Tervezési módok fotókönyvekhez

Tervezési módok fotókönyvekhez

Amikor az Online tervezővel készít egy fotókönyvet, különböző tervezési módok közül választhat. Ezek az üzemmódok sajátos módokat kínálnak a termék tervezésének megkezdéséhez, és automatizált eszközöket biztosítanak a gyors és kényelmes tervezési folyamathoz. Érdemes megjegyezni, hogy a tervezési módok a naptárakhoz is elérhetők. A termék kiválasztása és az anyagopciók konfigurálása után három tervezési mód közül választhat, az idő és a tervezési preferenciák függvényében:
Az Egyperces fotókönyv mód automatikusan megtervezi a terméket, és lehetővé teszi, hogy a kezdeti tervezés befejezése után változtatásokat hajtson végre.
Az AutoLayout mód lehetővé teszi, hogy az online tervező segítségével egyesével helyezze el a képeket az oldalakon.
A PDF feltöltés mód lehetővé teszi, hogy feltöltsön egy külső szoftverrel már megtervezett fotókönyvet. További információkért látogasson el a Professional Zone oldalra.

Tervezési módok

Egyperces fotókönyv

Ez az üzemmód tökéletes azok számára, akik gyorsan és egyszerűen szeretnék megtervezni a Fotókönyvüket. Ha ezt az üzemmódot választja, megjelenik egy ablak, amelyben több tervezési sor közül választhat. A bal felső sarokban kategóriák szerint szűrheti őket. Minden egyes dizájnsor cliparts és hátterek alkalmazza a Fotókönyvét, hogy egységes stílust hozzon létre. Kattintson az egyikre a kiválasztáshoz.

Esküvői dizájnvonalak

Ezután ki kell választania azokat a fényképeket, amelyeket a Fotókönyvébe szeretne felvenni. A Képek hozzáadása gombra kattintva tölthet fel fényképeket a helyi eszközéről vagy más online forrásokból. Miután elvégezte a kiválasztást, kattintson a Tovább gombra.

Képek hozzáadásának lehetőségei

Megjelenik egy ablak, amely a kiválasztott fényképek száma alapján javaslatot tesz az ajánlott oldalszámra. Az oldalak számát manuálisan is módosíthatja az alján. További oldalakat később is hozzáadhat vagy eltávolíthat az online tervezőben. Miután beállította a kívánt oldalszámot, kattintson a Kiválasztás gombra. Az online tervező automatikusan elkészíti a fotókönyvet a kiválasztott paramétereknek megfelelően. A létrehozás után ellenőrizni kell az összes oldalt, hogy minden a kívánt módon legyen, és hogy elvégezze a szükséges módosításokat.

Egyperces opcióval létrehozott fotókönyv

Lehetőség van az összes már elhelyezett objektum és kép módosítására, továbbiak hozzáadására vagy eltávolítására. Szöveget is hozzáadhat, ha a felső menüben vagy a jobb oldali Layout oszlopban a Szöveg hozzáadása gombra kattint, és kiválaszt egy másik, azt tartalmazó elrendezést. Lehetőség van még a megjelenített elrendezések dizájnvonalának megváltoztatására is a Dizájnvonal mező megnyitásával és egy másik kiválasztásával.
Az oldalak között az oldalak alján található Oldalak menü segítségével navigálhat. A piros színű oldalak azt jelzik, hogy még nem kerültek átnézésre, ezért mindenképpen nézzen át minden oldalt alaposan. A bal oldali gombok segítségével oldalakat adhat hozzá vagy törölhet, és átrendezheti a sorrendet egy oldal kiválasztásával és a kívánt helyre történő húzásával.

AutoLayout

Ebben az üzemmódban a Fotókönyv oldalanként kerül kialakításra az Online tervező segítségével. Ha ezt az üzemmódot választotta, ki kell választania egy tervezési sort, amely alapján a javasolt elrendezések készülnek. Ezután válassza ki a könyvben kívánt oldalak számát, ne feledje, hogy a tervezőben később is hozzáadhat vagy eltávolíthat oldalakat. Miután kiválasztotta az oldalak számát, kattintson a Kiválasztás gombra a folytatáshoz. Az Online tervező megnyitja a fotókönyvet az Ön által megadott adatok szerint, és üres oldalakat mutat be Önnek, amelyek készen állnak a tervezésre.

Fotókönyv üres oldalakkal

Ahhoz, hogy fényképeket adjon hozzá a Fotókönyvhöz, először hozzá kell adnia a fényképeket a projekthez. Kattintson a Képek hozzáadása gombra, és válasszon ki fényképeket a helyi eszközéről vagy online forrásból. Ezek a fényképek megjelennek a bal oldali oszlopban, készen arra, hogy hozzáadjuk őket a fotótermékhez. További információkért lásd a kapcsolódó cikket. Miután a fényképeket hozzáadta, kétféleképpen helyezheti el őket a fotókönyvben.

1. A képek beillesztése

Ha képeket szeretne beszúrni a fotótermékébe, válassza ki a kívánt képeket a bal oldali oszlopból. Alul megjelenik egy menü a Kép beillesztése lehetőséggel. Erre az opcióra kattintva a képek egy javasolt elrendezéssel kerülnek a fotókönyvbe. Annyi képet illeszthet be, amennyit csak szeretne, és az online tervező automatikusan frissíti az elrendezést ennek megfelelően. Miközben egy automatikus elrendezés került alkalmazásra, rugalmasan választhat egy másik elrendezést a jobb oldali oszlopból, és akár a tervezési sort is megváltoztathatja.

Három kép elhelyezése az AutoLayout segítségével

Minden elhelyezett objektum és kép szabadon mozgatható és módosítható. Szöveget is hozzáadhat, ha a Szöveg hozzáadása gombra kattint. Ha azonban ezen műveletek bármelyikét elvégezte, az AutoLayout funkció kikapcsolódik, így az objektumokat kézzel tervezheti meg és helyezheti el tetszése szerint.

2. Képek húzása

Amikor képet húz a Fotókönyvbe, megjelenik a Háttérként opció. Ha a képet oda húzza, akkor az a Fotókönyvben háttérként jelenik meg, mindkét oldalt lefedve. Ha már vannak elhelyezett fényképek, akkor a fölöttük lévő Kép cseréje opciót látja. Ha erre az opcióra dobja a képet, a meglévő képet az új képre cseréli.

Kép húzása lehetőségek

Alternatív megoldásként, ha a képet közvetlenül az oldalra húzza, akkor a kép oda kerül, ahová ejtette, anélkül, hogy a meglévő elemeket befolyásolná. Megfelelően kell elhelyezni, akár kézzel, akár a jobb oldali menüből kiválasztott elrendezéssel.