anyagopcióit. Testre szabhatja a naptár méretét és felületi anyagát. Kiválaszthatja a naptár típusát is: a havi naptár a naptári év alapján jeleníti meg a hét napjait, míg az öröknaptár nem kötődik konkrét évhez vagy hétnaphoz, és bármikor használható.

Naptár konfigurációs ablak

A Naptár és az Íróasztali naptár esetében a kívánt naptár dizájnt is kiválaszthatja. A színeit és betűtípusait később testre tudja majd szabni. Lehetőség van a naptártábla eltávolítására is a Naptártábla nélkül jelölőnégyzet bejelölésével. Miután tetszés szerint testre szabta a naptárat, kattintson a Tervezés gombra a folytatáshoz.

Tervezési módok

A Fotókönyvekhez hasonlóan a naptár oldalain a képek elhelyezésénél is háromféle tervezési mód közül választhat:

Naptár tervezési módok

AOne Minute Calendar (Egyperces naptár ) a naptár gyors és automatizált elkészítésének módja. A kívánt képek előzetes kiválasztásával, valamint a paraméterek és a dizájnvonal megadásával az online tervező elkészíti a naptárat Ön helyett. Miután elkészült, tetszés szerint módosíthatja azt. Módosíthatja az elrendezést, a dizájnvonalat, valamint képeket, szöveget és objektumokat adhat hozzá, módosíthat vagy távolíthat el.

Az AutoLayout lehetővé teszi, hogy oldalanként tervezze meg naptárát. Az online tervező csak a naptárat tartalmazó üres oldalakat nyitja meg. A tervezés megkezdéséhez a bal oldali oszlopban képeket kell hozzáadni a projekthez. A képek hozzáadása után több képet is kiválaszthat, és az alján található Insert Image (Kép beillesztése ) gomb segítségével a javasolt elrendezések segítségével elhelyezheti őket a naptárban. Ha szeretné, a jobb oldali oszlopban különböző elrendezéseket is kiválaszthat. A naptárban elhelyezett összes objektum módosítható és szöveg adható hozzá. Felhívjuk figyelmét, hogy az objektumok módosítása vagy a szöveg hozzáadása kikapcsolja az automatikus elrendezés funkciót, így az objektumokat szabadon elhelyezheti, ahogyan szeretné. A fényképeket közvetlenül az oldalakra is ráhúzhatja. Ha a képet az oldalra húzza, akkor az ott fog elhelyezkedni, és helyesen kell pozícionálnia. Ezenkívül megjelenik az As background (Háttérként ) opció, amellyel beállíthatja a képet háttérként.

APDF feltöltés lehetővé teszi egy külső szoftverrel létrehozott, előre megtervezett naptár feltöltését. További információkért látogasson el a Professional Zone oldalra.

Akülönböző tervezési módokrészletesebb magyarázatáért olvassa el a vonatkozó cikket.

Naptár

A tervezési mód kiválasztása után az Online tervező megnyitása előtt megjelenik a Naptár testreszabási ablak.

Naptár testreszabási ablak

A bal oldalon a naptár előnézete látható, alapértelmezés szerint az első hónap van kiválasztva. Ha szeretné, az ablak alján található Előnézeti hónap mezőben más hónapot is kiválaszthat. A jobb oldali oszlopban két fülre osztva találja a konfigurációs eszközöket: Megjelenés és Ünnepnapok.

Megjelenés

A Megjelenés lapon számos lehetőséget kap a naptár megjelenésének testreszabására. Az oszlop tetején a naptár tartalmának beállításai találhatók:

  • Az Év mezőben kiválaszthatja a naptári évet, amely meghatározza az egyes hónapok napjainak elrendezését.
  • A Kezdő hónap mező lehetővé teszi a 12 hónapos naptár kezdő hónapjának kiválasztását. Ez rugalmasságot biztosít a naptár létrehozásakor és kialakításakor. Ha például úgy dönt, hogy 2024 májusában kezdi a naptárát, akkor a naptár utolsó hónapja 2025 áprilisa lesz.
  • A Heti számok mező aktiválásával a naptárban megjelenik az év hetének száma.
  • A Naptár nyelve mezőben kiválaszthatja a naptár nyelvét.
  • A Méret mező lehetővé teszi a naptár és annak teljes tartalmának méretének módosítását.

Megjelenés fül a jobb oldali menüben a naptár beállításaival

Alapértelmezés szerint egy színpaletta jelenik meg a korábban kiválasztott Naptár dizájnnal. Kiválaszthatja a rendelkezésre bocsátott előbeállítások egyikét, vagy testre szabhatja a naptár minden egyes színét és betűtípusát az alábbi mezőkből a kívánt opció kiválasztásával.

