Tervezői felület

Tervezői felület

Miután kiválasztottunk egy terméket a tervezéshez, és megnyitottunk egy projektet a Tervezőben, egy sor eszköz áll rendelkezésre, amelyek a következő módon vannak elrendezve.

A Saal Digital Designer felülete

Felső menü

A felső menü a következő eszközöket tartalmazza.

Tervező felső menü

 • A Mentés gomb elmenti a tervezendő cikket. Ha be van jelentkezve, kiválaszthatja a helyi vagy online mentést.
 • A Projektek gomb megnyitja a Projektek mappát, amely az összes elmentett projektet tartalmazza. Ha be van jelentkezve, a helyileg és az online mentett projektek is megjelennek.
 • A Megosztás gomb lehetővé teszi a projekt PDF formátumban történő exportálását a megosztáshoz, illetve a projektfájl exportálását (SSWPRM) az offline mentéshez. Vegye figyelembe, hogy online projektet is megoszthat a webhelyről, ha az online mentve van, és be van jelentkezve.
 • Az alábbiakban az alapvető elemkezelési eszközök következnek: Visszavonás, Újraindítás, Másolás és Beillesztés.
 • Az Előnézet gomb megnyitja a projektet előnézet módban. Nagyon fontos a nyomtatás előtti ellenőrzéshez.
 • Ezután következnek a fő objektumok hozzáadásának eszközei a tervezőben. Ezek a Szöveg, a Kép és a Kitöltődoboz. Az egyikre kattintva létrehozza az objektumot a projektben.
 • A Beállítások gomb megnyit egy panelt, ahol a Saal Design szoftver számos paraméterét konfigurálhatja.

Bal oldali menü

A bal oldali menü eszközöket ad a készülék mappáiban való kereséshez és új képek hozzáadásához a projekthez. Ez a menü a menü tetején lévő nyílra kattintva bővíthető és összezárható.

Designer bal oldali menü

Apple Fotók

Az Apple-felhasználók a bal oldali menü Fotók fülére kattintva érhetik el Apple-fotóikat. Az ott tárolt mappák kiválaszthatók lesznek, és a bennük lévő fényképek alul megjelennek, készen arra, hogy hozzáadhatók legyenek a fotótermékhez.

Apple-fotók

Jobb oldali menü

A fotótermék testreszabásához szükséges eszközök ebben a menüben jelennek meg. A különböző gombokra kattintva megjelenik a megfelelő menü a hozzá tartozó eszközökkel. Ez a menü a menü tetején lévő nyílra kattintva összecsukható.

Tervező jobb oldali menü

 • A Cikk gomb különböző lehetőségeket kínál a fotócikk módosítására, a tervezendő terméktől függően. Lehetőség van arra is, hogy a cikket egy másik cikké alakítsa át.
 • Az Oldal gomb megjeleníti a projektben elhelyezett összes elemet, valamint a Rács és a Snap eszközt.
 • A Clipart gomb megjeleníti a projektben felhasználható clipartok széles körű katalógusát. Szűrhet kategóriák szerint, vagy használhatja a keresőt.
 • A Háttér gomb segítségével különböző háttereket választhat a projektjéhez.
 • A Layouts gomb a kiválasztott dizájnvonal alapján sablonokat biztosít a projektjéhez. Az elrendezéseket a képek száma szerint szűrheti, elmentheti a kedvenceit, bármikor megváltoztathatja a dizájnvonalat és még sok minden mást.

Menük elrendezése

A jobb, bal és alsó menük nem csak összecsukhatók, hanem leválaszthatók a fő tervezőfelületről is. Ez különösen akkor hasznos, ha két monitorral dolgozik, és a munkafolyamatot mindkét képernyőre szeretné szétosztani. A bal oldali menü méretét is átméretezheti, hogy egyszerre több képminiatűr jelenjen meg.

Átrendezett menü

Egy menü leválasztásához a Tervezőből először bontsa ki azt. Kattintson és tartsa lenyomva a menü felső szürke sávját, és húzza ki a Tervező főablakából a leválasztáshoz. A leválasztott menüt a felső szürke sávra kattintva és azt a kívánt helyre húzva át tudja helyezni.
A menü átméretezéséhez vigye a kurzort a menü jobb alsó sarka fölé, amíg a kurzor kettős nyíllá nem változik. Kattintson és húzza a menüt a kívánt méretre.
A menü visszacsatolásához a fő tervezőhöz kattintson a leválasztott menü jobb felső nyilára.

Alsó menü

Egyes több fotóból álló termékeknél, például a Fotókönyveknél van egy alsó menü, ahol az oldal információi találhatók. Az oldalak között mozoghat, oldalakat adhat hozzá, oldalakat törölhet, és megváltoztathatja a sorrendjüket a végleges pozícióba húzással. Az oldalakat blokkolni is lehet, ha jobb egérgombbal kattint rájuk, és kiválasztja az Oldal zárolása lehetőséget.

Tervező alsó menü

Objektum menü

Egy objektum, például egy kép, szöveg, kitöltőmező vagy clipart kijelölésekor a jobb oldalon megjelenik egy menü a kiválasztott objektumnak megfelelő további eszközökkel. Ez a menü csak akkor jelenik meg, ha az objektum ki van jelölve, és lehetővé teszi az objektum több aspektusának beállítását.

Objektum menü pozíció lap kiválasztásával

Munkaterület

A projekt munkaterülete középen jelenik meg. Ez a jobb alsó sarokban található zoom eszközzel nagyítható. A jobb, bal és alsó oszlopok összecsukhatók, hogy a munkaterület nagyobb helyet kapjon.

Fotókönyv munkaterület példa

Az összes termék munkaterületét egy piros vonal veszi körül nagyon közel a széléhez. Ez a kivágási vonal, és az objektumok elhelyezésekor figyelembe veendő biztonsági zónát jelöli. Soha ne helyezzen tárgyakat ennek a vonalnak a közelébe, mert a kép körül fehér szegélyek jelenhetnek meg a végtermékben. A képeket és tárgyakat ettől a vonaltól megfelelő távolságra kell elhelyezni.

Példák a kivágási vonal helytelen és helyes pozíciójára