Fényképezés - Általános menü

Fényképezés - Általános menü

Ez az alapértelmezett menü jelenik meg, amikor egy fotófeladathoz hozzáfér. A gyors áttekintés érdekében a Photo Jobhoz kapcsolódó összes információt, valamint a testreszabáshoz szükséges eszközöket kínálja.

Fotómunka általános menü

A testreszabási eszközök a következőképpen jelennek meg:
Beállítások, ez a szakasz tartalmazza:
- Fotó munka beállításai: Tartalmazza a megosztás, az értékesítés és a megjelenés összes beállítását.
- Online regisztrációs beállítások: Kezeli az online regisztrációs eszközöket. További információkért lásd az Online regisztráció cikket.
Funkciók, ez a szakasz tartalmazza:
- Archive: A fényképezési feladat archiválása, ha minden elkészült. További információkért lásd az Archiválás című részt.

Fotó munka beállításai

Erre a gombra kattintva megjelenik egy két lapot tartalmazó menü. Az alapértelmezett lap, a Fotó munka beállításai, a munka létrehozásakor megadott információkat jeleníti meg. A módosítások és további információk szükség szerint adhatók hozzá. További információkért lásd a Photo Job - Workflow guide cikket.

Fotófeladat általános menü

A Többet mutasson gombra kattintva további testreszabási eszközök jelennek meg:
Az első felhasználó jelszót ad ki: Lehetővé teszi az első felhasználó számára a galéria jelszavának beállítását bejelentkezéskor.
Szűrje a termékeket képarány szerint: Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csak olyan termékeket rendeljenek, amelyek megfelelnek a kép méretarányának.
Képszerkesztés/kivágás engedélyezése: Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a megrendelt képet a kiválasztott fotótermék formátumának megfelelően vágják ki és méretezzék át.
Képek cseréje megrendelés előtt: Lehetővé teszi a végleges fájlok feltöltését a megrendelés leadása után és a gyártásba küldés előtt. További információkért lásd a Megrendelések blokkolása és képek cseréje című cikket.
Ha végzett, ne feledje, hogy kattintson a Folytatás

További fotómunkák beállításai

Stílus és megjelenés

A Fotó munka beállításai menü tetején található fülre kattintva érheti el. Ne feledje, hogy az itt elvégzett módosítások a Photo Jobon belüli összes galériára és csoportra hatással lesznek. A testreszabható lehetőségek közé tartoznak:
Stílus és megjelenési beállítások

Megjelenítési mód: Válassza ki az összes galéria megjelenítési módját.
Megjelenítési mód mobil eszközökhöz: Megjelenítési mód kiválasztása mobileszközökhöz.
Megjelenés: Válassza a Sötét vagy a Fény megjelenést a galériákhoz.
Vízjel: Aktiválja a vízjelet, amely a galériákban lévő fényképek felett jelenik meg. További információkért lásd a Vízjel cikket.
Megjegyzések: Engedélyezze a galériákhoz fűzött megjegyzéseket a közvetlen vásárlói visszajelzésekhez. További információkért lásd a Hozzászólások cikket.
Visszajelzés Galéria: Lehetővé teszi a felhasználók számára a fényképek színskálával történő értékelését és a visszajelzéseket. További információkért lásd a Feedback gallery cikket.
Ne feledje, hogy a módosítások elvégzése után kattintson a Folytatás gombra.

Csoport és galéria Általános menü

Vegye figyelembe, hogy a Csoport és galéria általános menüje némileg eltér a Fotómunkák általános menüjétől. Kevesebb lehetőséget tartalmaz, mivel ezek többsége a szülő Fotómunkáról öröklődik. Ezek a menük az egyes csoportokra vagy galériákra vonatkozó információkat nyújtanak gyors áttekintés céljából.

Általános csoport menü

Egy egyedi csoport Csoportbeállítások gombjára kattintva megjelenik egy menü, amelyben a Fényképezési munka beállításainak átörökítése opció aktiválva van. Az opció kikapcsolása lehetővé teszi az adott galériára vagy csoportra vonatkozó egyedi beállítások testreszabását. Ne feledje, hogy ha ez az opció ki van kapcsolva, a Fotómunkában végrehajtott módosítások nem öröklődnek.

A Photo Job beállításai nem öröklődnek

Ne feledje, hogy a módosítások elvégzése után kattintson a Folytatás gombra.