Fényképezés - Munkafolyamat útmutató

Fényképezés - Munkafolyamat útmutató

Miután a Photo Jobs létrehozásra és konfigurálásra került, az alábbi lépéseket kell követnie az optimális munkafolyamat biztosítása érdekében:

1. Online regisztráció

Aktiválhatja az Online regisztrációt, hogy a résztvevők a fotózás előtt egyszerűen online regisztrálhassanak. Ez automatikusan összegyűjti az összes elérhetőségüket. További információkért lásd az Online regisztráció cikk et.

2. Nyomtassa ki a QR-kódokat

Ha szeretné kihasználni az automatikus válogatás előnyeit, és egyetlen kattintással egyszerre létrehozhatja az összes galériát, töltse le és nyomtassa ki a QR-kódokat. A jobb oldali oszlopban található QR-kódok gombra kattintva érheti el őket a Photo Jobon belül. További információkért lásd a QR-kódok című cikket.

3. Fotózás

Ha a résztvevők még nem regisztráltak, adjon nekik egy nyomtatott vagy digitális QR-kártyát, hogy később a QR-kód beolvasásával vagy a megadott linket követve hozzáférhessenek a galériájukhoz. Ne feledje, hogy a fotózás előtt a résztvevő vagy a jogi kapcsolattartó beleegyezésére van szükség. Ezért a nem regisztrált résztvevőknek alá kell írniuk. Az üres QR-kártyák tartalmaznak egy beleegyező nyilatkozatot, amelyet minden résztvevőnek alá kell írnia.
A fotózás kezdetén ügyeljen arra, hogy először minden egyes QR-kódot lefényképezzen, majd a megfelelő személy képeit, hogy a feltöltéskor automatikus legyen a válogatás.

4. Feltöltés

Miután elkészültek a fényképek, a következő lépés az, hogy feltöltse őket az egyes csoportokba a Fotófeladaton belül. Vegye figyelembe, hogy amikor egy Photo Jobban létrehoz egy csoportot, automatikusan létrejön egy üres galéria. Ehhez a galériához kétféleképpen lehet hozzáférni:
1. A Galériák menüből: Itt az összes galériája szerepel. Minden csoportgaléria feliratán a Photo Job neve, majd a csoport neve szerepel.
2.A Fotómunkák menüből: Kattintson a csoport nevére vagy a csavarkulcs ikonra a megfelelő üres galéria megnyitásához.
Üres galéria

A képek feltöltéséhez vagy a + Hozzáadás gombra és a Képek hozzáadása, vagy a galéria közepén található Képek hozzáadása gombra kattintva, vagy közvetlenül oda húzza a képeket. Vegye figyelembe, hogy az automatikus rendezés használatához először a QR-kódot, majd az adott QR-kódhoz tartozó fényképeket kell feltöltenie. A QR-kódok automatikusan felismerésre kerülnek a rendezéshez, és a végfelhasználók számára nem láthatóak a közzétett galériában.
Vegye figyelembe, hogy ha a közös galériákhoz már generáltak QR-kódot, akkor a megfelelő üres közös galéria lapja fog megjelenni. A már QR-kóddal rendelkező közös galériák is automatikusan rendezhetők, ha először a QR-kód képét, majd az adott közös galériába felvenni kívánt fényképeket tölti fel.

Sorozatlan galéria fotókkal

5. Rendezés

A képek feltöltése után a bal felső sarokban megjelenik a Automatikus válogatás indítása gomb. Erre kattintva a fényképek automatikusan galériákba rendeződnek minden egyes generált QR-kódhoz, beleértve az egyes galériákon belül a QR-fotó után készült összes fényképet.

Galéria a fényképek rendezésével

QR-kód manuális hozzárendelése

Ha egy QR-kódot nem észlel automatikusan, akkor manuálisan is hozzárendelheti. Válassza ki a QR-kódként felismerendő képet, és kattintson a QR-kód hozzárendelése a képhez gombra a jobb oldali oszlopban. Ekkor megjelenik egy menü, ahol megadhatja a hozzárendelendő QR-kódot. A megadás után kattintson a OK gombra. A QR-kód most már a kiválasztott képhez lesz társítva.

Válogatatlan képek

Ha egy kép nem lett automatikusan rendezve, akkor manuálisan is hozzáadhatja egy létrehozott galériához. Válassza ki a képet, hogy a jobb oldali oszlopban megjelenjenek a funkciók. Kattintson a Mozgás a gombra, és válassza ki a célgalériát, ahová a képet szeretné elhelyezni.