Színes naptár előbeállítás

A Szöveg színei rész alatt találja a vasárnapok, ünnepnapok, saját események, hónap és év, valamint az alapértelmezett (a szöveg többi részéhez) konkrét szövegszínek kiválasztására szolgáló dobozokat. Ha rákattint ezen mezők bármelyikére, megnyílik egy színmenü, ahol a színek közül választhat. Ezen kívül konkrét színt választhat a Színválasztó gombra kattintva, amely megnyit egy ablakot, ahol megadhatja a kívánt szín HEX-értékét.
A Betűtípusok szakaszban különböző betűtípusokat választhat a naptár, az ünnepek és a hónapok számára. A Naptár háttere alatt kiválaszthatja a naptár háttérszínét, és beállíthatja annak átlátszatlanságát.

Ünnepnapok

Kattintson a tetején található Ünnepnapok fülre, hogy megjelenjenek a beállításai. A megadott mezőkből kiválaszthatja az országot és a régiót. A kiválasztás után a kiválasztott hely munkaszüneti napjai megjelennek, és automatikusan hozzáadódnak a naptárhoz. Ha bármelyik ünnepnapot el szeretné távolítani, kattintson az ünnepnap melletti három pöttyös gombra, és válassza a törlés lehetőséget. Ha nem szeretné, hogy a naptárban megjelenjenek az ünnepnapok vagy a saját eseményei, törölje az Ünnepnapok és saját események megjelenítése jelölőnégyzetet.

Ünnepnapok lap a naptár testreszabási ablakában

Az ünnepnapokon kívül saját eseményeket vagy fontos dátumokat, például születésnapokat is hozzáadhat. Az Új hozzáadása gombra kattintva megnyílik egy ablak, ahol kiválaszthatja a dátumot és megadhatja az esemény nevét.

Saját esemény hozzáadása ablak

Ha befejezte a naptár konfigurálását, kattintson az OK gombra.

Naptár az online tervezőn

A naptárak felépítése egy fedőlapból áll, amelyet havonta egy-egy oldal követ. A kiválasztott tervezési módtól függően a képek már eleve elhelyezhetők a naptárban, és bármikor módosíthatók más objektumokkal együtt. Szöveg, cliparts, kitöltőmezők, hátterek és további képek adhatók hozzá, módosíthatók vagy törölhetők minden egyes oldalon.
Maga a naptár is módosítható innen. A jobb oldali oszlopban található Naptár gombra kattintva a naptár konfigurációs eszközei jelennek meg. Vegye figyelembe, hogy a Naptár gomb a hónapok oldalain látható, és nem lesz látható a Borító oldalon, mivel ott nincs naptár.

Naptár testreszabási lehetőségek a tervezőben

Innen adhat hozzá ünnepnapokat és konfigurálhatja a naptár megjelenését. Az elvégzett módosítások az online tervezőben megnyitott oldalra/hónapra vonatkoznak. Például minden hónaphoz más színt választhat. Ha az összes hónapra alkalmazni szeretné a módosításokat, kattintson a tetején található Minden oldalra gombra.

Családi naptár

A Családi naptár azt a kényelmet kínálja, hogy minden családtag számára külön oszlopot biztosít, amely lehetővé teszi számukra, hogy saját dátumokat és eseményeket adjanak hozzá. A naptár elrendezése egyedi, és alkalmazkodik a hozzáadott családtagok számához.

Családi naptár testreszabási ablak

A naptár konfigurációs ablakában a Megjelenés és az Ünnepnapok lapok mellett található a Családtagok lap. Családtag hozzáadásához egyszerűen kattintson az Új hozzáadása gombra. Megjelenik egy ablak, ahol megadhatja a személy nevét.

Családtag hozzáadása ablak

Miután megadta a nevet, kattintson a Hozzáadás gombra, és a naptárban megjelenik egy oszlop a személy nevével. Ha módosítani vagy törölni szeretne egy családtagot, kattintson a neve mellett megjelenő három pontra.

Családtagok fül megjelenik a hozzáadott tagokkal

Amikor hozzáadja az Ünnepnapokat a családi naptárhoz, lehetősége van arra, hogy azokat egy adott családtaghoz rendelje. Az Ünnepek lapon kattintson az Új hozzáadása gombra, hogy megnyíljon egy ablak, ahol kiválaszthatja a dátumot, megadhatja az esemény nevét, és kiválaszthatja a megfelelő családtagot. A részletek kitöltése után kattintson a Hozzáadás gombra, hogy az ünnepnapot hozzáadja a naptárhoz.

Saját esemény hozzáadása ablak, beleértve a családtagot is