Online regisztráció

Online regisztráció

Ez a lehetőség egy felhasználóbarát online regisztrációs űrlapon keresztül egyszerűsíti a kapcsolatok/résztvevők létrehozását. Ezt az opciót a fotófeladat beállításakor választhatja ki, majd kattintson a Folytatás gombra.

Online Photo Job választó

1. Csoportok létrehozása

Megjelenik a csoportok (pl. osztályok) létrehozására szolgáló menü. Adja meg a csoport nevét a Csoport neve mezőben. További csoportok hozzáadásához kattintson az Add (Hozzáadás) gombra, amely egy újabb Csoport neve mezőt hoz létre. A csoportokat a kuka ikon kiválasztásával lehet törölni. Egy fotófeladat létrehozásához legalább egy csoport szükséges. Ha kész, kattintson a Folytatás gombra.

Csoport létrehozása

2. Online regisztráció beállítása

Ezután konfigurálja az online regisztrációs beállításokat az alábbiak szerint:
Online regisztrációs határidő: Állítsa be a regisztráció határidejét.
Regisztrációs oldal megnyitása: Nyissa meg a regisztrációs oldalt felülvizsgálatra.
Regisztrációs link másolása: Másolja a regisztrációs oldalra mutató linket terjesztés vagy felülvizsgálat céljából.

Az online regisztráció beállításai

Opcionálisan létrehozhat egy információs lapot a fotózási nap népszerűsítésére. Ez tartalmazni fog egy QR-kódot, hogy a résztvevők könnyen hozzáférjenek a regisztrációhoz, valamint a linket. Tartalmazni fogja az Önre vonatkozó személyes adatokat is, amelyek már szerepelnek a profiljában. Ezt is személyre szabhatja:
Cím: A fotózás neve.
Leírás: Fontos részleteket, például az esemény dátumát is megadhatja.
Letöltés (PDF): Töltse le a regisztrációs információs lapot nyomtatáshoz és terjesztéshez.

Tájékoztató PDF

A fényképek típusa: A megfelelő négyzet bejelölésével engedélyezheti, hogy a résztvevők különböző típusú fényképeket választhassanak. Ez lehetővé teszi, hogy minden résztvevő a fotózás előtt eldönthesse, hogy milyen típusú fényképek készüljenek róluk.

A beállítások elvégzése után kattintson a Folytatás gombra.

3. Check Photo Job (Fotófeladat ellenőrzése)

Iskolai fotófeladat menü

A létrehozott Photo Job a konfigurált módon megnyílik. Ha szeretné, létrehozhat egy új csoportot, ha beírja a nevét a Új csoport mező tetején található mezőbe, és az Add gombra kattint. A Photo Job beállításait a jobb oldali oszlopban, a Általános menüpont alatt módosíthatja. További információkért olvassa el az Általános menü cikket.

4. Regisztráció

A résztvevőknek a fotózásra a fotózás napja előtt kell regisztrálniuk. Biztosítania kell, hogy hozzáférjenek az online regisztrációs linkhez. Ezt a Fotó munka beállításai oldalon találja meg.
A regisztrációs oldalon minden egyes kapcsolattartóról személyes adatokat gyűjt, például nevet, e-mail címet és telefonszámot. Ezután meg kell adniuk a résztvevő nevét, és ki kell választaniuk a csoportot vagy osztályt, amelyhez tartoznak. Minden kapcsolathoz egynél több résztvevő is tartozhat, ha a További résztvevő hozzáadása gombra kattint. Ez nagyon hasznos lehet például iskolai fotózásoknál, ahol a szülők szükség esetén egynél több gyermeket is regisztrálhatnak. Minden résztvevőnek ki kell választania a beállításokban aktivált fotótípust, például a csoportképeket.

Regisztráció

Az online regisztráció tartalmaz egy adatvédelmi és adatvédelmi megállapodást, amelyet a kapcsolatfelvevőknek a regisztráció előtt el kell fogadniuk. Ha ez megtörtént, a Regisztráció most gombra kell kattintaniuk. Megerősítő üzenet jelenik meg, amely tájékoztatja a kontaktot, hogy a regisztráció sikeres volt, és hogy értesítést kap, amikor a képek elérhetővé válnak.

Regisztráció megerősítve

A kontakt automatikusan létrejön, és a megfelelő csoporttal együtt elérhetővé válik a Photo Jobban. A Photo Jobban létrehozott kontaktokat a jobb oldali menüben található Vásárló gombra kattintva érheti el. További információkért olvassa el az Ügyfél menü cikket.

A regisztrált résztvevők a Résztvevők gombra kattintva érhetők el. További információkért olvassa el a Résztvevők menü cikkét.

Kapcsolatokat tartalmazó fotómunka közzététele

5. Fotózási nap

A fotózás napján már az összes résztvevő regisztrációja megtörténik. Minden egyes résztvevő számára már elkészült az egyéni galéria. A fotózáshoz most kinyomtathatja a QR-kódokat, vagy magával viheti őket okostelefonján, és először a QR-kódot, majd a megfelelő résztvevőt fényképezheti le. A fotózás után feltöltheti az összes fényképet, beleértve a QR-kódokat is, és azok automatikusan a megfelelő galériákba kerülnek.
A fotózás QR-kártyájának letöltéséhez kattintson a jobb oldalon található QR-kódok gombra. További információért olvassa el a QR-kódok menüpontban található cikket.

6. A fotózás napja után

A fotózási nap végeztével már csak annyit kell tennie, hogy feltölti az egyes résztvevők QR-kódos fényképét a megosztani/eladni kívánt kiválasztott fotókkal együtt. A következő lépésekről és funkciókról további információkat a Munkafolyamat - lépésről lépésre útmutató című cikkben talál.