Képfunkciók

6. Fotó munka áttekintése

A fényképek feltöltése és a galériák létrehozása után ajánlott a galéria megjelenését és tartalmát felülvizsgálni, hogy minden a kívánt módon történjen.
Az egyes galériák megosztott linkjét a Nyissa meg a címet. gombra kattintva érheti el, amely a jobb felső sarokban található a csoportos galériában felsorolt bármelyik galériában, vagy az egyes galériákon belül a jobb oldali oszlopban.

Stílus és megjelenés

A Stílus és megjelenés egy fotófeladaton belüli összes galéria beállítása a Fotó munka beállításai oldalon történik. Ez a fotófeladat Általános menüjében található. További információkért lásd az Általános menü cikket.

Fotófeladat menü

Galériafotók módosítása

A galéria létrehozása után rugalmasan tölthet fel további fényképeket, törölheti a meglévőket, vagy átrendezheti a sorrendjüket.
A galériához a Szerkesztés gombra kattintva juthat el a jobb oldalon található galériához. A galérián belül a bal felső sarokban található Hozzáadás gomb kiválasztásával további képeket adhat hozzá.
Amikor a galérián belül kiválaszt egy fényképet, a jobb oldali oszlopban különböző lehetőségek jelennek meg, például Törölje, Mozgás a vagy Másolás. További információkért lásd a Képbeállítások című részt.

Galéria áthelyezése

Lehetőség van galéria áthelyezésére egyik csoportból a másikba ugyanazon a Photo Job-on belül. Ehhez lépjen be az áthelyezni kívánt galériába. A jobb oldali oszlopban talál egy Mozgás galéria gombot. Erre kattintva megjelenik egy menü, amely az ugyanabban a Photo Jobban már létrehozott összes csoportot tartalmazza. Válassza ki az áthelyezni kívánt célcsoportot, és kattintson a Mozgás galéria gombra.

Csoport vagy galéria törlése

Egy galéria vagy csoport törléséhez kattintson a Fotó munka beállításai az adott galériára vagy csoportra, amelyet törölni szeretne, majd kattintson a jobb felső sarokban található kuka gombra. Felhívjuk figyelmét, hogy ez véglegesen eltávolítja az összes feltöltött adatot, és a törlés után már nem állítható vissza.

7. Közzététel és eladás

A Fotófeladat beállításakor lehetősége van a közzététel dátumának megadására és az árlista kiválasztására a hozzá tartozó összes csoport és galéria számára. A Photo Job-on belüli galériák automatikusan közzétételre kerülnek a beállított dátum és árlista alapján. További információkért lásd a Fotómunkák - Beállítás és áttekintés című cikket.
Ha ezeket a beállításokat módosítani kell, vagy eredetileg nem voltak konfigurálva, akkor a Általános oldalon belül a Fotó munka beállításai szakaszban módosíthatja őket. További információkért lásd az Általános menü cikket.
A galériák közzététele automatikusan leáll a megadott végdátumon. Ha azonban manuálisan szeretné megszüntetni a közzétételüket, kattintson a A közzététel leállítása gombra a közzétett galéria jobb oldali oszlopában.
Vegye figyelembe, hogy ez a Photo Jobon belül az összes galériát érinti.

Egyedi galéria beállítások

Ha egyéni beállításokat szeretne egy adott galériához vagy csoporthoz, akkor kikapcsolhatja az örökölt beállításokat.
Lépjen be a kívánt csoportba vagy galériába, és kattintson a Csoportbeállítások gombra. Az összes beállítás megjelenítéséhez törölje a Fényképezési munka beállításainak átörökítése gomb kijelölését. Válassza ki az adott galériához/csoporthoz a kívántat, és mentse a módosításokat. Ne feledje, hogy a Stílus és megjelenés mindig a szülő Fotómunka beállításaitól öröklődik.

A Photo Job beállítások öröklése kikapcsolva

8. Archiválás

Ha a Photo Job befejeződött, és a galériák már nem kerülnek közzétételre, a Archive gombra kattintva archiválhatja azokat. Ez azt jelenti, hogy a Photo Job-on belül az összes galéria többé nem lesz elérhető az ügyfelek számára. A létrehozott csoportok és galériák azonban továbbra is megmaradnak a fiókjában. Ezeket a Photo Job kiválasztásával és a jobb oldali oszlopban található Reaktiválja a címet. gombra kattintva archiválhatja őket.