Tervezési módok fotókönyvekhez

Tervezési módok fotókönyvekhez

Fotókönyv tervezésekor az asztali szoftver különböző tervezési módokat kínál, amelyek közül választhat. Mindegyik módban sajátos módon kezdheti el a termék tervezését, és különböző automatikus eszközöket biztosít a fotókönyv gyors és egyszerű, igényeinek megfelelő megtervezéséhez. Vegye figyelembe, hogy a tervezési módok a naptárak tervezésekor is rendelkezésre állnak.

A termék kiválasztása és az anyagopciók beállítása után a szoftver három különböző tervezési módot kínál. Attól függően, hogy mennyi ideje van vagy mennyi időt szeretne a tervezésre fordítani, választhat a következők közül:
Egyperces mód, amely automatikusan megtervezi a terméket, és lehetővé teszi, hogy a termék megtervezése után változtatásokat hajtson végre.
Comfort designer mód, ahol a képeket a program segítségével egyenként helyezi el az oldalakon.
Üres sablon mód, amelyben a terméket a semmiből tervezheti meg, mindenféle segítség vagy szoftver nélkül.
Tervezési módok

Egyperces fotókönyv

Ez az üzemmód ideális, ha a lehető leggyorsabban szeretné megtervezni a Fotókönyvet. Ha kiválasztotta ezt az üzemmódot, megjelenik egy ablak a különböző tervezési sorokkal. A bal felső sarokban található legördülő menü segítségével kategóriánként szűrheti őket. Minden egyes dizájnsor objektumokat, például clipartsokat és háttereket alkalmaz a Fotókönyvre egy adott stílus szerint. Kattintson az egyikre a kiválasztáshoz.

Tervezési sorok

A következő lépés az összes olyan fénykép kiválasztása, amely a Fotókönyvet alkotni fogja. Vegye figyelembe, hogy a jobb alsó sarokban van egy Rendezés doboz. Ezzel kiválaszthatja, hogy a fényképek milyen sorrendben kerüljenek a Fotókönyvbe. Miután hozzáadta az összes fényképet, és kiválasztotta a kívánt rendezési lehetőséget a mezőből, kattintson a Tovább gombra a folytatáshoz.

Megnyílik egy menü, amelyben kiválaszthatja az oldalak számát. A szoftver a korábban kiválasztott fényképek száma alapján tesz javaslatot. Az alul található mezőben konkrét oldalszámot is ki lehet választani. Az oldalak számának beállítása után kattintson a Kiválasztás gombra. Az oldalak később a tervezőben hozzáadhatók vagy törölhetők, ha szükséges.

Oldalak kiválasztásának ablaka

Az asztali szoftver feldolgozza a kiválasztott paramétereket, és ennek megfelelően automatikusan létrehozza a fotókönyvet. A létrehozás után ellenőrizni kell az összes oldalt, hogy minden a kívántnak megfelelő legyen, és hogy elvégezze a szükséges módosításokat.

Egyperces opcióval létrehozott fotókönyv

Bár a Fotókönyv már meg van tervezve, lehetőség van a már elhelyezett összes objektum és kép módosítására, további elemek hozzáadására vagy eltávolítására. Szöveget is hozzáadhat a felső menüben található Szöveg hozzáadása gombra kattintva, és megváltoztathatja az elrendezést a jobb oldali Elrendezés menü megnyitásával és egy másik elrendezés kiválasztásával. Még a megjelenített elrendezések tervezési vonalát is meg lehet változtatni a Tervezési vonal mező megnyitásával és egy másik kiválasztásával.

Az alul található Oldalak menü segítségével navigálhat az oldalak között. A pirossal jelölt oldalak azt jelzik, hogy még nem kerültek ellenőrzésre. Minden oldalt felül kell vizsgálni. Ebből az Oldalak menüből a bal oldali megfelelő gombokra kattintva oldalakat adhat hozzá és törölhet. Az oldalak sorrendjét is megváltoztathatja, ha kiválaszt egy oldalt az alsó menüből, és az egérgomb felengedése nélkül a kívánt pozícióba húzza.

Komforttervező

Ebben az üzemmódban a termék tervezése oldalanként történik a szoftver súgójának segítségével. A program különböző lehetőségeket kínál a képek oldalakon való elhelyezésére, valamint elrendezési javaslatokat, amelyek a már elhelyezett objektumokat igazítják. Ha ezt az üzemmódot választotta, ki kell választania egy tervezési sort, amelyre az elrendezési javaslatokat alapozza. Ezután válassza ki a fotókönyv oldalainak számát. Az oldalak később a tervezőben hozzáadhatók vagy eltávolíthatók. Miután kiválasztotta az oldalak számát, kattintson a Kiválasztás gombra. A tervező megnyitja a Fotókönyvet a megadott specifikációkkal és a tervezésre kész üres oldalakkal.

A Comfort designer módban megjelenített képelhelyezési lehetőségek

Egy képet a bal oldali oszlopból húzva három lehetőség jelenik meg a kép oldalakba való beillesztésére. Ezen lehetőségek egyikének kiválasztásához húzza a képet a kívánt opcióra.

1. Új elrendezés. A kép egy javasolt elrendezéssel kerül beillesztésre a Fotókönyvbe. Ez figyelembe veszi az oldalon már elhelyezett képeket és elemeket. A javasolt elrendezés ellenére, miután ezt az opciót alkalmazta, az Elrendezések menüből más elrendezés is kiválasztható. A képek automatikusan alkalmazkodni fognak az új elrendezéshez.

A Comfort designer segítségével kiválasztott új elrendezési lehetőség

2. Háttérként. A kép háttérként kerül elhelyezésre a Fotókönyvben, és ekként is viselkedik, mindkét oldalt teljesen befedve.

Háttérként elhelyezett kép a Comfort designer segítségével

3. Hozzáadás az elrendezés megváltoztatása nélkül. A kép a Photo Bookban ott kerül elhelyezésre, ahová ejtjük, anélkül, hogy a már elhelyezett elemeket módosítanánk. Megfelelően kell elhelyezni, akár kézzel, akár a jobb oldali menüből kiválasztott elrendezéssel.

Kép hozzáadása az elrendezés módosítása nélkül a Comfort designer használatával

Ha a bal oldali menüből húz egy képet a már elhelyezett képeket tartalmazó oldalakra, akkor a kép cseréje opció megjelenik felettük. Ha erre az opcióra húzza a képet, a meglévő képet az új képre cseréli.

Üres sablon

Ebben az üzemmódban a Fotókönyv a semmiből kerül megtervezésre. A program által kínált számos eszköz segítségével képeket, kitöltőmezőket, szövegeket, clipartsokat, háttereket lehet hozzáadni és a tervezési igényeknek megfelelően konfigurálni. Felhívjuk figyelmét, hogy ebben az üzemmódban a szoftver nem kínál semmilyen javaslatot vagy segítséget. Ezért javasoljuk, hogy használja a többi mód valamelyikét, hogy élvezhesse a javaslatokat és segítséget a képek oldalakon való elhelyezéséhez, valamint kihasználhassa a szoftver által biztosított különböző tervezőeszközök által kínált összes lehetőséget.

Különleges borítók

Képeket és logókat adhat hozzá fényes, matt és fehér műbőr borítókhoz. Az egyéb speciális borítókhoz azonban csak szöveg és clipart adható; az anyag jellege miatt képfájlok nem használhatók. Alternatívaként választhat egy Professional Line fotókönyvet akril vagy Brushed Metal Print borítóval, hogy személyre szabhassa borítóját.