Beállítás és áttekintés

Fotó munkák - Beállítás és áttekintés

A Photo Jobs egyszerűsíti több fotózás összevonását, például egy iskola különböző osztályainak fotózását, miközben rugalmasan módosíthatja a beállításokat és nyomon követheti a statisztikákat a különböző feladatok között. Az egész folyamatot leegyszerűsíti azáltal, hogy testreszabható eszközöket kínál az egyes munkafolyamatok egyedi igényekhez való igazításához, amelyek mindegyike kényelmesen elérhető egy helyen, így biztosítva az egyes munkamenetek könnyű nyomon követését, függetlenül a témától.

A fotósok számára számos időigényes feladatot automatizál, például a regisztrációt, a fényképek feltöltését és rendszerezését, valamint az e-mailek és értesítések küldését. Ez az automatizálás felszabadítja az idejüket, így a tökéletes pillanat megörökítésére összpontosíthatnak.

Az ügyfelek számára azonnali hozzáférést biztosít a fényképekhez egy QR-kód vagy link gyors beolvasásával, ami további ellenőrzést és biztonságot nyújt. Az ügyfelek exkluzív hozzáférést kapnak saját galériáikhoz, és jelszavas védelemmel tovább védhetik képeiket.

A Photo Jobs az értékesítési panelről érhető el. Fotófeladat hozzáadásához egyszerűen kattintson a Hozzáadás gombra. Megjelenik egy menü, amelyben az alábbiak szerint adhatja meg a szükséges információkat:

Új fotómunka menü

Cím: Adja meg a fotómunka nevét. Ez csak belső használatra szolgál, és nem jelenik meg az ügyfelei számára.
Fényképezés típusa: Válassza ki a fotózás típusát.
A fotózás időpontja: Adja meg a fotózás dátumát.
Kezdje el a publikálást: Adja meg, hogy mikor szeretné elkezdeni a fotók értékesítését.
Vége a közzétételnek: Adja meg, hogy mikor szeretné befejezni a fotók értékesítését.
Árlista: Válassza ki az árlistát, amelyet az adott fotós munkán belüli galériákra alkalmazni kíván.
Választható: Árlista a csoportképekhez: Ha szükséges, válasszon ki egy másik árlistát, amelyet adott esetben a csoportos fotókra is alkalmazni kell.
Promóció: Opcionálisan állítson be egy promóciót a fotómunkához. További információkért lásd a Promóciók cikket.
E-mail munkafolyamat: Válasszon ki egy e-mail munkafolyamatot, amelyet korábban az Értékesítési panelben állított be. További információkért lásd az Email munkafolyamat cikket.

Ha minden szükséges adatot kitöltött, kattintson a Folytatás gombra a folytatáshoz.

Új fotómunkák lehetőségei

Megjelenik egy menü, amely különböző lehetőségeket kínál a fotómunka folytatásához:
Online regisztráció használata: A résztvevők automatikusan regisztrálhatnak egy online űrlapon keresztül a fotózás előtt. Ez magában foglalja az adatvédelmi és titoktartási megállapodás aláírását. Minden regisztrált résztvevő számára automatikusan QR-kártyák jönnek létre. További információkért olvassa el az Online regisztráció című cikket.
QR-kód üres kártyák: Minden egyes résztvevő számára QR-kártyák jönnek létre, amelyek tartalmaznak egy adatvédelmi megállapodást, amelyet a résztvevőknek a fotózás előtt alá kell írniuk. Ezeket a QR-kártyákat ki kell nyomtatnia, a résztvevőkkel együtt le kell fényképeznie és fel kell töltenie, hogy a képek automatikusan rendeződjenek és minden egyes résztvevő számára egyedi galériákat hozzon létre. További információért olvassa el a QR-kódos üres kártyák című cikket.
Importálás CSV-n keresztül: Ha már rendelkezik résztvevők listájával, akkor importálhat egy CSV-fájlt, hogy automatikusan létrehozzon galériákat minden egyes résztvevő számára. Vegye figyelembe, hogy a GDPR-megfelelőséget minden egyes résztvevő esetében manuálisan kell kezelni. További információkért olvassa el a CSV formátumú importálás cikket.
Használja a kézi szortírozást: Az egész folyamatot manuálisan, QR-kártyák nélkül kell elvégezni. A GDPR-megfelelőséget minden egyes résztvevő esetében szintén manuálisan kell kezelni. További információért olvassa el a Kézi rendezés cikket.

Miután kiválasztotta a kívánt lehetőséget, és elvégezte a szükséges lépéseket, a létrehozott fotómunka megjelenik a menüben a többi fotómunkával együtt. Ezáltal gyors áttekintést kaphat az összes fotómunkájáról táblázatos formában, a vonatkozó információkkal együtt.

Fotómunkák menü

A jobb felső sarokban található keresőmező segítségével név alapján kereshet egy fotómunkát. A lapon belül bármelyik fotómunkára kattintva vagy a csavarkulcs ikonra kattintva megnyithatja azt, és így kezelheti és ellenőrizheti az összes részletét.

Fotófeladaton belül

A jobb oldali oszlopban számos gombot talál az egyes fotómunkákon belüli különböző szempontok kezelésére, az alábbiak szerint:

Általános: Ez a rész lehetővé teszi a Photo Jobban létrehozott összes beállítás és csoport elérését és kezelését. További információkért olvassa el az Általános menü cikket.
Ügyfelek: Lehetővé teszi a Photo Job-hoz kapcsolódó kapcsolatok kezelését és áttekintését. További információkért olvassa el az Ügyfél menü cikket.
Résztvevők: Ez a rész tartalmazza a fényképezendő személyekre vonatkozó összes információt. További információkért olvassa el a Résztvevők című cikket.
Megrendelések: Itt találja a fotózási munkán belül leadott összes megrendelést. További információkért olvassa el a Megrendelések cikket.
QR-kódok: Ez a menü hozzáférést biztosít a fotómunkához kapcsolódó különböző galériák QR-kártyáinak letöltéséhez. További információkért olvassa el a QR-kódok cikket.

Galériák és fotómegbízások

Miután egy Fotómunka konfigurálásra került, és a csoportok létrehozásra kerültek, automatikusan létrejön egy megfelelő galéria a Galéria menüben. Ez a galéria mindig a megfelelő csoporthoz és fotómunkához kapcsolódik. A galériát vagy a Galéria menüből, vagy közvetlenül a Fotómunkából a megfelelő csoport kiválasztásával érheti el. további információért olvassa el a Munkafolyamat - lépésről lépésre útmutató cikket.